Följ oss

Nyheter

En helt ny sorts robothandel

Publicerad

den

En helt ny sorts robothandel

En helt ny sorts robothandel. Är detta ännu en milstolpe i automatisering av handel? En robot som heter Iiwa öppnade handeln på London Stock Exchange i måndags morse, samtidigt som ETF-leverantören ETF Securities lanserade sin nya börshandlade fond som replikerar utvecklingen av aktier i robotindustrin.

Om du väntade Dig att få se en karismatisk, Bionic människa med ett vinnande leende att vikariera för en nutida börshandlare blir Du besviken. Iiwa, vilket står för ” intelligent industrial work assistant”, är mer av en fel-detektering, monteringsbandstyp av robot. Du kan se den i aktion på Kuka Laboratories hemsida.

Roboten var där för att främja lanseringen av en ny börshandlad index tracker, ROBO-STOX Global Robotics and Automation GO UCITS ETF, från ETF Securities som ger ”exponering mot globala robotteknik och automation”. Det använder ett index som satts samman av Robo-Stox, som omfattar företag som specialiserat sig på allt från 3D-utskrifter till drönare, Roomba dammsugare, DNA provtagnings maskiner, artificiella exoskelett som tillåter förlamade människor att gå och artificiellt intelligenta ”virtuella assistenter som Nina. Tesen som ligger bakom denna ETF är att robotar är på uppgång.

Iiwa – intelligent industrial work assistant

IIWA


Källa: Kuka Laboratories

Iiwas framträdande på LSE visar också hur ETF leverantörer behöva söka längre och längre bort för att kunna få fram bra fondidéer. Bland de stora, tråkiga index trackers som finns inom ETF-sektorn är alldeles för svårt för en mindre aktör som ETF Securities, som är specialiserat på gulduppbackade börshandlade fonder att synas när företaget vill diversifiera till aktier. Det finns i dag 35 ETFer som replikerar utvecklingen på Eurostoxx 50 (enligt ETFGI) och det gör att det blir svårare att sticka ut. ETF Securities har emellertid hittat en egen väg.

ROBOSTOX LSE

För den som är intresserad erbjuder Opti nedan en app.

Android link

iOS linkAndroid link

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.