Nyheter

Del 2: Korta och leveraged ETP:er förklarade

Publicerad

den

Leverage Shares korta och levererade ETP:er med en underliggande aktie kan vara utmanande för vissa investerare som letar efter nya innovativa produkter att lägga till i sin portfölj. I denna sexdelade utbildningsserie beskriver Leverage Shares tanken bakom sina produkter, deras konstruktion, funktioner och deras fördelar för investerare samt jämfört med andra liknande produkter. Detta är den andra delen av sex i bolagets utbildningsserie där bolagets korta och leveraged ETP:er förklaras närmare.

Leverage Shares ETPs, så kallade single stock ETPs, erbjuder investerare möjlighet att antingen förstärka vinsterna eller vända trenden för det underliggande aktien. ETP:erna spårar den underliggande aktien så att en daglig levererad avkastning beräknas. Portföljförvaltaren kommer att handla den underliggande aktien för fonden som ETP tillhör för att återspegla detta slutvärde så nära som möjligt.

Leverage Shares korta (eller ”inverse”) ETP:er

Leverage Shares inverse ETP: er har en hävstångsfaktor på -1x. Med andra ord, att investera i en -1x ETP under en dag motsvarar en -1x daglig position i den underliggande aktien för samma dag.

Tänk på Leverage Shares -1x (korta) Facebook ETP (FBS.L) som ett exempel, som byggs med den underliggande aktien (NASDAQ: FB). Denna ETP spårar iSTOXX Inverse Leveraged -1X FB Index. Så här ser resultatet av FBS kontra FB ut över en enda vecka – från den 7 till den 11 december 2020:

För mer information om kostnaderna för denna produktklass, se avsnittet ”Kostnad för produkter” i Leverage Shares introduktionsartikel i denna serie.

För fler exempel på effektiv användning av Leverage Shares inversa produkter, läs en tidigare artikel som belyser värdet av dessa produkter.

Leverage Shares levererade ETP:er

Leverage Shares leveraged ETP:er levereras med en hävstångsfaktor på 2x (dubbel leveraged) och 3x (triple leveraged). Med andra ord skulle investering i en 2x / 3x ETP ge en större exponering för det dagliga resultatet för den underliggande aktien.

Tänk på Leverage Shares 2x (långa) Amazon ETP (AMZ2.L) som ett exempel, som är byggt med den underliggande aktien (NASDAQ: AMZN). Denna ETP spårar NYSE Leveraged 2x AMZN Index.

Tänk också på Leverage Shares 3x (långa) Amazon ETP (AMZ3.L) som är byggd med samma underliggande lager. Denna ETP spårar iSTOXX Leveraged 3X AMZN Index.

Här är hur prestandan för AMZ2 och AMZ3 jämfört med AMZN under en enda vecka – från 23 till 27 november i år – ser ut:

Obs: Amerikanska marknader stängdes den 26 november på grund av Thanksgiving men inte LSE.

För mer information om kostnaderna för denna produktklass, se avsnittet ”Kostnad för produkter” i Leverage Shares introduktionsartikel i denna serie.

Datumintervallet valdes för att markera två effekter:

  1. På marknadshelger förblir ETP-nivåerna oförändrade så länge det underliggande priset förblir oförändrat.
  2. Den bästa prestandan för denna produktklass uppstår när det finns en trend att öka prisnivåerna i det underliggande. Med andra ord, för hävstångsprodukter, ”är trenden din vän.”

För fler exempel på hur du använder insikt eller marknadssentiment till din fördel, hänvisas till en tidigare artikel som belyser användningen av antingen levererade eller inversa produkter, beroende på situationen.

Fördelar med korta och leveraged ETP:er

Leverage Shares hade täckt fördelarna med sina produkter i detalj i sin tidigare inträde i serien: Leverage Shares produkter har minskat risken, lägre kostnader i förhållande till konkurrerande produkter, kan köpas utan marginkonto, begränsad i förlust till endast det investerade beloppet och – beroende på på investerarens land – med stor sannolikhet att det också kommer att uppnå förbättrade skattefördelar.

När det gäller Leverage Shares inversa produkter: en aspekt av stort intresse bland investerare har varit utsikterna att effektivt ”gå kort” utan att egentligen ”blanka”. Det vill säga att köpa Leverage Shares -1x ETP liknar att sälja en aktie vad beträffar utdelningsuppskattningarna. Att avstå från besväret med att täcka sin korta position och behålla marginaler för att stödja nämnda position är en obestridlig fördel för investeraren.

En annan viktig fördel med att köpa S&L ETP: er är det begränsade kapitalutlägget. Det minsta belopp som kan köpas är bara en aktie – medan vissa mäklare till och med tillåter köp av fraktioner av aktier. I den här modellen står investerare fritt att investera en procentandel av den totala kostnaden för en aktie istället för hela beloppet. Denna anläggning har börjat locka ett stort antal investerare till marknaden som tidigare kände sig ”prissatta” på grund av de höga värdena på de aktier de var intresserade av.

Populära

Exit mobile version