Följ oss

Nyheter

AuAg Fonder lanserar ETF för guldgruveföretag via HANetf

Publicerad

den

AuAg Funds har lanserat en ETF för guldgruveföretag genom HANetf white label-plattformen, som erbjuder investerare tillgång till guldgruveföretagen med lägsta ESG-risk. AuAg ESG Gold Mining UCITS ETF (ESGO) kommer att noteras på Londonbörsen

AuAg Fonder har lanserat en ETF för guldgruveföretag genom HANetf white label-plattformen, som erbjuder investerare tillgång till guldgruveföretagen med lägsta ESG-risk. AuAg ESG Gold Mining UCITS ETF (ESGO) kommer att noteras på Londonbörsen i juli i år med en förvaltningskostnad på på 0,6% och förväntas falla under artikel 8 i förordningen om hållbar ekonomi.

Fonden spårar Solactive AuAg Gold Mining-indexet, som rankar guldgruvor efter deras ESG-egenskaper och inkluderar de 25 bästa klassarna i branschen. ESGO (eller Frankfurt: ZSG0) kommer att vara likaviktad, vilket resulterar i att var och en av de 25 värdepapperen representerar 4% av fonden och hjälper till att ”undvika koncentrationsrisker”.

Eric Strand, VD för AuAg Funds, sade: ”Vi är mycket glada över att kunna lansera AuAg ESG Gold Mining UCITS ETF (ESGO) som möjliggör investeringar i de företag som utvinner ädla metaller med en aktiv ESG-strategi.

”Gruvdrift är en bransch som har sett stora förbättringar inom alla aspekter av ESG, men standarder varierar mellan regioner och företag. ESGO hjälper investerare att få exponering mot guldbrytningsföretag med de bästa ESG-uppgifterna och investera i sektorn mer ansvarsfullt.”

Hector McNeil, medgrundare och vd för HANetf, tillade: ”HANetf förde ut Royal Mint Physical Gold ETC – RMAU på marknaden i mars 2020, och den hade den unika egenskapen att vara den första Gold ETC som lanserades med stöd av 100% LBMA-ansvariga tackor.

”Den har hållit den standarden sedan lanseringen och granskas unikt oberoende. RMAU-investerare frågade HANetf om vi kunde göra detsamma för guldgruvor, så vi är mycket stolta över att göra det med AuAg Fonder med lanseringen av ESGO.”

Handla ZSG0

AuAg ESG Gold Mining UCITS ETF (London: ESGO) (Frankfurt: ZSG0) är en europeisk börshandlad fond som kommer att handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra, Euronext Amsterdam och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *