Följ oss

Nyheter

Den övriga världen räckte inte till

Publicerad

den

Den övriga världen räckte inte till. Efter att ha varit näst intill fullinvesterade och exponerade mot alla segment under maj och juni – med undantag för obligationer,

Den övriga världen räckte inte till. Efter att ha varit näst intill fullinvesterade och exponerade mot alla segment under maj och juni – med undantag för obligationer, som vi anser sakna uppsida, gick vi under juli ur råvarusektorn genom försäljningen av DBC. Detta skedde till mer eller mindre samma nivå som när vi signalerade att det kunde vara värt att exponera sig mot denna sektor.

Vi är nu signalerar försäljningen av EFA, en ETF, som investerar i aktier i utvecklade länder som är belägna i Europa, Australien och Fjärran Östern, som kallas EAFE som står för ”resten av den utvecklade världen”, den övriga världen räckte inte till. Termen EAFE är så klart myntad i USA. EFA säljs nu på grund av oro för en europeisk deflation och överdrifter i Kina. Därmed består den fiktiva portföljen av endast tre innehav, fastigheter, USA och emerging markets.

Sälj

EFA

Efter försäljningen består den fiktiva portföljen av följande innehav

PowerShares FTSE RAFI US 1000 Exchange Traded Fund (PRF) 16,70%

PowerShares DB Com Indx Trckng Fund ETF (DBC) 0,00%

iShares MSCI EAFE Index Fund ETF (EFA) 0,00 %

iShares MSCI Emerging Markets Index ETF (EEM) 16,7%

Vanguard REIT ETF (VNQ) 16,6%

Vanguard Total Bond Market ETF (BND) 0%

Kassa 50,0%

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.