Nyheter

DDA Crypto Select 10 ETP – Rebalance Recap

Publicerad

den

DDA Crypto Select 10 ETP gick igenom sin första ombalansering sedan DDA införde och noterade produkten på Deutsche Börse Xetra den 22 juni 2023. Indexleverantören MarketVector släppte sin kvartalsvisa granskning av digitala tillgångsindex den 28 augusti 2023, inklusive MarketVector Digital Assets Max 10 VWAP Close Index (“MVDAMV”), det underliggande indexet för DDA Crypto Select 10 ETP.

Enligt indexmetodiken balanserades sedan indexet om till sin nya målsammansättning i slutet av den 31 augusti 2023. Läs mer om index- och indexmetodik här:

Ny ombalansering från och med 31 augusti 2023

Källa: DDA, MarketVector, data per 31 augusti 2023

Från maj 2023 (senaste ombalanseringen) till augusti 2023 lades indexet (och därmed produkten) sammansatt av 8 beståndsdelar, Bitcoin Cash (BCH) till indexet och produkten under ombalanseringen i augusti 2023.

Bitcoin Cash har lagts till i indexet


Det enda tillägget till indexet var Bitcoin Cash (BCH), en hårdgaffel av den ursprungliga Bitcoin (BTC). Under 2017 modifierade BCH-utvecklare BTC-koden och släppte sin mjukvaruversion, som delade upp Bitcoin i två blockkedjor: Bitcoin och Bitcoin Cash. Bitcoin Cash är ett resultat av en hård gaffel i blockkedjan på grund av oliktänkande i samhället om Bitcoin-skalning och lämplig blockstorlek.

Bitcoin Cash gick in i indexet med en vikt på 0,5 % (per den 31 augusti 2023) efter att ha stigit i juni. EDX Markets, en kryptomarknad med stöd av Wall Street-kraftverk som Charles Schwab, Citadel, Virtu och Fidelity Digital Assets, lade till myntet till sin plattform och gav både privata och institutionella investerare möjlighet att investera.

Positiv tillväxt i förvaltat kapital mot marknadstrend


Trots en negativ marknadsutveckling sedan starten (-4,1 %) kunde DDA Crypto Select 10 ETP samla betydande inflöden och ökade sina utestående aktier till 505 500 och förvaltat kapital till 3,1 miljoner USD senast den 31 augusti 2023.

Utveckling för DDA Crypto Select 10 ETP

1M3M1Y3YYTD
DDA Crypto Select 10 ETP-9.1%-4.7%n/an/an/a

Källa: DDA, MarketVector, data per 31 augusti 2023

Källa: DDA, MarketVector, data per 31 augusti 2023

Det bästa myntet (och enda komponenten med en positiv utveckling under observationsperioden) var Solana (”SOL”) med +22,1 %.

Bästa 3Prestanda i % sedan senaste ombalansering (eller start)
SOL22.1%
BNB-8.5%
BTC-9.5%
Sämsta 3Prestanda i % sedan senaste ombalansering (eller start)
LTC-21.3%
MATIC-13.8%
ADA-9.9%

Källa: DDA, MarketVector, data per 31 augusti 2023

Finns det ingen näst bästa? Fördelar och nackdelar med portföljdiversifiering

När du investerar i kryptovalutor är det viktigt att tänka på att diversifiering – som på traditionella kapitalmarknader – ger en nettofördel för investerare. Det finns dock väldigt få kryptotillgångar som har lyckats överträffa Bitcoin under loppet av olika marknadscykler: Hittills har bara Ripple (XRP), Dogecoin (DOGE) och Ethereum (ETH) lyckats överträffa Bitcoin (BTC) över två marknadscykler, det vill säga lyckades göra två nya toppar i relativa termer (denominerade i Bitcoin).

I en av våra tidigare forskningsartiklar (DDA Crypto Espresso – Cryptoassets: Det finns ingen näst bästa? Fördelarna och nackdelarna med portföljdiversifiering) har vi studerat alfa (outperformance vs bitcoin), beta (sensitivity of a token vs bitcoin) och theta (tidstrend mätt i dagar) för olika kryptovalutor.

Resultaten blev följande:

de flesta Altcoins är höga beta- och negativa theta-derivat av Bitcoin (BTC)m Binance Coin (BNB), Solana (SOL), Polygon (MATIC) och TRON (TRX) som uppvisar en positiv theta i förhållande till Bitcoin (BTC).

Altcoins har en plats i en diversifierad portfölj av kryptotillgångar men Bitcoin (BTC) bör vara en kärninnehav i den passiva portföljen själv

När du investerar i kryptotillgångar är det därför av yttersta vikt att överväga konceptets utformning. Medan andra korg-ETPs artificiellt begränsar exponeringen mot bitcoin, designades DDA Crypto Select 10 ETP specifikt med den ovan nämnda analysen i åtanke: Bitcoin måste vara kärninnehavet i en passiv portfölj; altcoins har en plats i en portfölj, men deras vikt bör inte ökas på konstgjord väg.

Om DDA Crypto Select 10 ETP

ProduktnamnDDA Crypto Select 10 ETP
Ticker XetraSLCT
ISINDE000A3G3ZD0
TER1.69%
BasvalutaUSD
HandelsvalutaEUR
UnderliggandeMarketVector™ Digital Assets Max 10 VWAP Close Index (“MVDAMV”)
ProduktstrukturFysisk replikering
RebalanseringsfrekvensKvartalsvis
Index ProviderMarketVector
HemvistLiechtenstein
EmittentDDA ETP AG

Handla SLCT ETP

DDA Physical EOS ETP (SLCT ETP) är en europeisk börshandlad kryptovaluta. Denna ETP handlas på till exempel Deutsche Boerse Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETP genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version