Följ oss

Nyheter

DXGE ETF en dollarhedgad investering i tyska aktier

Publicerad

den

WisdomTree Germany Hedged Equity Fund (DXGE ETF) försöker tillhandahålla exponering mot den tyska aktiemarknaden samtidigt som exponeringen mot fluktuationer mellan den amerikanska dollarn och euron säkras.

WisdomTree Germany Hedged Equity Fund (DXGE ETF) försöker tillhandahålla exponering mot den tyska aktiemarknaden samtidigt som exponeringen mot fluktuationer mellan den amerikanska dollarn och euron säkras. WisdomTree Germany Hedged Equity Fund (DXGE ETF), som handlas på Nasdaq, är en utdelande ETF. Denna börshandlade fond kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,48 procent.

DXGE spårar ett utdelningsvägt index över tyska företag. Fonden säkrar fullt ut exponering mot euron för amerikanska investerare.

DXGE Factset Analytics Insight

DXGE riktar sig mot den exporttunga tyska ekonomin med ett valutasäkrat tillvägagångssätt. Fondens metodik screenar bort tyska företag som får mer än 80% av sina intäkter inom sina egna gränser och väger sina beståndsdelar baserat på utdelning. DXGE neutraliserar sedan exponeringen mot euro med hjälp av valutaterminer och terminsavtal. I synnerhet har fonden en värdefördom och gör många småsatsinsatser. Valutasäkringen innebär att dess prestanda inte återspeglar den neutrala marknaden. Indexet återbalanseras och rekonstitueras på årsbasis.

Fondöversikt

Investeringen syftar till att spåra pris- och avkastningsprestanda, före avgifter och kostnader, för WisdomTree Germany Hedged Equity Index (”indexet”). Fonden placerar normalt minst 80% av dess totala tillgångar i komponentindex i värdepapper och investeringar som har ekonomiska egenskaper som är väsentligen identiska med de ekonomiska egenskaperna hos sådana komponentpapper. Indexet är ett utdelningsvägt index som är utformat för att ge exponering mot tyska aktiemarknader samtidigt som exponering för fluktuationer av eurons värde i förhållande till den amerikanska dollarn neutraliseras. Fonden är icke-diversifierad.

Handla DXGE ETF

WisdomTree Germany Hedged Equity Fund (DXGE ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i DXGE ETF. Till IGs ETF Screener.

Även CMC Markets erbjuder handel med WisdomTree Germany Hedged Equity Fund (DXGE ETF) i form av CFDer. Till CMC Markets

Största innehav

VärdepapperLandVikt %
1. Deutsche Post Ag-Reg DPW GRDE6.53%
2. Deutsche Telekom AG DTE GYDE6.33%
3. BASF SE BAS GYDE6.25%
4. Siemens Ag-Reg SIE GRDE6.22%
5. Sap AG SAP GYDE5.91%
6. Allianz SE ALV GYDE5.90%
7. Bayer AG BAYN GYDE5.02%
8. E.On Se EOAN GRDE4.51%
9. Bayerische Motoren Werke Ag BMW GRDE4.21%
10. Muenchener Rueckver Ag-Reg MUV2 GRDE3.71%

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *