Följ oss

Nyheter

CRUZ ETF en satsning på ett ökat resande

Publicerad

den

Defiance Hotel, Airline, and Cruise ETF (CRUZ ETF) ger exponering för rent spel för tre segment av rese- och turistverksamheten, -flygbolag, hotell och kryssningar. Fonden innehar minst 25 globalt noterade aktier i företag som får minst 50% av sina intäkter från de tre affärssegmenten.

Defiance Hotel, Airline, and Cruise ETF (CRUZ ETF) ger exponering för rent spel för tre segment av rese- och turistverksamheten, –flygbolag, hotell och kryssningar. Fonden innehar minst 25 globalt noterade aktier i företag som får minst 50% av sina intäkter från de tre affärssegmenten.

Stödberättigade företag måste också uppfylla investeringskrav och likviditetskrav, inklusive ett minsta marknadsvärde på 150 miljoner dollar. Viktning görs i nivåer, innehav vägs med marknadsvärde inom varje segment, med förbehåll för en likviditetsöverläggning och en 8% enkel säkerhetstak. Varje segment är också begränsat till en sammanlagd portföljvikt på 15—50%. Indexet rekonstitueras halvårsvis och balanseras om kvartalsvis.

Defiance Hotel, Airline, and Cruise ETF (CRUZ ETF), som handlas på NYSEArca, är en utdelande ETF. Denna börshandlade fond kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,45 procent.

CRUZ följer ett modifierat index med marknadsvärde som ger global exponering mot flyg-, hotell- och kryssningsindustrin.

Om CRUZ ETF

Covid-19 begränsade oss till våra hem i över ett år. Tiden att resa, utforska, uppleva och återansluta har kommit.

Lusten att kompensera för det gångna årets begränsningar med längre, ytterligare och dyrare semestrar är bara en del av historien. Pandemin drog ner 8,9 biljoner dollar i den globala rese- och turistindustrin. Men med tester, skyddsåtgärder och vaccinationsutbyggnad pågår, verkar det vara redo att stå upp igen. Flygresor kan återgå till sina nivåer före pandemien i slutet av 2021, eller i början av 2022 börjar 1 kryssningsfartyg öppna sina bokningar igen, hotell har reviderat policyer och rutiner för att få gästerna att känna sig trygga.

Fondöversikt

Investeringen syftar till att spåra den totala avkastningen, före avgifter och kostnader, för BlueStar Global Hotels, Airlines och Cruises Index (”index”). Indexet är ett regelbaserat index som består av globalt noterade aktier i företag som får minst 50% av sina intäkter från passagerarflyg, hotell eller kryssningsindustrin (”Reseföretag”) enligt vad som fastställs av MV Index Solutions.

Under normala förhållanden investerar fonden minst 80% av sina nettotillgångar (plus lån för investeringsändamål) i reseföretag. Fonden är icke-diversifierad.

Om CRUZ ETF

Defiance Hotel, Airline, and Cruise ETF (CRUZ ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i CRUZ ETF. Till IGs ETF Screener.

Även CMC Markets erbjuder handel med Defiance Hotel, Airline, and Cruise ETF (CRUZ ETF) i form av CFDer. Till  CMC Markets

Största innehav

NamnKortnamn% Vikt
Marriott Intl Inc NewMAR8.52%
Delta Air Lines Inc DelDAL7.19%
Hilton Worldwide Hldgs IncHLT7.13%
Southwest Airls CoLUV6.43%
Carnival CorpCCL5.94%
Royal Caribbean GroupRCL4.94%
United Airls Hldgs IncUAL4.08%
Ryanair Holdings PlcRYAAY4.06%
American Airls Group IncAAL3.47%
Intercontinental Hotels Group Sponsored AdsIHG3.12%

Innehav kan komma att förändra

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *