Nyheter

Ethereum steg elva procent efter uppgift om att SEC är inställd på att godkänna Futures ETF

Publicerad

den

United States Securities and Exchange Commission (SEC) kommer sannolikt inte att blockera debuten av Ethereum-termins-ETFer, enligt källor. Priset på Ether steg med cirka elva procent till 1 700 dollar efter nyheter om att United States Securities and Exchange Commission är inställd på att tillåta de första börshandlade fonderna (ETF) baserade på Ether Futures.

Enligt en rapport från Bloomberg den 17 augusti – som citerade anonyma källor som är bekanta med saken – ser tillsynsmyndigheten inte ut som om den kommer att blockera ansökningarna från nästan tolv företag, inklusive ProShares, Volatility Shares, Bitwise och Roundhill, som har lämnat in ansökningar om att få lansera Ether futures ETFer under de senaste veckorna.

Det är fortfarande oklart vilka ETF-ansökningar som skulle godkännas av SEC; Emellertid angav tjänstemän att flera av ansökningarna kan godkännas senast i oktober.

ETF-analytiker Eric Balchunas sa att han inte var förvånad över SECs drag att godkänna Ether-termins-ETF:er, och tillade att beslutet visar hur tillsynsmyndighetens syn på olika produkter, till exempel en spot Bitcoin ETF kan förändras över tiden.

SEC har översvämmats med ansökningar om Ether-termins-ETFer, med mer än 12 anmälningar för sådana produkter som har lämnats in till regulatorn sedan slutet av juli.
Bild https://pixabay.com/sv/photos/pengar-mynt-finansiera-eter-5511316/

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version