Följ oss

Nyheter

En chans att göra 1 000 procent på aktiemarknaden

Publicerad

den

En chans att göra 1 000 procent på aktiemarknaden

Det finns en del av aktiemarknaden där Du kan göra 1 000 procent på aktiemarknaden. Många erfarna börshandlare är alltid långa en del av sitt kapital i denna sektor. Hur har Du placerat Din kapital? Har Du någon exponering mot denna sektor?

Det är Prospekteringsbolag, det vill säga de små bolag som ägnar all sin energi åt att söka efter nya fyndigheter av till exempel guld, olja eller järnmalm. Just det, en vältajmad placering kan ge en investerare 1 000 procent på aktiemarknaden, ibland ännu mer.

Så här fungerar det

Naturresursindustrin domineras av gigantiska multinationella gruvföretag. Dessa stora företag har marknadsvärden på 10 miljarder dollar … 50 miljarder dollar … till och med 100 miljarder dollar. Steve Sjuggerud har skrivit om den växande uppgången i dessa företag, som stora koppargruvor som Freeport-McMoRan och den brasilianska järnmalmsproducenten Vale.

Företag gillar att stanna i gruvdriftens verksamhet … De gillar att fokusera på själva utvinningen och bearbetningen av mineralfyndigheter. De tenderar att lämna ”letar efter fyndigheterna” hos de små företag som heter ”prospekteringsföretag”.

Sektorn tenderar att rusa

Du kan överväga om Du skall köpa dessa små outfits ”bloodhounds” i naturresursindustrin. De beger sig till öknar, djungler och andra platser de tror kan dölja en stor fyndighet. Det är riskabelt, ”hit eller miss” -arbete … vilket gör dessa företag till några av de mest volatila aktierna på marknaden. Sektorn tenderar att rusa och falla som galen.

Du kan se den i tabellen nedan … Det visar ”juniorindex” (TSX Venture Index) sedan 2003. Från 2003 till 2007 ökade juniorerna. Under 2008 led de en enorm kollaps. Sedan ökade de mer än 300% av sin efterkollapsbotten.

2011 för oss till idag … och orsakerna till att denna sektor skulle kunna leverera 1 000 procent på aktiemarknaden…

Som Porter Stansberry nyligen beskrev, skapar Europas regeringar enorma krediter för att avvärja en ekonomisk kollaps. Amerikanska centralbanken är också desperat att skapa inflation för att öka tillgångspriserna. Detta ger en hausseeffekt för guldsilver och andra råvaror. Och vad är hausseeffekt för guld, silver och andra råvaror är hausseeffekt för råvaruaktierna … både stora och små.

I det här andra diagrammet kan du se hur den hausseefulla grundbilden orsakar den slagna prospekteringssektorn att se lite ”mindre dålig” ut.

Med tanke på att många prospekteringsbolag är billiga, hur USA och Europas enkla pengepolicyer kan skapa inflation, och den förbättrade kartbilden … är nu en utmärkt tid för att gå lång i prospekteringsbolag.

Skulle guld klättra över 2 000 dollar per ounce i nästa år, skulle det kunna leda till en mani här. Det är inte ovanligt för bra junior resursföretag att stiga med tusentals procent under stora manier.

En blygsam mängd investerarpengar få aktiekurserna att rusa

Den stora spekulanten Doug Casey säger när den genomsnittliga investeraren vaknar till vinstpotentialen i den här lilla sektorn, det är som att försöka tömma Hoover Dam med en trädgårdsslang. Med andra ord, eftersom den här sektorn är liten, kan till och med en blygsam mängd investerarpengar få aktiekurserna att rusa.

Återigen, kom ihåg att större företag som Freeport McMoRan är lämpliga för de flesta människor. Men om du är en erfaren trader kan detta vara en stor möjlighet … och det är dags att vara lång.

Enligt Ian Gordon, på den kanadensiska analysfirman Longwave Group som ligger i delstaten British Colombia så är det några viktiga saker att titta på när man ska köpa aktier i s.k Junior Exploration Companies inom guldbranschen.

Man ska investera i juniorer som har licenser i redan befintliga gruvor eller i dess omedelbara närhet och som har haft produktion under många år, eftersom det sannolikt finns mer att få till minsta möjliga risk -Citat: ”investerare bör försöka fokusera på företag som har markpositioner kring befintliga eller tidigare gruvor, under teorin om att detta förmodligen är där mer guld kan hittas med lägsta risk.

Han säger också att man ska leta efter juniorer där ett större producerande bolag har en minoritetspost i juniorbolaget – Ett tecken på att verksamheten ser lovande ut – Citat: ”Han rekommenderar också att söka ut juniorer med minoritetspengar som innehas av större producenter, ett tecken på att fyndigheterna är lovande ”

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.