Nyheter

En global strategi för fastighetsinvesteringar

Publicerad

den

Även om amerikanska REITs har fått stor uppmärksamhet de senaste åren och blivit ganska populär investeringskategori har relativt liten uppmärksamhet ägnats åt fastighetspapper baserade utanför USA. Detta trots en betydande utveckling på de internationella marknaderna. I februari 1995 var bara tre marknader – Australien, Nederländerna och USA – representerade i S & P Global REIT Index. År 2005 hade detta ökat till 10 marknader, och idag är 23 marknader representerade i indexet, inklusive flera tillväxtmarknader. Som framgår av Figur 1 har amerikanska REITs minskat från att representera cirka 73% av den globala REIT-marknaden 1995, vilket motsvarade 63% 2015. Detta har inträffat trots betydande överträffar amerikanska REITs under de senaste åren (vilket naturligtvis har stödde högre amerikanska viktningar). Låt oss titta på en global strategi för fastighetsinvesteringar.

Betydelsen av att inkludera REOC i Global Property Index

I USA är nästan alla publika företag som är inriktade på fastighetsinvesteringar strukturerade som REITs. Men många länder runt om i världen har varken lagstiftning som tillåter REITs. Eller så har inte REIT-strukturen blivit så allestädes närvarande, vilket lämnar många fastighetsbolag utanför ramen för index som endast innehåller REITs. Som ett resultat används mer inkluderande fastighetsindex, såsom S & P Global Property, i stor utsträckning på globala marknader, eftersom de inkluderar REOC och andra diversifierade fastighetsbolag. Dessa index skärmar enskilda företag för att säkerställa att majoriteten av deras affärsverksamhet innebär ägande och drift av fastigheter.

Som framgår av Figur 2 medför införlivandet av REOC i S & P Global Property en signifikant minskning av koncentrationen på den amerikanska marknaden (63% till 44%) och en väsentlig ökning av exponeringen för internationella marknader. Särskilt anmärkningsvärt är ökningen i vikt till tillväxtmarknader (från 3% till 10%), där få länder har REIT-liknande strukturer på plats.

Slutsatser

Med USA som representerar mindre än hälften av det tillgängliga universet av globalt noterade fastighetsbestånd, kan fokusering på US REITs ensam betraktas som ett restriktivt och oföränderligt tillvägagångssätt för tillgångsallokering. Att ta ett globalt tillvägagångssätt för att investera i fastigheter kan minska risken. Detta genom ökad diversifiering samtidigt som liknande investeringsegenskaper till amerikanska REITs, såsom hög nuvarande inkomstgenerering och potentialen för långsiktigt kapitaltillskott, ges. Valet av ett globalt fastighetsmål är också viktigt eftersom användningen av ett REIT-only index kan vara mycket begränsande från en geografisk diversifieringssynpunkt. 
En global strategi för fastighetsinvesteringar.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version