Nyheter

DRGN ETF satsar på den kinesiska obligationsmarknaden

Publicerad

den

L&G ESG China CNY Bond UCITS ETF (DRGN ETF) syftar till att spåra utvecklingen av J.P. Morgan China Custom Liquid ESG Capped Index (”Indexet”).

Ögonblicksbild av fonden

L&G ESG China CNY Bond UCITS ETF syftar till att ge exponering mot stats- och bankobligationsmarknaden i Kina.

Främjar det hållbarhetsegenskaper?

Fonden främjar en rad miljömässiga och sociala egenskaper som uppfylls genom att följa indexet. Ytterligare information om hur sådana egenskaper uppfylls av fonden finns i fondtillägget.

Beskrivning av L&G ESG China CNY Bond UCITS ETF USD Dist

L&G ESG China CNY Bond UCITS ETF USD Dist investerar i statsobligationer med fokus på Kina. ETF:en innehar hela utbudet av obligationsförfall. De underliggande obligationerna har Investment Grade-betyg. ETFen har en CNY-valutaexponering. Ränteintäkterna (kuponger) i fonden delas ut till investerarna (halvårsvis).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,30 % p.a. Fonden replikerar det underliggande indexets utveckling genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). L&G ESG China CNY Bond UCITS ETF USD Dist har tillgångar på 116 miljoner GBP under förvaltning. ETFen är äldre än 1 år och har sin hemvist i Irland.

J.P. Morgan China Custom Liquid ESG Capped Index

Indexet syftar till att spåra utvecklingen av godtagbara statsobligationer med fast ränta, bullet, CNY-denominerade och politiska bankobligationer. Indexet tillämpar en ESG-poängnings- och screeningmetod för att luta mot emittenter som rankas högre på ESG-kriterier och till underviktade emittenter som rankas lägre.

Handla DRGN ETF

L&G ESG China CNY Bond UCITS ETF USD Dist (DRGN ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Borsa ItalianaEURDRGN
London Stock ExchangeGBXDRGG
London Stock ExchangeUSDDRGN
SIX Swiss ExchangeCHFDRGN
XETRAEURDRGN

Största innehav

VärdepapperVikt %
China Government Bond 3.27% 20302.0
China Government Bond 3.02% 20251.9
China Government Bond 2.88% 20231.9
China Government Bond 2.85% 20271.9
China Government Bond 3.28% 20271.9
China Government Bond 2.68% 20301.8
China Government Bond 1.99% 20251.8
China Government Bond 3.02% 20311.7
China Government Bond 3.03% 20261.7
China Government Bond 2.84% 20241.6

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version