Följ oss

Nyheter

21Shares svarar på björnmarknaden med kryptovinter-ETP

Publicerad

den

Den schweiziska krypto-ETP-emittenten vill göra det lättare för investerare att få exponering för Bitcoin mitt i extrem rädsla på marknaden. 21Shares svarar på björnmarknaden med kryptovinter-ETP

Den schweiziska krypto-ETP-emittenten vill göra det lättare för investerare att få exponering för Bitcoin mitt i extrem rädsla på marknaden. 21Shares svarar på björnmarknaden med kryptovinter-ETP

21Shares, en global emittent av kryptobörshandlade produkter (ETP), vidtar åtgärder för att svara på den nuvarande björnmarknaden genom att lansera kryptovinterfokuserade investeringsverktyg.

Företaget har rullat ut 21Shares Bitcoin Core ETP (CBTC), en ETP speciellt utformad för att erbjuda lågkostnadsexponering mot Bitcoin (BTC) till den pågående marknadsförsäljningen.

Den fysiskt uppbackade Bitcoin ETP började handlas på SIX Swiss Exchange på onsdagen, med en total kostnadskvot på 21 punkter, utvald för att återspegla taket på 21 miljoner på Bitcoin. Enligt företaget är CBTCs förhållande 44 punkter under den näst lägst prissatta produkten på marknaden.

CBTC är en del av 21Shares bredare björnmarknadsfokuserade serie av produkter som kallas Crypto Winter Suite. Erbjudandet syftar till att ge investerare fler alternativ för att komma in i kryptoekosystemet under utmanande marknader genom att ge lägre kostnader, säger 21Shares ETP-produktchef Arthur Krause.

”Vanligtvis är den bästa tiden att köpa en tillgång när priserna har fallit – men det är ofta då investerare är mest ovilliga att köpa,” noterade Krause. Han tillade att CBTC syftar till att göra det lite lättare för investerare att komma åt Bitcoin under mycket volatila marknader för att optimera portföljavkastningen.

Enligt förvaltaren erbjuder 21Shares redan flera produkter som är orienterade mot mer utmanande marknadsförhållanden, inklusive 21Shares Short Bitcoin ETP och 21Shares Bytetree BOLD ETP. Det nya kryptovintererbjudandet syftar till att utöka dessa investeringsmöjligheter ytterligare på björnmarknadsfokuserade produkter, sa Krause och tillade:

”CBTC kommer att vara en permanent medlem i 21Shares produktsortiment (liksom framtida produkter som lanseras som en del av Crypto Winter Suite). Vi avser att erbjuda investerare ett komplett utbud av produkter som stödjer dem i att positionera portföljer för en rad olika marknadsförhållanden.”

Som tidigare rapporterats av Cointelegraph, förväntade sig många förvaltare att en stor nedgång på kryptomarknaden skulle ske under 2022. Vissa förvaltare förutspådde till och med att nästa Bitcoin-tjurkörning inte kommer förrän 2024 eller början av 2025, kopplat till Bitcoins fjärde halvering.

I juni sjönk den stora kryptovalutan Bitcoin under $20 000 för första gången sedan slutet av 2020, vilket underblåste extrem rädsla på marknaderna. Trots att många kryptoföretag lider stora förluster på grund av denna björnmarknad, uttryckte vissa chefer fortfarande förtroende för att björnmarknader är bra för Bitcoin och kryptoindustrin i allmänhet.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.