Följ oss

Nyheter

Detta års bästa fastighetsfonder

Publicerad

den

Detta års bästa fastighetsfonder

Detta års bästa fastighetsfonder, en internationell real estate investment trust, en så kallad REIT ETF. Den senaste tidens ökade avkastning för de amerikanska tioåriga statsobligationerna har drabbat de räntekänsliga inkomstgivande tillgångsklasserna, som till exempel fastighetsfonderna, hårt. Så har till exempel Vanguard REIT ETF (NYSEArca: VNQ), backat med en procent sedan årets början. Det finns emellertid undantag som bekräftar regeln. Vi har tittat närmare på en REIT ETF som gett sina ägare nästan elva procents värdeökning under året, Vanguard VNQs internationella motsvarighet, Vanguard Global ex-U.S. Real Estate ETF (NYSEArca: VNQI).

Trots denna styrka är inte VNQI årets bästa börshandlade fond som fokuserar på fastigheter. Det är istället Guggenheim Emerging Markets Real Estate ETF (NYSEArca: EMRE), som bär ledartröjan. Denna ETF lanserades så sent som i september 2014, och fokuserar på att investera i fastigheter i emerging markets, så kallade tillväxtekonomier. Under 2015 har denna börshandlade fond stigit med nästan 12 procent. Denna börshandlade fond har allokerat 34 procent av sitt kapital till Kina, både i form av aktier på fastlandet och i Hong Kong. Den tredje största marknaden för denna ETF är Sydafrika som har en aggregerad vikt om 13,1 procent av EMREs kapital.

EMRE utgör därmed ett alternativ till en annan av Guggenheims börshandlade fonder, Guggenheim China Real Estate ETF (NYSEArca: TAO). TAO replikerar utvecklingen av de fastighetsbolag och fastighetsfonder som har större delen av sina intäkter från Kina och Hong Kong. TAO har under året stigit med nästan 20 procent sedan årets början, något som får fler och fler att oroa sig för om det är en fastighetsbubbla som vi ser håller på att utvecklas på den kinesiska marknaden.

EMRE debiterar sina andelsägare en förvaltningsavgift om 0,65 procent per år. Denna ETF spårar AlphaShares Emerging Markets Real Estate Index, ett index som är utformat för att mäta och övervaka genomförandet av investeringsbara börsnoterade bolag och investeringsfonder som kan härleda merparten av sina intäkter från fastighetsutveckling, förvaltning och/eller av fastighetsägande i de länder som ingår i S & P BMI Emerging Markets.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.