Följ oss

Nyheter

Sveriges enda börs för handel med kryptovalutor

Publicerad

den

Trijo är Sveriges enda börs för handel med kryptovalutor. Trijo är fullt reglerade hos Finansinspektionen och erbjuder handel med bitcoin,

Trijo är Sveriges enda börs för handel med kryptovalutor. Trijo är fullt reglerade hos Finansinspektionen och erbjuder handel med bitcoin, ethereum och litecoin. Trijo riktar sig primärt till personer med lite eller ingen erfarenhet av varken kryptovalutor eller investeringar.

Trijos främsta styrka ligger i att plattformen är enkel och smidig att använda, samt att bolaget har en bra och snabb kundtjänst på svenska som gärna hjälper kunderna att komma igång.

Myter om kryptovalutor

Nedan listas några vanliga myter om kryptovalutor.

Bitcoin och kryptovalutor är anonyma/ospårbara

Detta är en seglivad myt, men det är likväl en myt. Kryptovalutor är i själva verket ofta mer spårbara än vanliga pengar, så att det skulle vara en fristad för kriminella är helt enkelt inte sant. Faktum är att undersökningar visar att endast 0,6 procent av alla bitcoinöverföringar görs i kriminella syften, vilket kan jämföras med 3-5 procent för vanliga kontanter

Bitcoin är skattefritt

Detta stämmer verkligen inte. Om du har köpt och sålt bitcoin som investering ska du deklarera detta via den så kallade K4-blanketten från Skatteverket. Utöver deklarationen ska också 30 procent av den vinst du har gjort betalas i skatt.

Det är krångligt att köpa kryptovalutor

Detta ligger förvisso lite i betraktarens ögon, men även om det tidigare har varit krångligt och svårt att köpa kryptovalutor som bitcoin skiljer det sig i dag inte nämnvärt från att till exempel köpa fonder eller aktier via din internetbank. Trijo vill så klart göra det ännu enklare, och många andra företag i branschen tänker likadant.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *