Följ oss

Nyheter

EMQQ ger access till en miljard konsumenter i emerging markets

Publicerad

den

EMQQ ger access till en miljard konsumenter i emerging markets

Emerging markets, de så kallade utvecklingsekonomierna, har länge varit kända för att de har en kraftigare ekonomisk tillväxt än mer etablerade utvecklade marknaderna. Många drar fördel av detta eftersom de bedömer att den stigande medelinkomsten i utvecklingsekonomierna kommer att öka konsumtionen och dra upp den ekonomiska tillväxten ytterligare. Investerare kan utnyttja en riktade börshandlade fond för att få exponering för denna stigande konsumentbas. Emerging Markets Internet and Ecommerce UCITS ETF (EMQQ) är en börshandlad fond som ger access till en miljard konsumenter i emerging markets.

Internetmarknaden för tillväxtmarknader har också aktiverat det förnyade fokuset på tillväxtinriktade aktier tidigare i år, tillsammans med sökandet efter större värde på internationella marknader. De utvecklade marknaderna handlas i en upåtgående trend för elfte året i rad vilket gör det svårt att hitta fynd.

Kina är världens största internetmarknad med fler Internetanvändare än USA: s befolkning, men många tillväxtmarknader har låg internetpenetration. Det torde vara bra för EMQQs långsiktiga tillväxtpotential om internetpenetrationen ökar.

Många drar fördel av detta eftersom de bedömer att den stigande medelinkomsten i utvecklingsekonomierna kommer att öka konsumtionen och dra upp den ekonomiska tillväxten ytterligare. Investerare kan utnyttja en riktade börshandlade fond för att få exponering för denna stigande konsumentbas. EMQQ är en en börshandlad fond som ger access till en miljard konsumenter i emerging markets. ETF-investerare kan få exponering för detta riktade tillväxtmarknadssegment genom Emerging Markets Internet & Ecommerce ETF (NYSEArca: EMQQ), som fokuserar på internetföretag, särskilt de som tillgodoser online shopping eller e-handel.

Helt eller delvis Internetbaserad verksamhet är ett krav

EMQQ, det vill säga den börshandlade fond som heter Emerging Markets Internet & Ecommerce ETF, försöker avspegla utvecklingen för sitt referensindex, EMQQ Indexet Emerging Markets Internet & Ecommerce. Detta index omfattar aktier i företag vars verksamhet sker på Internet, eller är delvis Internetbaserad. Innehaven omfattar allt från sökmotorer, online-butiker, sociala nätverk, onlinevideo, E-betalningar, onlinespel och online-resor.

EMQQ äger aktier i företag som är verksamma på en rad olika marknader, till exempel Indien, Kina, Brasilien, Turkiet, Nigeria och Indonesien. EMQQ är en som äger aktier i en rad stora internetnamn som Tencent Holding 8,2%, Naspers 7,5%, Alibaba Group 7,4%, Mercadolibre 6,3% och CTrip.com International 5,7%.

De transformativa effekterna av Internet gör att Internet känns starkare än någonsin tidigare på framväxande marknader, eftersom växande mellanklasser expanderar och de disponibla inkomsterna stiger”, enligt EMQQ ETF. Kostnaderna för smartphones och trådlöst bredband ger oöverträffade stora swaths av befolkningen i utvecklingsländer med tillgång till Internet för första gången, både i landsbygden och i städerna.

”By 2025, annual consumption in emerging markets will reach $30 trillion -the biggest growth opportunity in the history of capitalism.” – McKinsey Global Institute (Aug 2012)

Överblick

EMQQ Emerging Markets Internet and Ecommerce UCITS ETF, är en UCITS-kompatibel börshandlad fond med säte i Irland. Fonden är ackumulerande vilket betyder att den inte betalar någon utdelning. EMQQ prissätts i USD och har en fysisk replikering. Förvaltningsavgiften ligger på 0,86 procent per år.

Fonden spårar ett index över ledande internet- och e-handelsföretag som betjänar tillväxtmarknader, inklusive sökmotorer, online-återförsäljare, sociala nätverk, onlinevideo, onlinespel, e-betalningssystem och resor online. Fonden strävar efter att ge exponering för tillväxten av online-konsumtion i utvecklingsländerna.

EMQQ Emerging Markets Internet and Ecommerce UCITS ETF är en europeisk klon av den amerikanska börshandlade fonden som har funnits sedan 2014 och har omkring en miljard dollar under förvaltning. Förvaltaren Kevin Carter på Big Tree Capital använde HANetf’s white-label platform för att lansera sin mycket framgångsrika strategi i form av en europeisk produkt i syfte att nå ut till den europeiska ETF-marknaden.

Varför investera i EMQQ?

Mega-trender – Anpassad till långsiktiga, globala demografiska och tekniska förändringar som expanderar internetåtkomst och ökar välstånd och konsumentism i utvecklingsländerna.

Effektiv – Investera i företag som är positionerade för att dra nytta av tillväxten av e-handel och online-verksamhet på tillväxt- och gränsmarknader.

Full möjlighet – EMQQ levererar exponering för ledande internet- och e-handelsföretag på tillväxt- och gränsmarknader som ofta undantas från breda tillväxtmarknadsindex som väljer beståndsdelar baserat på deras land för notering.

Den europeiska varianten av Emerging Markets Internet and Ecommerce UCITS ETF (EMQQ) handlas både på London Stock Exchange och på tyska Xetra/Deutsche Börse. Det betyder att det går att handla denna fond genom de flesta svenska nätmäklarna, som till exempel Nordnet och Avanza .

Fortsätt läsa
Annons
5 Kommentarer

1 kommentar

  1. Pingback: hanetfs-borshandlade-fonder

  2. Pingback: EMQQ året bästa emerging markets ETF - ETF-marknaden

  3. Pingback: Marknadsledande Ecommerce ETF steg med 81,08 procent 2020 - ETF-marknaden

  4. Pingback: Emerging market tillväxt driver nästa våg av teknisk transformation -

  5. Pingback: E-handel är glödhett bland investerare - ETF-marknaden

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

BNQP ETC är en satsning på kopparpriset

Publicerad

den

BNPP RICI Kupfer (TR) Enhanced ETC (BNQP ETC), med ISIN DE000PB8R1C7, försöker spåra RICI Enhanced Copper-index. RICI Enhanced Copper-index spårar priset på terminskontrakt på koppar.

BNPP RICI Kupfer (TR) Enhanced ETC (BNQP ETC), med ISIN DE000PB8R1C7, försöker spåra RICI Enhanced Copper-index. RICI Enhanced Copper-index spårar priset på terminskontrakt på koppar.

Denna ETCs TER (total cost ratio) uppgår till 1,00 % p.a. BNPP RICI Kupfer (TR) Enhanced ETC är den största ETC som följer RICI Enhanced Copper-index. Denna ETC replikerar det underliggande indexets prestanda syntetiskt med en swap.

BNPP RICI Kupfer (TR) Enhanced ETC är en mycket liten ETC med 1 miljon euro tillgångar under förvaltning. Denna ETC lanserades den 13 oktober 2016 och har sin hemvist i Nederländerna.

Information

ISINDE000PB8R1C7
Securities identification number (German WKN)PB8R1C
BloombergBNQP GY
ReutersBNQP.DE
TypeETC
Entitlement0.00926322
CurrencyEUR
Currency hedgedNo
Roll optimizedYes
LeveragedNo
Physical deliveryNo
Total Return Yes
ExchangeFrankfurt Stock Exchange (Regulated Market – Xetra®), Stuttgart Stock Exchange
Trading periods08:15 am – 20:00 pm
Maturityopen end

Handla BNQP ETC

BNPP RICI Kupfer (TR) Enhanced ETC (BNQP ETC) är en europeisk börshandlad produkt. Denna ETC handlas på till exempel Deutsche Boerse Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETC genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
XETRAEURBNQP

Fortsätt läsa

Nyheter

HANetfs Hector McNeil om tillväxt i aktiva ETFer

Publicerad

den

HANetfs medgrundare och medVD Hector McNeil pratade med Proactives Stephen Gunnion om den betydande trender och tillväxt i aktiva ETFer.

HANetfs medgrundare och medVD Hector McNeil pratade med Proactives Stephen Gunnion om den betydande trender och tillväxt i aktiva ETFer.

McNeil förklarade att uppkomsten av aktiva strategier är en naturlig utveckling efter framgången med passiva investeringsspårare och smarta beta-tematiska ETFer. Han lyfte fram bekvämligheten med att köpa ETF:er via onlineplattformar och inflytandet från den amerikanska marknaden, där 75 % av nya ETFer är aktiva.

McNeil nämnde att HANetf får allt större förfrågningar om aktiva ETFer, vilket speglar en bredare trend i Europa. Tillväxten på ETF-marknaden förväntas öka exponentiellt, med tillgångar som förväntas öka från 11 biljoner dollar till 30 biljoner dollar globalt inom de kommande fem åren.

McNeil påpekade skattefördelarna med att hålla amerikanska aktier i irländskt hemmahörande ETFer, och betonade en källskatt på 15 % på utdelning jämfört med 30 % i andra jurisdiktioner. Han noterade att attraktionen mot aktiva ETFer också drivs av potentiella alfavinster och det växande intresset från stora kapitalförvaltare i Europa. Till exempel gick Guinness Global Investors nyligen med i HANetfs plattform.

Han nämnde också att strategier sträcker sig över aktie-, ränte- och optionsbaserade produkter.

Fortsätt läsa

Nyheter

C71P ETF en penningmarknadsfond som investerar i korta amerikanska statsskuldsväxlar

Publicerad

den

Global X 1-3 Month T-Bill UCITS ETF USD Accumulating (C71P ETF) med ISIN IE000GSIFIB0, strävar efter att spåra Solactive 1-3 månaders amerikanska T-Bill-index. Solactive 1-3 månaders amerikanska T-Bill-index följer amerikanska dollar denominerade statsobligationer utgivna av det amerikanska finansdepartementet. Tid till förfall: 1-3 månader.

Global X 1-3 Month T-Bill UCITS ETF USD Accumulating (C71P ETF) med ISIN IE000GSIFIB0, strävar efter att spåra Solactive 1-3 månaders amerikanska T-Bill-index. Solactive 1-3 månaders amerikanska T-Bill-index följer amerikanska dollar denominerade statsobligationer utgivna av det amerikanska finansdepartementet. Tid till förfall: 1-3 månader.

Den börshandlade fondens TER (total cost ratio) uppgår till 0,07 % p.a. Global X 1-3 Month T-Bill UCITS ETF USD Accumulating är den enda ETF som följer Solactive 1-3 månaders amerikanska T-Bill-index. ETFen replikerar det underliggande indexets prestanda genom full replikering (köper alla indexbeståndsdelar).

Global X 1-3 Month T-Bill UCITS ETF USD Accumulating är en mycket liten ETF med 1 miljon euro tillgångar under förvaltning. Denna ETF lanserades den 6 december 2023 och har sin hemvist i Irland.

Skäl att överväga C71P

Exponering för amerikanska statsobligationer: Genom att investera i kortfristiga amerikanska statsskuldväxlar kan ETF erbjuda ett mycket likvidt, räntebärande alternativ till kontanter.

Låg volatilitet: ETFen är koncentrerad till löptider på 1-3 månader och syftar till att maximera exponeringen mot kortfristiga statsräntor, vilket kan minska portföljvolatiliteten och hjälpa investerare att spåra rådande marknadsräntor.

ETF-effektivitet: Denna ETF ger exponering mot en korg av kortfristiga amerikanska statsskuldväxlar för bara en kostnadskvot på 0,07 % – allt i en enda affär.

Handla C71P ETF

Global X 1-3 Month T-Bill UCITS ETF USD Accumulating (C71P ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
XETRAEURC71P
London Stock ExchangeGBPCLPP
London Stock ExchangeUSDCLIP

Största innehav

NamnVikt (%)Värdepapperstyp
B 01/25/249.18Treasury Bill
B 02/15/247.67Treasury Bill
B 02/01/247.60Treasury Bill
B 02/08/247.51Treasury Bill
B 01/18/247.29Treasury Bill
B 01/11/247.21Treasury Bill
B 01/04/247.14Treasury Bill
B 01/02/246.97Treasury Bill
B 01/09/246.97Treasury Bill
B 01/16/246.96Treasury Bill

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa

Populära