Följ oss

Nyheter

En möjlighet för ETFer med exponering mot Sydkorea

Publicerad

den

En möjlighet för ETFer med exponering mot Sydkorea

En möjlighet för ETFer med exponering mot Sydkorea. Börshandlade fonder som replikerar Sydkorea står ut bland andra tillväxtmarknader då landet har ett överskott i bytesbalansen och en utan tvekan undervärderad valuta något som erbjuder en möjlighet för ETFer med exponering mot Sydkorea.

IShares MSCI Sydkorea Capped ETF (NYSEArca: EWY) ha stigit med cirka 0,8 procent under 2013, bättre än iShares MSCI Emerging Markets ETF (NYSEArca: EEM), som är ned 4,8 procent under 2013.

JP Morgan Chase & Co sade nyligen att banken prefererar länder som kan dra nytta av en stark tillväxt i USA, har ett bytesbalansöverskott och en undervärderad valuta. Sydkorea stämmer in på alla dessa kriterier då landet ser ut att kunna redovisa ett överskott i sin bytesbalans med 63 miljarder. Den sydkoreanska valutan won noterade den 11 december en tvåårstopp 1 058,58 mot wonen. Landets starka bytesbalans har lockat utländska investerare, vilket fortsätter stödja wonen. Under det andra halvåret 2013 har utländska investerare förvärvat sydkoreanska aktier för mer än 12,3 miljarder USD, den högsta nivån på tre år. Vi bedömer att Sydkorea kommer att fortsätta att attrahera utländskt kapital, huvudsakligen från Japan även under 2014.

Det är rimligt att anta att de japanska pensionsfonderna kommer att se över sina innehav och allokera dessa till utländska tillgångar. Sydkorea har en växande obligationsmarknad med starka ekonomiska fundamenata, vilket gör att landet bör ses som en naturlig mottagare för kapital från de japanska pensionsfonderna.

Utöver EWY finns andra alternativ för de placerare som önskar investera på den sydkoreanska aktiemarknaden genom börshandlade fonder.

First Trust Sydkorea AlphaDEX Fund (NYSEArca: FKO) är ett smart beta spel på Sydkorea, medan den nya WisdomTree Korea Hedged Equity Fund (NasdaqGS: DXKW) är den första valutasäkrade alternativet.

iShares MSCI South Korea Capped ETF

iShares MSCI South Korea Capped ETF dec 2013

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.