Följ oss

Nyheter

De populäraste ETFerna hos Degiro 2020

Publicerad

den

De populäraste ETFerna hos Degiro 2020

Inte nog med att de är de populäraste ETFerna hos Degiro 2020, de är också courtagefria. Degiro erbjuder sina kunder att investera courtagefritt i ett urval börshandlade fonder (ETF).

Degiro erbjuder detta för att göra det så enkelt som möjligt för dig att diversifiera din portfölj. Sedan introduktionen 1993 har ETF:er blivit mycket populära, främst för att produkten erbjuder:

Diversifiering: En ETF kan efterlikna avkastningen för ett index, marknadssegment eller investeringsstilar.

Lägre avgifter: ETF:er, som hanteras passivt, har mycket lägre kostnader jämfört med aktivt förvaltade fonder. ETF har handelsbeteende och likviditet hos aktier på marknaden, vilket gör det enkelt att köpa och sälja.

ETF har handelsbeteende och likviditet hos aktier på marknaden, vilket gör det enkelt att köpa och sälja.

De mest omsatta ETF:erna

De fyra mest populära ETFerna hos Degiro under 2020 kommer antingen från Vanguard eller iShares och erbjuder exponering i globala aktier eller S&P 500.

Global

Vanguard FTSE All-World (VWRL)

Denna ETF syftar till att spåra resultatet för FTSE All-World Index. Detta är ett marknadsvärdesviktat index för aktier i globala stora och medelstora företag i utvecklade och framväxande länder. Förvaltningskostnaden ligger på 0,22 procent.

USA

Vanguard S&P 500 (VUSA)

Den här Vanguard-ETF försöker spåra resultatet för Standard & Poor’s 500 (’S&P 500’) Index, ett allmänt erkänt riktmärke för amerikanska aktiemarknadsresultat som består av 500 stora amerikanska företag. Förvaltningskostnaden ligger på 0,07 procent per år.

Global

iShares MSCI World

Investeringsmålet för denna ETF är att ge investerare en totalavkastning som återspeglar avkastningen på MSCI World Index. Precis som FTSE AW-indexet ovan är detta ett marknadsviktat index för globala stora och medelstora företag i utvecklade och framväxande länder. Förvaltningskostnaden ligger på 0,20 procent.

USA

iShares S&P 500 (IUSA)

Precis som Vanguard S&P 500 (VUSA) försöker denna ETF att återspegla avkastningen för S&P 500. Förvaltningskostnaden ligger på 0,07 procent per år.

Föredrar du europeiska aktier?

Om du föredrar att hålla dina investeringar mer lokala eller i alla fall inom Europa kan du välja en ETF som följer FTSE 100 eller EURO STOXX. Nedanstående är inte de enda ETF:er som följer europeiska eller lokala index, men vi har valt två som exempel.

EU

iShares EURO STOXX 50 (SXRT)

Denna ETF syftar till att återspegla avkastningen av EURO STOXX 50 Index. Jämförelseindexet mäter resultatet för de 50 största företagen i euroområdet. Förvaltningskostnaden ligger på 0,10 procent per år.

Storbritannien

iShares FTSE 100 (IUSZ)

Denna tracker följer FTSE 100-indexet, de 100 största brittiska företagen som handlar på London Stock Exchange. Förvaltningskostnaden ligger på 0,07 procent per år.

Fullständig lista & Policy för rättvis användning

För den fullständiga listan över courtagefria ETF:er och policy för rättvis användning, se denna PDF.

Det går även att handla aktier och derivat hos DEGIRO. I dag finns möjligheten att handla på 50 olika börser i 30 länder genom Degiro.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *