Följ oss

Nyheter

ETF Securities lanserar US Energy MLP ETF

Publicerad

den

ETF Securities lanserar US Energy MLP ETF

ETF Securities lanserar US Energy MLP ETF. ETF Securities, en av världens ledande oberoende leverantörer av börshandlade produkter, har lanserat ETFS US Energy Infrastructure MLP GO UCITS ETF. Fonden, som kommer att noteras på London Stock Exchange och Deutsche Boerse (Xetra), är den första så kallade Master Limited Partnership (MLP) som noteras i Europa och endast investerar i infrastruktur-MLPer.

MLPer är så kallade Publicly Traded Partnerships (PTP) med operativa verksamheter främst i energisektorn. MLP:er kan delas in i två huvudsakliga grupper: råvaru-MLPer och infrastruktur-MLPer[i]. Infrastruktur MLPer är viktiga för den amerikanska energiinfrastrukturen och genererar i huvudsak sina inkomster från verksamheter som liknar vägtullar. De tillgångar som infrastruktur-MLPer typiskt äger inkluderar rörledningar och terminaler för raffinerade produkter, naturgasledningar, råoljeledningar samt lager- och processtillgångar.

Historiskt sett har infrastruktur-MLPer presterat bättre än råvaru-MLPer både i absoluta tal och på riskjusterad basis, givet deras mer stabila intäktsmodell[ii]. Avkastningen på infrastruktur MLPer har relativt låg korrelation med råvarupriser och makroekonomiska svängningar eftersom de inte äger den underliggande råvaran.

Fram till år 2035 förväntas nästan 32 000 mil rörledningar adderas till nätverket av olje- och naturgaspipelines allt eftersom produktionen av skifferolja fortsätter öka. För att möta den här tillväxten förväntas totalt 250 miljarder dollar spenderas på att uppgradera den befintliga midstream infrastrukturen.[iii]

ETFS US Energy Infrastructure MLP GO UCITS ETF är den första MLP ETFen som följer indexet Solactive US Energy Infrastructure MLP Index TR, vilket har presterat bättre än alternativa index under de senaste fem åren[iv][v].

– Amerikansk energiinfrastruktur är ett område med mycket hög tillväxt. Möjligheten att få exponering mot sektorn genom produkter noterade i Europa är fortfarande begränsad och vår MLP ETF erbjuder därför nya möjligheter för de som är intresserade av att få exponering mot energiinfrastruktur i USA. Vi erbjuder den första MLP ETFen med ren exponering mot infrastruktur MLPer som noteras i Europa och vi tror att industrins tillväxt, en fördelaktig taxering av de underliggande tillgångarna i kombination med konkurrenskraftig prissättning kommer att attrahera europeiska investerare på samma sätt som för amerikanska investerare, säger Matt Johnson, Nordenchef på ETF Securities.

ETFS US Energy Infrastructure GO UCITS MLP finns på CANVAS, en skräddarsydd lösning som lanserades av ETF Securities i september där fondförvaltare själva kan bygga och lansera sina egna ETFer.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.