Följ oss

Nyheter

BOLD ETP ger exponering mot både guld och Bitcoin på samma gång

Publicerad

den

21Shares Bytetree BOLD ETP (BOLD ETP) strävar efter att fungera som en inflationssäkring genom att spåra ett index som består av bitcoin och guld, och balanserar om månadsvis enligt den omvända historiska volatiliteten (360 dagar) för varje tillgång. 21Shares Bytetree (BOLD ETP) blandar guld och bitcoin – en inflationsskyddsstrategi.

21Shares Bytetree BOLD ETP (BOLD) strävar efter att fungera som en inflationssäkring genom att spåra ett index som består av bitcoin och guld, och balanserar om månadsvis enligt den omvända historiska volatiliteten (360 dagar) för varje tillgång. 21Shares Bytetree (BOLD ETP) blandar guld och bitcoin – en inflationsskyddsstrategi.

Mål

21Shares Bytetree BOLD ETP (BOLD) syftar till att leverera inflationsskydd genom att spåra ett index som ger optimal riskjusterad exponering mot bitcoin och guld.

Inflationsskydd

Guld har visat sig vara en värdebevarare under tusentals år och bitcoin är dess digitala motsvarighet. Båda är hårda tillgångar som anses skydda investerare från inflation. Guld tenderar att leda när ekonomin krymper, till skillnad från bitcoin som har presterat bäst när ekonomin har expanderat.

Riskhantering

Strategin justerar viktning månadsvis enligt historisk volatilitet. Den mindre volatila tillgången kommer att tilldelas högre vikt. Genom att automatiskt justera viktningar syftar ombalanseringen till att jämna ut och förbättra den kombinerade avkastningen över tiden. Detta beror på att strategin ständigt gynnar den mindre riskfyllda tillgången, mätt med historisk volatilitet.

Portföljdiversifiering

Guld och bitcoin ger diversifiering till en balanserad portfölj. BOLD erbjuder investerare ett bekvämt sätt att investera i guld och bitcoin, i en struktur som försiktigt hanterar risker. Ombalanseringstransaktioner genomförs inom en skatteeffektiv struktur.

Handla BOLD ETP

21Shares Bytetree BOLD ETP (BOLD ETP) är en börshandlad kryptovaluta som handlas på bland annat SIX Swiss Exchange.

SIX Swiss Exchange är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Börsnoteringar

BörsKortnamnValuta
SIX Swiss ExchangeBOLD SE
BOLDEUR SE
BOLDGBP SE
BOLDUSD SE
CHF
EUR
GBP
USD

Största innehav

TillgångVikt %
Guld82.81%
Bitcoin17.19%

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.