Följ oss

Nyheter

EIRL ETF satsar på den irlänska börsen

Publicerad

den

iShares MSCI Ireland ETF (NYSEarca: EIRL ETF) spårar ett marknadsvärderat index för irländska företag. EIRL är en utdelande ETF som äger aktier i 24 olika företag. Den årliga förvaltningskostnaden ligger på 0,51 procent.

iShares MSCI Ireland ETF (NYSEarca: EIRL ETF) spårar ett marknadsvärderat index för irländska företag. EIRL är en utdelande ETF som äger aktier i 24 olika företag. Den årliga förvaltningskostnaden ligger på 0,51 procent.

Varför EIRL?

  1. Exponering för ett brett spektrum av företag i Irland
  2. Riktad tillgång till Irlands aktiemarknad
  3. Använd för att uttrycka en enskild landsvy

Investeringsmål

IShares MSCI Ireland ETF strävar efter att spåra investeringsresultaten för ett bredbaserat index bestående av irländska aktier.

EIRL Factset Analytics Insight

EIRL spårar MSCI Ireland IMI för att ha en bred exponering för Emerald Isle. Indexet inkluderar irländska företag som uppfyller MSCI: s landsklassificering, de som har sitt huvudkontor och är noterade i Irland, liksom de vars majoritet av verksamheten finns i landet. Fondens underliggande index diversifierar sig genom att använda en begränsningsmetod, så att ingen gruppenhet överstiger 25% av indexvikten och den sammanlagda vikten för emittenter med mer än 5% i indexet är begränsad till 50% av portföljen. Fonden balanseras om kvartalsvis.

Fondöversikt

Investeringen syftar till att spåra investeringsresultaten i MSCI All Ireland Capped Index. Fonden kommer i allmänhet att investera minst 80% av sina tillgångar i det underliggande indexets värdepapper och i investeringar som har ekonomiska egenskaper som är väsentligen identiska med det underliggande indexets värdepapper. Indexet är ett fritt float justerat börsvärdeindex. Den består av irländska aktier. Fonden är icke-diversifierad.

Handla EIRL

iShares MSCI Ireland ETF (NYSEArca: EIRL ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i denna börshandlade fond. Till IGs ETF Screener.

Innehav

TickerNameSektorVikt (%)
CRGCRH PLCMaterials19.11
FLTRFLUTTER ENTERTAINMENT PLCKonsumtion13.80
KRZKERRY GROUP PLCKonsumtion8.14
BIRGBANK OF IRELAND GROUP PLCFinans5.96
KRXKINGSPAN GROUP PLCIndustri5.71
GL9GLANBIA PLCKonsumtion4.82
GFTUGRAFTON GROUP UNITS PLCIndustri4.80
A5GAIB GROUPFinans4.67
ICLRICON PLCHealth Care4.38
RYAAYRYANAIR HOLDINGS ADR REPRESENTINGIndustri4.21

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *