Följ oss

Nyheter

Den ultimata guiden för att handla palladium med eToro

Publicerad

den

Trots att palladium inte är lika populärt som guld och silver är det fortfarande en attraktiv investering på råvarumarknaden. Palladium återfinns mestadels i grottor i Ryssland och Sydamerika, och bryts för sin unika kemiska komponent som används för att tillverka katalysatorer i bilar - som sägs förbruka mer än 70 procent av det globala utbudet av palladium. Denna ädla metall präglas också för att tillverka flygplans tändstift, mynt och som viktiga komponenter i kirurgiska instrument, smycken och till och med bränsleceller.

Trots att palladium inte är lika populärt som guld och silver är det fortfarande en attraktiv investering på råvarumarknaden. Palladium återfinns mestadels i grottor i Ryssland och Sydamerika, och bryts för sin unika kemiska komponent som används för att tillverka katalysatorer i bilar – som sägs förbruka mer än 70 procent av det globala utbudet av palladium. Denna ädla metall präglas också för att tillverka flygplans tändstift, mynt och som viktiga komponenter i kirurgiska instrument, smycken och till och med bränsleceller.

Palladiums historia

Upptäckten av palladium är en ny händelse om man ska jämföra den med guld och silver. William Hyde Wollaston, en engelsk kemist och fysiker, kände igen den nya ädelmetallen först i juli 1803 men kom ut offentligt som dess upptäckare först 1805.

Den globala efterfrågan på palladium steg från 100 ton 1990 till mer än 300 ton i början av 2000-talet. 222 ton av dessa hämtades i Ryssland. Uppkallad efter asteroiden ’2 Pallas’, som i sin tur fick sitt namn efter Pallas, den grekiska visdomsgudinnan, införlivades palladium först i smyckesframställningen 1939. När det blandas med gult guld hjälper det till att bilda en robust metall som visat sig vara starkare än vitguld.

Vad påverkar värdet av palladium?

I likhet med andra värdefulla mineraler förändras priset på palladium ständigt och till och med till en punkt då det blev dyrare än guld på marknaden. För att hjälpa dig att bestämma om du ska investera i denna ädla metall, se till att förstå att följande skäl spelar en avgörande roll för att driva upp och ner dess marknadsvärde:

• Bilindustrins efterfrågan: Eftersom 70 procent av palladiums utbud används för att tillverka en bils katalysatorer, måste man förvänta sig att eventuella förändringar i bilindustrins efterfrågan på marknaden kommer att ha betydelse för att påverka dess pris.

• US Dollar Market: Eftersom den mestadels köps från leverantörer som använder US-dollar, kommer varje fluktuation i värdet på US-dollarn att skapa en snöbollseffekt i handeln med denna metall.

• Substitution: På grund av de skyhöga priserna på denna vara försöker biltillverkarna nu komma med innovativa idéer för att ersätta användningen av palladium i bilindustrin med andra metaller som platina. Trots detta är många överens, särskilt de inom bilindustrin, att palladium är en hård ädelmetall att ersätta.

• Globalt politiskt klimat: Som vi alla nu vet kommer majoriteten av denna metall från Sydafrika och Ryssland, så alla politiska omvälvningar i dessa regioner kan påverka dess gruvdrift, produktion och export.

Sätt att investera på Palladium

Eftersom det är svårt att köpa en riktig metall direkt, kan du investera på palladium via dessa andra alternativ:

• Råvaru-ETF:er: Denna marknad investerar i ädla metaller och petroleum. Det är här investerare kan köpa guld, silver, palladium på ett likvidt sätt utan att behöva köpa en faktisk fysisk råvara.

Certifikat: Du kan investera i ädla metaller genom att äga några genom ett certifikat. Det är som att ha ett fysiskt ägande utan att behöva ett valv.

• Vanliga aktier och fonder: Du kan investera i ädelmetaller som palladium med det här alternativet. Bäst att investera på detta genom att låta erfarna fondförvaltare sköta denna investeringsdel åt dig.

• Futures och Optioner: Denna marknad ger mer hävstång och likviditet till investerare som kan satsa stort på ädelmetaller. Både potentiella vinster och förluster drivs av derivatprodukter.

Bullion: Att gå ”tackor”-vägen får dig att faktiskt hålla en präglad tacka av guld, silver och palladium i din egen hand. Såvida du inte har en säker plats att förvara dina ädelmetaller på är det bäst att hålla fast vid valen av likvida investeringar.

Palladiums egenskaper

Medan de flesta människor redan är bekanta med det fysiska utseendet av guld och silver, är palladium ett mysterium för många. För att få en uppfattning om hur det ser ut, här är några av dess fysiska egenskaper:

• Den ser ut som en silvervit metall, känns mjuk och ser ut som platina.

• Det löser sig i Aqua Regia (”latinvatten”) när det lämnas i rumstemperatur.

• Det löser sig även när det blandas med koncentrerad svavelsyra och salpetersyra.

• Den är lätt att manipulera och forma på grund av dess formbara egenskap.

• Från att vara mjuk och följsam, hårdnar och stärker den när den tillagas.

Hur startar man CFD-handel med Palladium?

Det finns flera sätt att engagera sig i CFD-handel med palladium. Allt du behöver göra är att hitta en pålitlig mäklare eller CFD-handelsplattform som eToro för att öppna ett konto och sätta in din fond.

Att handla med denna råvara hos eToros CFD-handelsplattform kräver inga lagringsavgifter eftersom du inte kommer att handla med någon fysisk form av denna metall.

Var kan man köpa/investera/handla Palladium?

Om du inte känner till en pålitlig leverantör av palladium, är det mest föredragna sättet att investera eller köpa palladium genom aktien. Fler investerare använder appen för social handel som eToro CFD-handelsplattformen för att inte bara handla och investera på aktiemarknaden, utan också för att investera i ädelmetaller.

Hur handlar man Palladium på eToro?

  1. Skapa ett konto på eToro/ Logga in på ditt konto för befintliga användare.

2- Klicka på ”Discover”.

3- Välj ”Commodities”

4- Välj Palladium

5- Välj Buy eller Sell

6- Ange önskat belopp att investera eller antalet palladiumenheter du vill handla.

7- Granska och ställ in parametrarna för stop loss, hävstångseffekt och vinst.

8- Välj ”Open Trade”

9- Genomför köp av Palladium på eToro.

Palladium Pris Historia

Historiskt sett har palladium sett otaliga bra dagar på marknaden som handlat högre än andra värdefulla mineraler som guldet. Dessutom har det fyrdubblat sitt värde under de senaste fem åren och nådde en topp på 2 986 $ per uns i maj 2021.

För närvarande har den ett 52-veckors genomsnitt på $

1 549,40 – 3 380,50

Marknadsvärdet för palladium när denna sida öppnades är

1 836,00 USD

Detta kanske inte längre är dess exakta värde längre eftersom priserna på råvarumarknaden ständigt förändras.

Redo att handla PALLADIUM med eToro?

Om du funderar på att investera eller handla med PALLADIUM CFD:er, skulle det vara mycket enklare att klicka på knappen nedan. Detta tar dig direkt till eToros handelssida för denna ädelmetall.

Men innan du kan handla denna ädla metall på eToro måste du öppna ett konto hos dem och det tar bara några minuter att genomföra.

YES, TAKE ME TO ETORO!

eToro is a multi-asset platform which offers both investing in stocks and cryptoassets, as well as trading CFDs.

Please note that CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 68 procent of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work, and whether you can afford to take the high risk of losing your money.

Past performance is not an indication of future results. Trading history presented is less than 5 complete years and may not suffice as basis for investment decision.

Copy trading is a portfolio management service, provided by eToro (Europe) Ltd., which is authorised and regulated by the Cyprus Securities and Exchange Commission.

Cryptoasset investing is unregulated in some EU countries and the UK. No consumer protection. Your capital is at risk.

eToro USA LLC does not offer CFDs and makes no representation and assumes no liability as to the accuracy or completeness of the content of this publication, which has been prepared by our partner utilizing publicly available non-entity specific information about eToro.

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

Storbritannien planerar att införa kryptolagstiftning inom 6 månader

Publicerad

den

Med kryptotillgångar som blir allt mer mainstream, men ändå i stort sett oreglerade, har myndigheterna kämpat för att hitta en balans mellan innovation och risk. I dag är konkreta lagförslag nära förestående. Den brittiska regeringen avslöjade nyligen sin avsikt att införa omfattande kryptolagstiftning inom de närmaste sex månaderna.

Med kryptotillgångar som blir allt mer mainstream, men ändå i stort sett oreglerade, har myndigheterna kämpat för att hitta en balans mellan innovation och risk. I dag är konkreta lagförslag nära förestående. Den brittiska regeringen avslöjade nyligen sin avsikt att införa omfattande kryptolagstiftning inom de närmaste sex månaderna.

Storbritannien kommer att reglera kryptovalutor inom 6 månader

Den brittiska regeringen har signalerat sin avsikt att införa lagstiftning om kryptovalutor under de kommande sex månaderna. Finansminister Bim Afolami säger att regeringen ”pressar väldigt hårt” för att implementera regler om stable coins och panttjänster för digitala tillgångar inom den tidsramen.

Tillbaka i oktober 2023 tillkännagav Bank of England och Financial Conduct Authority (FCA) omfattande planer för att övervaka kryptovalutasektorn på ett samordnat sätt. Tidsplanen för stablecoin-reglerna indikerade ett samråd om de slutliga reglerna i mitten av 2024 och genomförandet av stablecoin-systemet senast 2025.

Regeringens uttalanden tyder på att den vill påskynda processen med att reglera kryptovalutor inför nästa allmänna val. Att anta lagstiftning om kryptovalutor skulle av den nuvarande administrationen kunna ses som en möjlighet att få politiskt stöd.

Otydlig övergripande regeltidsplan

Medan Afolami angav ett sexmånadersmål för stablecoin och spelregler, är tidslinjen för en bredare kryptolagstiftning fortfarande osäker.

”Det är bara en enorm mängd på gång, så jag vill inte binda mig till det nu”, säger finansminister Bim Afolami.

Genom att meddela att regeringen erkänner både riskerna och möjligheterna med kryptovalutor, avser den att genomföra proportionerlig reglering för att skydda konsumenterna och uppmuntra innovation. Även om kryptovalutaindustrin och investerare utan tvekan kommer att välkomna tydligheten i regelverket, kommer de att hålla ett öga på regeringens förslag för att säkerställa att de nya reglerna ger rätt balans.

Fortsätt läsa

Nyheter

Nya iShares obligations ETFer på Xetra: tillgång till ett brett utbud av valutasäkrade USD-obligationer och inteckningssäkrade amerikanska värdepapper

Publicerad

den

Två nya börshandlade fonder iShares obligations ETFer från iShares har sedan i fredags kunnat handlas på Xetra och via handelsplatsen Börse Frankfurt. Dessa nya iShares obligations ETFer på Xetra ger tillgång till ett brett utbud av valutasäkrade USD-obligationer och inteckningssäkrade amerikanska värdepapper.

Två nya börshandlade fonder iShares obligations ETFer från iShares har sedan i fredags kunnat handlas på Xetra och via handelsplatsen Börse Frankfurt. Dessa nya iShares obligations ETFer på Xetra ger tillgång till ett brett utbud av valutasäkrade USD-obligationer och inteckningssäkrade amerikanska värdepapper.

iShares US Mortgage Backed Securities UCITS ETF EUR Hedged erbjuder investerare tillgång till den brett diversifierade marknaden för amerikanska inteckningssäkrade värdepapper utgivna och garanterade av statligt sponsrade företag som Ginnie Mae, Fannie Mae och Freddie Mac. Amerikanska värdepapper med fast ränta med en pass-through-struktur har en rating av investment grade och är säkrade av pooler av inteckningar från amerikanska husägare. Genom pass-through-strukturen får värdepappersinnehavare direkt kapitalbeloppet plus ränta från poolerna av bostadslån. Alla värdepapper måste ha en vägd genomsnittlig återstående löptid på minst ett år.

iShares US Aggregate Bond UCITS ETF EUR Hedged ger tillgång till den globala marknaden för obligationer denominerade i US-dollar av investeringsklass. Obligationerna med fast ränta är statsobligationer, statsrelaterade obligationer, företagsobligationer och bostadsobligationer. Minsta återstående löptid är ett år.

Båda instrumenten använder terminskontrakt för att säkra valutafluktuationer mot den amerikanska dollarn.

NamnTillgångs-klassISINFörvaltnings-avgiftUtdelnings-policyReferens- index
iShares US Mortgage Backed Securities UCITS ETF EUR Hedged (dist)Fixed Income ETFIE000EEJLWG10,30 procentUtdelandeBloomberg US Mortgage Backed Securities Index
iShares US Aggregate Bond UCITS ETF EUR Hedged (dist)Fixed Income ETFIE00093SKUY40,30 procentUtdelandeBloomberg US Aggregate Bond Index

Produktutbudet i Deutsche Börses XTF-segment omfattar för närvarande totalt 2 143 ETFer. Med detta urval och en genomsnittlig månatlig handelsvolym på mer än €14 miljarder är Xetra den ledande handelsplatsen för ETFer i Europa.

Fortsätt läsa

Nyheter

En uranfond, Future of Defense och Bitcoin

Publicerad

den

HANetfs grundare och co-VD Hector McNeil anslöt sig till Proactives Stephen Gunnion med nyheten att företaget lanserar Sprott Junior Uranium Miners UCITS ETF under tickern U8NJ på London Stock Exchange och Deutsche Börse (ETR: DB1) denna fredag. Han pratade även om deras NATO-fond, Future of Defense.

HANetfs grundare och co-VD Hector McNeil anslöt sig till Proactives Stephen Gunnion med nyheten att företaget lanserar Sprott Junior Uranium Miners UCITS ETF under tickern U8NJ på London Stock Exchange och Deutsche Börse (ETR: DB1) denna fredag. Han pratade även om deras NATO-fond, Future of Defense.

ETF, som fokuserar på små och medelstora uranföretag, är mycket efterlängtad och har skapat stort intresse på sociala medier. Sprott, sponsorn av denna produkt i USA, har sett sin version samla runt 400 miljoner dollar i tillgångar på mindre än ett år.

McNeil förklarade att efterfrågan på denna ETF drivs av ett erkännande av kärnkraftens roll i att tillhandahålla en konsekvent ren energikälla och en tillgångspress som förvärrats av konflikten mellan Ryssland och Ukraina. U308, HANetfs bredare produkt för uranbrytare, var den toppresterande tematiska ETFen i Europa förra året med en avkastning på 45 %.

McNeil lyfte också fram Future of Defense UCITS ETF (ASWC), som drar nytta av nuvarande geopolitiska spänningar. Denna ETF är unik eftersom den inkluderar företag som är anslutna till NATO-medlemmar eller medlemsförbund, som syftar till att dra nytta av ökade försvarsutgifter bland NATO-länderna.

I rampljuset var också ETC Group Physical Bitcoin ETF (BTCE), den mest omsatta kryptospot-ETF i Europa, med tillgångar på 1,3 miljarder dollar. Denna produkt understryker den växande acceptansen och efterfrågan på investeringsalternativ för kryptovaluta i Europa, trots skepsis kring den digitala tillgångsklassen.

McNeil berättade för Proactive att han nyligen deltog i den största årliga ETF-konferensen i Miami Beach, som avsevärt fokuserade på Bitcoin och kryptovaluta ETFer, vilket speglar branschens utveckling och dess hausseartade utsikter mot en framtid värderad till 50 biljoner dollar under det kommande decenniet.

Handla Future of Defence ASWC ETF

HANetf Future of Defence UCITS ETF (ASWC ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Handla BTCE ETC

ETC Group Physical Bitcoin (BTCE ETC) är en börsnoterad kryptovaluta som handlas på Euronext Paris och tyska XETRA.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETC genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Handla U8NJ ETF

Sprott Junior Uranium Miners UCITS ETF (U8NJ) r en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Fortsätt läsa

Populära