Följ oss

Nyheter

Deutsche Bank byter kortnamn på sina ETFer

Publicerad

den

Deutsche Bank byter kortnamn på sina ETFer. Från och med den 30 september, 2015 kommer följande ETF:er utgivna av db x-trackers, det vill säga Deutsche Bank, att ändra kortnamn

Deutsche Bank byter kortnamn på sina ETFer. Från och med den 30 september, 2015 kommer följande ETF:er utgivna av db x-trackers, det vill säga Deutsche Bank, att ändra kortnamn för de nya börshandlade fonder som denna ETF-utgivare nyligen lanserade på Nasdaq OMX enligt nedan.

Nya kortnamn för db-x trackers

Nuvarande kortnamnNytt kortnamn
DBX GLBL DIV 100XGSD
DBX EU SMALL CAPXXSC
DBX EUR DIV 30XD3E
DBX RUSSIA CAPXMRC

Deutsche Asset & Wealth Management har nyligen meddelat att bolaget listar ett antal nya börshandlade fonder på Stockholmsbörsen, bland annat Sveriges billigaste globalfond, db x-trackers MSCI World Index UCITS ETF, med en avgift på 0,19 procent. Samtidigt avnoterar Deutsche Asset & Wealth Management hävstångsfonderna som tidigare varit listade på Nasdaq OMX och ett par av de mer nischade ETFerna med fokus på tillväxtmarknader på grund av ett lågt intresse. Deutsche kommer inte lägga ned dessa börshandlade fonder, men de försvinner från den svenska marknaden och bör kunna gå att handlas i till exempel Tyskland på XETRA.

Efter ommöbleringen har Deutsche 21 börshandlade fonder på Nasdaq Stockholm, och de börshandlade fonder som nyligen listades får snart sällskap av ytterligare ett par ETFer.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.