Följ oss

Nyheter

Där Warren Buffett finner värde

Publicerad

den

Där Warren Buffett finner värde

De som söker inspiration från den värdefulla investeraren Warren Buffett kan ta en titt på en flygbolagsspecifik ETF. Detta eftersom investeringsgurun köper upp aktier i amerikanska flygbolag. Det är just nu där Warren Buffett finner värde. Warren Buffetts Berkshire Hathaway Inc. ökade investeringarna på Delta Airlines och Southwest Airlines under andra kvartalet, rapporterar Bloomberg. Han är nu en stor investerare i de fyra största amerikanska flygbolagen.

Buffett har ökat sin andel i Delta upp nästan 19% till 63,7 miljoner aktier från första kvartalet 2018 från 53,6 miljoner aktier. Berkshires exponering i Southwest Airlines steg också nästan lika mycket till 56,5 miljoner aktier i juni kvartalet från 47,7 miljoner aktier.

Minskade sina innehav

Berkshire var tvungen att minska sina placeringar i American Airlines Group och United Continental Holdings för att undvika att överträffa 10% ägande i vart och ett av dessa företag, vilket återspeglar den tröskel Buffetts inte ville korsa. ”Dessa köp- och säljbeslut återspeglade inte våra investeringsförvaltares syn på den relativa attraktiviteten hos de köpta och sålda värdepapperen men var snarare ett svar på begränsningen på 10%, berättade Berkshire i ett uttalande.

Flygbolagsindustrin och enorma intäkter

Flygbranschen genererar stora intäkter genom ett antal metoder, inklusive lojalitetsprogram. Till exempel växte Hawaiian Airlines i snabbaste takt med 52 % medan American tjänade mest, omkring $ 1,15 miljarder. Enligt en Stifels Joseph DeNardi-rapport var tillväxten i amerikanska flygbolagens lojalitetsprogram särskilt stark under första halvåret 2018 jämfört med samma period föregående år.

Vidare, även om det har funnits en liten koppling mellan de amerikanska flygbolagen och jetbränslepriserna, kan den senaste tidens återvinning i råolja ha hjälpt flygbolagen att sänka kostnaderna.

Investerare kan titta på U.S. Global Jets ETF (NYSEArca: JETS) för att få tillgång till tillväxtmöjligheten inom flygbranschen. Denna börshandlade fond är den enda tillgängliga ren-play-fonden som fokuserar på den globala flygindustrin, inklusive inte bara flygbolag utan även flygbolag och tillverkare.

Delta, Southwest, American och United är de fyra största innehaven i JETS, och svarar tillsammans för 49,4% av den totala portföljen.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.