Följ oss

Nyheter

Deutsche Bank avlistar ETFer

Publicerad

den

Deutsche Bank avlistar ETFer

Deutsche Bank avlistar ETFer eller db x-trackers, som de också kallas för. Deutsche Bank avlistar ETFer på Nasdaq Stockholm. Avlistningarna kommer att ske den 6 mars 2015.

Det är två av de börshandlade fonder som db x-trackers, Deutsche Bank har listade i Sverige som kommer att avlistas, dels

db x-trackers EURO STOXX 50 Double Short Daily UCITS ETF (XEDS), dels db x-trackers EURO STOXX 50 Leveraged Daily UCITS ETF (XEL2) som kommer att avlistas. Avlistningarna är en direkt följd av den genomgång som db x-trackers, Deutsche Bank genomfört och skall inte tolkas som att den tyska banken har för avsikt att dra sig ur den svenska marknaden. Istället är det en medveten och fokuserad satsning på portföljtänk som gjort att Deutsche Bank väljer att avlista sina mer tradinginriktade börshandlade fonder på den svenska marknaden. Med ett stort utbud andra ETPer, Exchange Traded Products, till exempel Mini Futures Best och warranter så innebär detta att konkurrensen på området är stor. Nu kan istället Deutsche Bank fokusera på att erbjuda sina kunder att arbeta med portföljer och på ett mer långsiktigt sätt.Vi har tidigare sett hur XACT valt att krympa sitt utbud av börshandlade fonder, något som bidragit till att öka likviditeten i de ETFer som är listade.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.