Nyheter

Cost of Carry

Publicerad

den

Med Cost of Carry avses kostnader som är kopplade till det redovisade värdet på en investering. Dessa kostnader kan inkludera finansiella kostnader, såsom räntekostnader på obligationer, räntekostnader på marginkonton, ränta på lån som används för att göra en investering och eventuella lagringskostnader som är förknippade med att inneha en fysisk tillgång.

Cost of Carry kan också inkludera alternativkostnader förknippade med att ta en position över en annan. På derivatmarknaderna är Cost of Carry en viktig faktor för övervägande när man genererar värden förknippade med en tillgångs framtida pris.

Förstå Cost of Carry

Cost of Carry kan vara en faktor inom flera områden av den finansiella marknaden. Som sådan kommer Cost of Carry att variera beroende på kostnaderna för att inneha en viss position. Transportkostnader kan vara något tvetydiga över marknaderna, vilket kan påverka handelsefterfrågan och kan också skapa arbitragemöjligheter.

Futures Cost of Carry Model

På derivatmarknaden för optioner och terminer är Cost of Carry en del av beräkningen av det framtida priset enligt nedan. Kostnaden för transport i samband med en fysisk råvara innebär i allmänhet kostnader som är knutna till alla lagringskostnader som en investerare avstår över en tidsperiod inklusive saker som kostnad för fysisk lagring, försäkring och eventuella förluster från inkurans.

Varje enskild investerare kan också ha sina egna kostnader som påverkar deras vilja att köpa på terminsmarknaderna till olika prisnivåer. Beräkningen av terminsmarknadspriset tar också hänsyn till bekvämlighetsavkastning, vilket är en värdefördel med att faktiskt äga råvaran.

•F = Se ^ ((r + s – c) x t)

Där:

F = råvarans framtida pris

S = råvarans spotpris

e = basen av naturliga loggen, ungefärligt 2.718

r = den riskfria räntan

s = lagringskostnad, uttryckt i procent av spotpriset

c = bekvämlighetsutbytet

t = tid för leverans av kontraktet, uttryckt som en del av ett år

Denna modell uttrycker förhållandet mellan olika faktorer som påverkar ett framtida pris.

Andra derivatmarknader

På andra derivatmarknader utöver råvaror kan det också finnas många andra scenarier. Olika marknader har sina egna modeller för att beräkna och utvärdera priserna på derivat.

Varje modell för derivatprissättning som involverar ett framtida pris för en underliggande tillgång kommer att innehålla vissa kostnader för bärande faktorer om de finns. På optionsmarknaden för aktier hjälper Binomial Option Pricing Model och Black-Scholes Option Pricing Model att identifiera värden associerade med optionskurser för amerikanska respektive europeiska optioner.

Nyckelfrågor

Cost of Carry är en faktor på både direktinvesterings- och derivatmarknader. Dessa försämrar totalavkastningen för direkta investerare. På derivatmarknaderna är denna typ av kostnader en faktor som påverkar derivatprissättningen.

Nettoavkastningsberäkningar

På investeringsmarknaderna kommer investerare också att stöta på Cost of Carry som påverkar deras faktiska nettoavkastning på en investering. Många av dessa kostnader kommer att vara liknande kostnader som betraktas som föregående i scenarier för derivatmarknadspriser.

För direktinvesterare kan inkorporering av redovisade kostnader i beräkningar av nettoavkastning vara en viktig del av due diligence-avkastning eftersom det kommer att blåsa upp avkastningen om den förbises.

Det finns flera kostnadsfaktorer som investerare bör ta hänsyn till:

Marginal: Användning av marginal kan kräva räntebetalningar, eftersom en marginal i huvudsak lånar. Som sådan skulle ränte lånekostnader behöva subtraheras från totalavkastningen.

Short Selling: I short selling kan en investerare ta hänsyn till utdelad utdelning som en typ av möjlighetskostnad.

Annan upplåning: När du gör någon form av investering med lånade medel kan räntebetalningarna på lånet betraktas som en typ av redovisad kostnad som minskar totalavkastningen.

Courtage: Eventuella handelskostnader för att komma in och lämna en position kommer att minska den totala totalavkastningen.

Lagring: På marknader där fysiska lagringskostnader är förknippade med en tillgång skulle en investerare behöva redovisa dessa kostnader. För fysiska varor är lagring, försäkring och inkurans de primära kostnaderna som påverkar totalavkastningen.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version