Följ oss

Nyheter

Colombiansk ETF rusar på starkaste BNP-siffran på två år

Publicerad

den

Colombiansk ETF rusar på starkaste BNP-siffran på två år

Colombiansk ETF rusar på starkaste BNP-siffran på två år. Att välja en börshandlad fond som fokuserar på Colombia har visat sig vara en bra affär, särskilt när det visar sig att Colombiansk ETF rusar på starkaste BNP-siffran på två år. Att investera i landspecifika ETFer kan således vara betydligt bättre än att köpa de bredare börshandlade fonderna som investerar i emerging markets eller frontier markets.

Year-to-date är Global X FTSE Colombia 20 ETF: (NYSEArca GXG) upp 12,1 procent, Market Vectors Colombia ETF (NYSEArca: COLX) har ökat med 14,5 procent och och iShares MSCI Colombia Capped ETF (NYSEArca: ICOL) har ökat med 10,1 procent. Bredare breda tillväxtmarknads ETF som iShares MSCI Emerging Markets ETF: s (NYSEArca: EEM) och Vanguard FTSE Emerging Markets ETF (NYSEArca: VWO) är upp 5,0 % och 6,9 % år-to-date, respektive

Det finns en massa saker som går i rätt riktning i detta latinamerikanska land just nu. I allmänhet bromsar ekonomierna i världen och tillväxtmarknader saktar ned i år. Colombia accelererar. Colombias regering visade att ekonomin expanderade med 6,4 procent under det första kvartalet jämfört med samma period året, det bästa första kvartalet sedan 2007 och överträffade genomsnittliga förutsägelser om 5,1 procent tillväxt.

En hel del optimism

Intern efterfrågan har visat ett mycket bra resultat, särskilt när det gäller privat konsumtion och investeringa vilket genererar en hel del optimism. Smolket i bägaren är att fler och fler analytiker bedömer det som sannolikt att den colombianska centralbanken skulle höja styrräntorna i morgon med minst 25 punkter för att bekämpa stigande inflation. Centralbanken tidigare följt en expansiv penningpolitik, inklusive en låg styrränta, för att stimulera tillväxten. Följaktligen har snabbare tillväxt lyfte inflationen från den lägsta sedan 1955.

Landets regering har reviderat upp sin tillväxtprognos för helåret 2013 till 4,7 % från tidigare 4,3 %., och finansminister Mauricio Cardenas tror till och med på en tillväxtprognos på 4,7 % i år eftersom Colombia går bra ekonomiskt och har lyckats en återhämtning inom de sektorer som tidigare släppat efter – jordbruk och industri.

Global X FTSE Colombia 20 ETF

Global X FTSE Colombia 20 ETF

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.