Följ oss

Nyheter

De fyra bästa indexfonderna som följer S&P 500

Publicerad

den

Standard & Poor´s 500 Index, också känt som S&P 500, är ett index som består av de 500 största amerikanska företagen som listas på NYSE och Nasdaq. Dessa företag väljs ut av Standard & Poor’s Index Committee baserat på deras marknadsvärde. S&P 500 är allmänt betraktat som en barometer för den amerikanska aktiemarknaden. Det finns självklart fonder som replikerar detta index, och i dag tittar vi på de fyra bästa indexfonderna som följer S&P 500.

Standard & Poor´s 500 Index, också känt som S&P 500, är ett index som består av de 500 största amerikanska företagen som listas på NYSE och Nasdaq. Dessa företag väljs ut av Standard & Poor’s Index Committee baserat på deras marknadsvärde. S&P 500 är allmänt betraktat som en barometer för den amerikanska aktiemarknaden. Det finns självklart fonder som replikerar detta index, och i dag tittar vi på de fyra bästa indexfonderna som följer S&P 500.

Indexfonder och börshandlade fonder som följer S&P 500 ger investerarna en möjlighet att etablera en kärnfördelning i stora amerikanska aktier. S & P 500 Index fonder försöker replikera benchmarkindexets resultat genom att investera i S & P 500-beståndsdelar med liknande vikter. Dessa fonder använder en passiv eller indexeringsinvesteringsstrategi och investerar allt eller en väsentlig del av deras totala nettotillgångar i vanliga aktier som ingår i referensindexet.

Vanguard 500 Index Fund Investor Shares

Vanguard 500 Index Fund Investor Shares försöker leverera ett investeringsresultat som motsvarar pris- och avkastningsprestanda för S & P 500 Index, dess referensindex, med en hög grad av positiv korrelation.

VFINX lanserades av Vanguard den 31 augusti 1976 och har genererat en genomsnittlig årlig avkastning på 11,01% sedan starten. VFINX förvaltas av Vanguard Equity Investment Group och tar ut en årlig förvaltningskostnad på 0,14 %, vilket är signifikant lägre än genomsnittskostnadskostnade för fonder med liknande innehav.

För att uppnå sitt investeringsmål implementerar VFINX en indexeringsstrategi och investerar nästan alla sina totala tillgångar i aktier som ingår i S & P 500 Index, med ungefär samma proportioner som vikterna i indexet.

Vanguard 500 Index Fund har totala nettotillgångar på 350,3 miljarder dollar. Fonden har ett Sharpe-förhållande på 1,03; och standardavvikelsen i linje med den underliggande benchmarken på 10.07%.

Liksom de flesta S & P 500 Index-fonder är VFINX bäst lämpad för långsiktiga investerare med en måttlig till hög grad av risktolerans som söker exponering mot den amerikanska storkapitalmarknaden. Eftersom VFINX har ett litet spårningsfel och ett lågt kostnadsförhållande är det ett attraktivt kärninnehav för en aktieportfölj.

Schwab S&P 500 Index Fund

Schwab S & P 500 Index Fund lanserades den 19 maj 1997 av The Charles Schwab Corporation. SWPPX rådas och förvaltas av Charles Schwab Investment Management, Inc., och tar ut en årlig förvaltningskostnad på 0,03%.

SWPPX är en fond som syftar till att ge ett investeringsresultat motsvarande den totala avkastningen på S & P 500 Index. För att uppnå sitt investeringsmål investerar SWPPX vanligtvis minst 80% av sina totala nettotillgångar i aktier som ingår i S & P 500 Index. Dessutom har SWPPX i allmänhet samma vikt för dessa bestånd som indexet.

SWPPX har 508 innehav, vilket summerar till en förvaltad volym om 29,2 miljarder dollar och en portföljomsättning på 2%. SWPPX har en standardavvikelse om 10.04.

Fidelity Spartan 500 Index Investor Shares

Fidelity Spartan 500 Index Investor Shares lanserades den 17 februari 1988 av Fidelity, vilket ger låg kostnadsexponering till den amerikanska storkapitalmarknaden. FUSEX tar ut en årlig förvaltningskostnad på 0,09% och kräver en minsta investering på minst 2.500 dollar.

Fonden har sedan starten skapat 10,2% i årlig avkastning och intressant, innan avgifter och kostnader har FUSEX en perfekt positiv korrelation med S & P 500 Index. För att spåra det underliggande indexet investerar FUSEX åtminstone 80%, under normala marknadsförhållanden, av sina totala nettotillgångar i vanliga lager bestående av index. FUSEX har historiskt spårat indexet med en liten grad av spårningsfel.

FUSEX fungerar som ett alternativ till VFINX och SWPPX, och är en av de bästa fonderna som erbjuder exponering för en korg av vanliga aktier som ingår i S & P 500 Index. FUSEX kan fungera som ett kärninnehav i en portfölj av amerikanska aktier.

T. Rowe Price Equity Index 500 Fund

T. Rowe Price Equity Index 500 Fund (PREIX) lanserades den 30 mars 1990 och har sedan dess levererat en genomsnittlig årlig avkastning på 9,5%. PREIX tar ut en årlig nettokostnad på 0,21%. Spårning av S & P 500 syftar till att matcha investeringsavkastningen för storkapitalisering av amerikanska aktier genom att försöka matcha prestandan i sitt referensindex

Baserat på efterföljande 15-årig statistik har PREIX ett Sharpe-förhållande på 0,66 och en standardavvikelse eller volatilitet på 13,56%. De totala nettotillgångarna ligger på 29,2 miljarder dollar. Denna fond kan vara bra för investerare som vill få exponering för den amerikanska storbolagsmarknaden.

Saknar Du SPY? Det är ingen fara, denna finns fortfarande, men SPDR S&P 500 ETF (NYSEArca: SPY) är en ETF, en börshandlad fond, och de fonder som beskrivs ovan är indexfonder. De fyra bästa indexfonderna som följer S&P 500 är något helt annat då dessa fonder inte handlas på börsen.

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

SXRY ETF följer de 40 största aktierna i Italien

Publicerad

den

iShares FTSE MIB UCITS ETF (Acc) (SXRY ETF) investerar i aktier med fokus på Italien. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar).

iShares FTSE MIB UCITS ETF (Acc) (SXRY ETF) investerar i aktier med fokus på Italien. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,33 % p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). iShares FTSE MIB UCITS ETF (Acc) har tillgångar på 144 miljoner euro under förvaltning. SXRY ETF är äldre än 5 år och har sin hemvist i Irland.

Varför SXRY?

Exponering mot brett diversifierade italienska företag

Direktinvestering i 40 italienska företag

Exponering för enskilda länder och stora företag med börsvärde

Investeringsmål

Fonden strävar efter att följa resultatet för ett index som består av 40 av de största och mest likvida italienska företagen

Investeringsstrategi

FTSE MIB-index följer de 40 största italienska företagen.

Handla SXRY ETF

iShares FTSE MIB UCITS ETF (Acc) (SXRY ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra, Euronext Amsterdam och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
London Stock ExchangeGBXCMB1
gettexEURSXRY
Stuttgart Stock ExchangeEURSXRY
Borsa ItalianaEURCSMIB
Euronext AmsterdamEURCMIB
London Stock ExchangeEURCMIB
SIX Swiss ExchangeEURCSMIB
XETRAEURSXRY

Största innehav

KortnamnNamnSektorVikt (%)ISINValuta
ENELENELUtilities11.24IT0003128367EUR
ISPINTESA SANPAOLOFinancials7.98IT0000072618EUR
ENIENIEnergy7.86IT0003132476EUR
STLASTELLANTIS NVConsumer Discretionary7.09NL00150001Q9EUR
RACEFERRARI NVConsumer Discretionary6.78NL0011585146EUR
STMSTMICROELECTRONICS NVInformation Technology6.10NL0000226223EUR
GASSICURAZIONI GENERALIFinancials5.64IT0000062072EUR
UCGUNICREDITFinancials5.29IT0005239360EUR
ATLATLANTIAIndustrials3.36IT0003506190EUR
CNHICNH INDUSTRIAL NVIndustrials3.16NL0010545661EUR

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa

Nyheter

HANetf om AIs inverkan på råvaror

Publicerad

den

HANetfs analyschef Tom Bailey diskuterar effekten av AIs inverkan på råvaror med Proactives Stephen Gunnion. Han noterade att sedan 2023 har AI avsevärt påverkat marknadsinvesteringar, särskilt genom stora teknikföretag som Microsoft.

HANetfs analyschef Tom Bailey diskuterar effekten av AIs inverkan på råvaror med Proactives Stephen Gunnion. Han noterade att sedan 2023 har AI avsevärt påverkat marknadsinvesteringar, särskilt genom stora teknikföretag som Microsoft.

Bailey betonade att AIs ökande energibehov, särskilt för AI-datacenter, nödvändiggör en övergång till mer robusta kraftgenereringsmetoder, inklusive kärnenergi. Han påpekade att kärnenergi ses som en hållbar lösning på grund av dess låga koldioxidutsläpp.

Bailey diskuterade den växande efterfrågan på råvaror som uran och koppar. Han förklarade att AI-datacenter och den bredare energiomställningen, inklusive elfordon och förnybar energi, driver denna efterfrågan.

HANetf har utvecklat ETFer fokuserade på uran- och koppargruvarbetare, genom vilka investerare kan utnyttja dessa trender. Den bredare Sprott Uranium Miners UCITS ETF, som lanserades för två år sedan, inkluderar stora och mindre aktörer, medan en nyare Sprott Junior Uranium Miners UCITS ETF fokuserar på mindre företag.

Dessutom har Copper Miners ESG ETF, som betonar ren kopparbrytning och inkluderar ett ESG-screeningselement, presterat bra.

Bailey avslutade med att notera de starka resultaten för dessa ETFer, med Copper Miners ESG ETF upp 35 % hittills i år och den breda Uranium Miners ETF upp 15 %. Han uttryckte optimism om den pågående råvarans supercykel som drivs av olika faktorer, inklusive energiomställningen och industripolitiska förändringar.

Fortsätt läsa

Nyheter

Valour Internet Computer (ICP) SEK ETP spårar priset på ICP

Publicerad

den

Valour Internet Computer (ICP) SEK ETP är en börshandlad produkt som spårar priset på ICP, den inhemska token som används för att driva Internet Computers ekosystem.

Valour Internet Computer (ICP) SEK ETP är en börshandlad produkt som spårar priset på ICP, den inhemska token som används för att driva Internet Computers ekosystem.

Internet Computer är ett blockchain-projekt som syftar till att skapa en decentraliserad och skalbar internetinfrastruktur genom att låta smarta kontrakt köras direkt på dess nätverk, vilket eliminerar behovet av traditionella serverbaserade arkitekturer. Det strävar efter att möjliggöra ett nytt paradigm för webbutveckling, där applikationer lagras på blockkedjan, vilket ger större säkerhet, effektivitet och tillgänglighet.

Produktdetaljer

EmittentValour Inc.
NamnValour Internet Computer (ICP) SEK
ISINCH1213604510
Valoren121360451
BasvalutaSEK
Underliggande tillgångINTERNET COMPUTER (ICP/USD)
FörfallodagOpen-ended
Förvaltningsavgift1,9 %

Handla Valour Internet Computer (ICP) SEK

Valour Internet Computer (ICP) SEK ETP är en europeisk börshandlad produkt som handlas på bland annat Nordic Growth Market.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETP genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Börsnoteringar

BörsKortnamnValuta
Nordic Growth MarketVALOUR INTERNET COMPUTER (ICP) SEKSEK

Fortsätt läsa

Populära