Följ oss

Nyheter

Deutsche lanserar ny fysiskt replikerad produkt med global aktieexponering

Publicerad

den

Deutsche lanserar ny fysiskt replikerad produkt med global aktieexponering

Deutsche lanserar ny fysiskt replikerad produkt med global aktieexponering. Deutsche Asset & Wealth Management lanserar som en del av bankens Core-ETF-utbud en ny direkt och fysiskt replikerad ETF med exponering mot MSCI World Index. Core ETFerna som består av billigare produkter som följer utvecklade aktiemarknader

Den nya produkten som kommer att heta Db X-trackers MSCI World Index, ska listas på London-börsen med en TER på 0,19 procent. Deutsche lanserade sina första Core ETF:er i februari. Totalt förvaltas 600 miljoner euro i sortimentet nu.

Deutsche Bank AG är en tysk multinationell bankkoncern med säte i Frankfurt am Main. Deutsche Bank är Tysklands största kreditinstitut. Man har viktiga kontor i London, New York, Singapore och Sydney.

Deutsche Bank grundades 22 januari 1870 i Berlin. Grundare var bland andra privatbankiren Adelbert Delbrück och politikern och bankiren Ludwig Bamberger som ville skapa en storbank för huvudsakligen handel. 10 mars 1870 räknas som officiellt datum för grundandet då det var då man fick sin koncession av den preussiska statsregeringen. De första direktörerna var Wilhelm Platenius, Georg von Siemens och Hermann Wallich. För utlandsverksamheten skapads de första kontoren i Shanghai (1872), Yokohama (1872) och London (1873). 1876 övertog man Berliner Bank-Verein och Deutsche Union-Bank och blev den största banken i Tyska riket.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.