Följ oss

Nyheter

EIS ETF för den som tror på börsen i Israel

Publicerad

den

iShares MSCI Israel ETF (NYSEArca: EIS ETF) var den första börshandlade fonden med fokus på Israeliska aktier. EIS erbjuder exponering för israeliska aktier

iShares MSCI Israel ETF (NYSEArca: EIS ETF) var den första börshandlade fonden med fokus på israeliska aktier. EIS erbjuder exponering för israeliska aktier med stort fokus på mega cap-företag. Israelska aktier förbises ofta av populära marknadsfonder, så många av värdepappren i denna fond kan få minimala allokeringar i vissa portföljer. På grund av detta fungerar EIS som ett komplement till EFA-fonder eller de som är hausse över den övergripande israeliska ekonomin.

EIS erbjuder ren israelisk exponering, med 100% av dess innehav som handlas i Tel Aviv. Fonden spårar en begränsad version av iSahres MSCI-riktmärke och begränsar exponeringen mot valfri värdepapper till 25%. När det gäller EIS innebär det att omfördelning av extra viktning till andra portföljbolag som bara skulle ha gått till ett företag. Resultatet är en lutning mot mindre företag, med en underviktning till hälso- och sjukvården, som pumpar upp fondens vikt till ekonomi och basmaterial. Det spårar indexet väl och erbjuder solid exponering för investerare som är intresserade av den israeliska aktiemarknaden.

EIS har en förvaltningskostnad på 0,59 procent. Som tillkännagivits i lagstiftningsansökningar den 15 mars 2021 förväntar sig fonden att genomföra vissa förändringar i processen för att fastställa fondens substansvärde den 3 maj 2021. För vissa utländska värdepapper kommer en tredje parts leverantör att tillhandahålla utvärderad, systematisk rättvis värderingsprissättning baserad på förflyttning av en egen multifaktormodell efter att relevanta utländska marknader har stängts. Denna systematiska prissättningsmetod för verkligt värde är utformad för att korrelera priserna på utländska värdepapper efter att de lokala marknaderna stängts till det pris som kan ha rådat vid fondens prissättningstid.

Varför EIS ETF?

  1. Exponering för ett brett spektrum av företag i Israel
  2. Riktad tillgång till israeliska aktier
  3. Använd för att uttrycka en enskild landsvy

Investeringsmål

IShares MSCI Israel ETF strävar efter att spåra investeringsresultaten för ett bredbaserat index bestående av israeliska aktier. Investeringen syftar till att spåra investeringsresultaten för MSCI Israel Capped Investable Market Index (IMI). Fonden kommer i allmänhet att investera minst 90% av sina tillgångar i det underliggande indexets värdepapper och i investeringar som har ekonomiska egenskaper som är väsentligen identiska med det underliggande indexets värdepapper. Indexet är ett fritt flottörjusterat börsvärdeindex som är utformat för att mäta bredbaserade aktiemarknadsresultat i Israel. Fonden är icke-diversifierad.

Handla EIS ETF

iShares MSCI Israel ETF (NYSEArca: EIS ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i EIS. Till IGs ETF Screener.

Största innehav

TickerNamnSektorVikt (%)
WIXWIX.COM LTDInformation Technology9.66
NICENICE LTDInformation Technology8.48
CHKPCHECK POINT SOFTWARE TECHNOLOGIESInformation Technology7.38
TEVATEVA PHARMACEUTICAL INDUSTRIES ADRHealth Care6.52
LUMIBANK LEUMI LE ISRAELFinancials5.70
POLIBANK HAPOALIM BMFinancials5.04
CYBRCYBER ARK SOFTWARE LTDInformation Technology3.34
DSCTISRAEL DISCOUNT BANK LTDFinancials2.93
KRNTKORNIT DIGITAL LTDIndustrials2.54
ICLICL GROUP LTDMaterials2.48

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.