Följ oss

Nyheter

ETF Securities lanserar fond för cybersäkerhet

Publicerad

den

ETF Securities lanserar fond för cybersäkerhet, genom att ingå ett partnerskap med USA-baserade ISE ETF Ventures. Syftet med samarbetet är att lansera en ny börshandlad fond som skall listas på Londonbörsen och erbjuda en exponering mot cybersäkerhetssektorn.

ETF Securities lanserar fond för cybersäkerhet, genom att ingå ett partnerskap med USA-baserade ISE ETF Ventures. Syftet med samarbetet är att lansera en ny börshandlad fond som skall listas på Londonbörsen och erbjuda en exponering mot cybersäkerhetssektorn.

Den nya börshandlade fonden, vars fullständiga namn är ETFS ISE Cyber Security GO UCITS ETF, baseras på PureFunds ISE Cyber Security ETF (NYSEArca: HACK) som lanserades under det fjärde kvartalet 2014. Sedan start har denna börshandlade fond attraherat mer än 1,1 miljarder dollar i förvaltat kapital.

Den nya börshandlade fonden som kommer att ha en TER på 0,75 procent erbjuder investerarna en likvid tillgång som på ett kostnadseffektivt sätt erbjuder exponering mot den mycket snabbväxande cybersäkerhetssektorn. Denna sektor spås enligt analysföretaget Markets and Markets växa med en genomsnittlig tillväxt på 9,8 procent per år för att ett totalt marknadsvärde om 170 miljarder dollar år 2020.

Med den framgång som ISE ETF Ventures har haft när företaget har lanserat den amerikanska motsvarigheten så finns det anledning att tro att den europeiska satsningen kommer att gå ännu bättre. Denna ETF-lösning kommer att göra det möjligt för amerikanska investerare att bygga en portfölj av börsnoterade IT-säkerhetsföretag, såväl etablerade sådana som nya. ETF Securities visar att de med den nya produkten att företaget kommer att fortsätta fokusera på att utnyttja de tillväxtmöjligheter som belysts av tekniska framsteg och industritrender med nya och innovativa produkter.”

Eftersom IT-relaterad brottslighet fortsätter att växa, har såväl regeringar och företag prioriterat investeringar i IT-säkerhet. 42.8 miljoner cyberattacker 2014 och den globala IT-relaterad brottslighet som kostar uppskattningsvis 400 miljarder USD, är detta en sektor som vi kan förvänta oss att dominera medias rubriker och företagens budgetar under lång tid framöver.

Det nya partnerskapet är den senaste joint venture samarbete för ETF Securities som sedan tidigare har påbörjat liknande initiativ med bland annat Lombard Odier IM. Att ETF Securities lanserar fond för cybersäkerhet är ingen tillfällighet, denna ETF-utgivare har ofta varit ute med nya produkter som många av konkurrenterna saknar. Att erbjuda ännu en börshandlad fond på DAX är inte ETF Securities, denna utgivare lanserade istället en ETF för robotprodukter. Det är så en förvaltare skiljer sig från mängden.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.