Följ oss

Nyheter

DEGIRO inför noll courtage på toppbörserna

Publicerad

den

Idag tillkännagav Europas största och snabbast växande pan-europeiska detaljhandels-onlinemäklare introduktionen av noll courtage i Europa, med start den 22 november 2021. Kunder över hela Europa kommer därmed att kunna handla över 5 000 amerikanska aktier på de ledande börser i USA, NASDAQ och NYSE utan någon provision.

Idag tillkännagav Europas största och snabbast växande pan-europeiska detaljhandels-onlinemäklare introduktionen av noll courtage i Europa, med start den 22 november 2021. Kunder över hela Europa kommer därmed att kunna handla över 5 000 amerikanska aktier på de ledande börser i USA, NASDAQ och NYSE utan någon provision.

På de viktigaste tillväxtmarknaderna, Frankrike, Spanien, Portugal och Italien, samt Norden, kommer DEGIRO-kunder dessutom att handla alla ETFer utan courtage samt aktier på respektive lokala Tier 1-börs, inklusive Euronext Paris och Lissabon , NASDAQ Stockholm, Bolsa de Madrid och Borsa Italia.

Ny prislista

Under processen har DEGIRO reviderat, harmoniserat och förenklat sin fullständiga prisstruktur för att göra den mer transparent och anpassar DEGIRO sina priser till det konkurrensutsatta landskapet för onlinemäkleri samtidigt som DEGIRO fortsätter att tillhandahålla klassens bästa service.

Noll-avgiftshandel på utvalda ETFer förblir oförändrad

DEGIRO erbjuder redan sina kunder en utvald portfölj av cirka globala ETFer med noll courtage. Detta kommer att förbli oförändrat.

Fasta avgifter på andra börser

Avgifter för Tradegate Exchange, som tillåter tidig och sen handel, och alla andra europeiska börser är harmoniserade på 3,90 EUR per handel. Asian-Pacific Exchanges kommer att kosta 5 EUR per affär. Alla obligationstransaktioner är nu prissatta till 2 EUR per affär.

Transaktionsavgiftsoptioner och terminer till 0,75 EUR per kontrakt

Men det är inte allt. DEGIRO har harmoniserat transaktionsavgifterna för optioner och terminer till 0,75 EUR per kontrakt, bland de lägsta transaktionsavgifterna för optioner och terminer på marknaden.

Externa hanteringskostnader, valutaväxlingskostnader m m

DEGIRO har många externa kostnader för att tillhandahålla sitt mycket breda erbjudande. För att förenkla den gamla strukturen med många olika rörliga avgifter, beslutade DEGIRO att ta ut små fasta och transparenta 50 eurocent per handel på alla produkter (förutom optioner och terminer, sitt fria urval av ETFer och Tradegate-transaktioner) för att täcka sådana externa kostnader, som clearing- och avvecklingskostnader, mäklararvoden, avräkningsavgifter, regulatoriska kostnader och utförandekostnader.

Även om provisionsfria priser kommer att vara tillgängliga från och med nu, kommer den externa hanteringsavgiften att träda i kraft den 20 december. Per ikraftträdandet kommer DEGIRO att debitera 0,25 procent för automatiska valutatjänster, detta är bland de lägsta valutakurserna på marknaden.

Ingen betalning för orderflöde

Dessa ändringar gör DEGIRO till den största paneuropeiska provisionsfria mäklaren för Top Stock Exchanges. Till skillnad från små ”market maker”-börser kännetecknas dessa toppbörser av mycket höga volymer och låga spreadar, utan dolda kostnader.

På grund av sin höga handelsvolym har DEGIRO uppnått en kostnadsledande position i Europa. DEGIRO säljer inte ditt orderflöde till någon, DEGIRO tar inte emot några betalningar från börser på dessa provisionsfria affärer, och DEGIRO reglerar inte heller dina affärer endast en gång om dagen som en grupporder till suboptimala utförandepriser.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *