Följ oss

Nyheter

Coinbase fungerar för både kryptonybörjare och långsiktiga investerare

Publicerad

den

Om du har hört talas om någon kryptobörs är det förmodligen Coinbase. Tidiga Bitcoin -användare har köpt och handlat mynt på Coinbase sedan 2012, men plattformen fick allmän uppmärksamhet 2021 när det blev den första kryptobörsen som gick ut på Nasdaq. Coinbase fungerar för både kryptonybörjare och långsiktiga investerare.

Om du har hört talas om någon kryptobörs är det förmodligen Coinbase. Tidiga Bitcoin -användare har köpt och handlat mynt på Coinbase sedan 2012, men plattformen fick allmän uppmärksamhet 2021 när det blev den första kryptobörsen som gick ut på Nasdaq. Coinbase fungerar för både kryptonybörjare och långsiktiga investerare.

Idag handlar mer än 56 miljoner användare över $ 300 miljarder kryptovaluta på Coinbase varje kvartal. Den har den tredje högsta handelsvolymen av alla börser, enligt kryptodataföretaget CoinMarketCap.

Här är vad du behöver veta om att köpa, sälja och hålla kryptovaluta på Coinbase:

Innan du börjar

För- och nackdelar med Coinbase

Fördelar

• Enkelt gränssnitt för nybörjare

• Utbildningsverktyg

• Mer än 50 kryptovalutor att välja mellan

• Starka säkerhetsåtgärder

Nackdelar

• Höga avgifter jämfört med vissa andra börser

• Ingen kontroll över dina egna privata nycklar när du behåller mynt på ditt konto

Coinbase i korthet

• Över 50 kryptovalutor stöds

• Handelsavgifterna inkluderar spread och Coinbase -avgift

• Gratis plånbokstjänst med tillgång till privat nyckel, eller så kan du behålla din krypto på ditt Coinbase -konto

• Minst $ 2 att köpa eller sälja

• Försäkring mot förlust av stöld och lagrar en majoritet av digitala tillgångar offline

• Konto tillgängligt via webbläsare eller mobilapp

• Utbildningsnav och kryptobelöner för lärande

• Coinbase Pro -uppgraderingsalternativ

Kryptovalutor tillgängliga på Coinbase

Coinbase stöder mer än 50 olika kryptovalutor. Du hittar var och en av de vanligaste kryptovalutorna som anges på Coinbase, inklusive följande:

Bitcoin (BTC)

Ethereum (ETH)

Bitcoin Cash ABC (BCH)

• Aave (AAVE)

Cardano(ADA)

• USD Coin (USDC)

• Dash (DASH)

• Dogecoin (DOGE)

Litecoin(LTC)

• Uniswap (UNI)

• Tether (USDT)

Olika mynt har olika handelsrestriktioner och lägsta/högsta uttagsbelopp. Vissa kan endast handlas för vissa fiatvalutor som amerikanska dollar eller konverteras till/från andra kryptovalutor. Du kan också vara begränsad från att handla vissa mynt baserat på landet eller staten du befinner dig i. Coinbases webbplats erbjuder en översikt över dessa restriktioner för var och en av dess kryptovalutor som stöds.

Coinbase avgifter

En av Coinbases största nackdelar jämfört med andra börser är dess dyra avgifter. När du gör en kryptovalutatransaktion på Coinbase – som att köpa Bitcoin eller byta tillbaka ditt Ethereum till amerikanska dollar – kommer du att debiteras både en spread och en Coinbase -avgift.

Spreaden är skillnaden (eller marginalen) mellan marknadspriset och det pris du faktiskt betalar för ett köp eller får för en försäljning. Du kan jämföra det med provisionen eller handelsavgiften du kan betala när du investerar med ett mäklarkonto.

Coinbases spridning är ungefär 0,50% av din krypto -försäljning och inköp, även om den kan fluktuera baserat på marknaden. För kryptovalutaomvandlingar – till exempel handel med Bitcoin för Ethereum – kan du bli debiterad en spridning på upp till 2,00%, baserat på marknadsfluktuationer. Det finns dock ingen Coinbase-avgift för att konvertera dina kryptomynt till andra kryptovalutor.

Coinbase -avgiften kan också variera beroende på din betalningsmetod, plats och andra faktorer. Det kan antingen vara en fast avgift eller en procentandel av din transaktion, men kommer alltid att vara den största mellan de två.

Här är en jämförelse av den platta kontra procentuella Coinbase -avgiften:

Flat fee

Totalt transaktionsbeloppKostnad
$10 eller mindre$0.99
Mer än $10 men mindre än $25$1.49
Mer än $25 men mindre än $50$1.99
Mer än $50 men mindre än $200$2.99

Procentuell kostnad

BetalningsmetodAvgift
U.S. bankkonto1.49%
Coinbase USD Wallet1.49%
Debit Card eller PayPal3.99%
Instant Card WithdrawalUpp till 1.5% (minimum $0.55)

Så om du köper Bitcoin till ett värde av $ 50 på Coinbase via en banköverföring kommer du att debiteras en spread på cirka $ 0,25, liksom den fasta avgiften på $ 1,99 (eftersom den är högre än den 1,49% alternativa avgiften). Det betyder att du faktiskt kommer att sluta med cirka 47,76 dollar i Bitcoin. Det kanske inte verkar så mycket, men det lägger till ju mer du köper.

Andra Coinbase–avgifter

Du kan också välja att sätta in pengar i din Coinbase USD -plånbok och köpa krypto från den plånboken senare (mot 1,49% avgiften som beskrivs ovan). Eftersom kryptopriserna rör sig snabbt, kan du hålla USD i din Coinbase-plånbok för att undvika potentiellt långa banköverföringar – till exempel om du vill agera på ett plötsligt prisfall. Här är avgifterna för att sätta in USD i Coinbase:

InsättningsmetodAvgift
ACH TransferGratis
Wire Transfer$10 ($25 uttag)
PayPal2.5%

Coinbase –säkerhet

Till skillnad från kontanter i banken är kryptovaluta inte skyddad enligt några federala regler. Coinbase säger att företaget lagrar 98% av kundernas krypto offline, i kylförvaring (resterande 2% används för att underlätta handelsvolymen). Börsen har också en försäkring för att skydda kryptoinnehav. Experter säger att robusta åtgärder som detta är anledningen till att en vanlig börs som Coinbase kan vara värd de extra avgifterna.

Ändå finns det ingen garanti för att dina mynt kommer att återställas i din plånbok om din kryptovaluta stjäls i ett massivt säkerhetsbrott. I så fall ”kommer vi att försöka göra dig hel”, säger Coinbase på sin webbplats. ”De totala förlusterna kan dock överstiga försäkringsåtervinningar så att dina pengar fortfarande kan gå förlorade.”

Försäkringen täcker inte heller förluster som orsakas av obehörig åtkomst till ditt personliga konto. Med andra ord, om din identitet blir stulen eller någon räknar ut ditt Coinbase-kontolösenord och stjäl från din plånbok kanske du inte kan återställa det.

Static - White - 1024x768

Även om det kan vara till hjälp för snabbare affärer, behöver de flesta inte spara pengar på Coinbase (precis som du inte skulle behålla oinvesterade kontanter på ett konventionellt investeringskonto). Men alla kontantinnehav som du behåller på börsen samlas med andra användare på ett av tre sätt: innehas på amerikanska bankkonton eller investeras i amerikanska statsskuldväxlar eller penningmarknadsfonder. Du har inget att säga om vilken metod dina kontanter behålls, men Coinbase säger att pengarna som sparas på bankkonton eftersom kontanter är FDIC-försäkrade upp till det nuvarande maximalt $ 250 000.

Andra säkerhetsåtgärder inkluderar autentisering i två steg, biometriska inloggningar (som fingeravtryck och Face ID) och datakryptering. Skydda alltid din egen personliga säkerhet genom att använda starka lösenord, inte upprepa lösenord på konton, aktivera tvåfaktorsautentisering och övervaka dina konton regelbundet för obehörig aktivitet.

Ytterligare detaljer

I allmänhet säger experter att det är smart att hålla sig till kryptovalutabörser som är populära och redan har en stor kundbas. Coinbase är utan tvekan den mest kända av traditionella kryptovalutautbyten och har funnits länge jämfört med många andra. Det senaste utseendet på Nasdaq innebär också att användare kan få en bättre inblick i Coinbases hälsa som en plattform, eftersom dess ekonomi nu är offentlig.

Static - White - 1024x768

Coinbase Earn

Utbildning är en stor del av att investera i krypto, särskilt för nybörjare. Coinbase erbjuder ett Coinbase Learn -nav med nybörjarguider för olika mynt och användning av kryptovaluta, regelbundna uppdateringar om vad som händer på marknaden och rekommendationer för fler resurser.

Det stimulerar också användare att aktivt lära sig genom Coinbase Earn. Du kan titta på korta videor och ta frågesporter om specifika altcoins, och Coinbase kommer att sätta in en liten mängd av den kryptovalutan i din plånbok som en belöning.

Coinbase plånbok

Coinbase erbjuder olika alternativ när det gäller kryptolagring.

Först kan du lagra din kryptovaluta på Coinbase. Detta är det enklaste alternativet – logga in på ditt konto, köp din krypto och lämna det på ditt konto. Du har inte tillgång till dina privata nycklar genom att göra detta; i stället kommer dina mynts säkerhet att förlita sig på Coinbases säkerhetsåtgärder (och dina egna kontoskydd).

Du kan också välja att flytta dina innehav till Coinbases separata programvara för heta plånböcker, Coinbase Wallet. Detta är en separat app som du skulle ladda ner, och till skillnad från att behålla dina mynt på Coinbase ger det dig kontroll över dina privata nycklar. Den kontrollen innebär att du kan göra mer med din krypto, som att flytta mynt mellan plånböcker och delta i andra decentraliserade finansaktiviteter som kräver kryptoöverföringar och betalningar utanför börsen. Men om du bara vill köpa och äga Bitcoin eller en annan krypto för dess värde som en tillgång, är det inte nödvändigt.

Coinbase Pro

Coinbase erbjuder en annan gratis plattform som heter Coinbase Pro, som tar ut lägre avgifter och ytterligare funktioner för personer som är intresserade av att aktivt handla krypto.

Om du bara börjar och lär dig om kryptovaluta-eller om du är intresserad av krypto som ett långsiktigt värdeförråd-är Coinbase Pro avancerade funktioner förmodligen inte nödvändiga. Men om du vill köpa och sälja mynt mer aktivt, erbjuder Coinbase Pro ytterligare verktyg och rapporter, liksom billigare affärer, som du kan dra nytta av.

Static - White - 1024x768

Vem är Coinbase bäst för?

Coinbases lättanvända gränssnitt, utbildningsverktyg och starka säkerhetsåtgärder gör det till ett utmärkt val för alla som vill börja investera i kryptovaluta.

Om du bara vill lägga in lite extra pengar i Bitcoin som en långsiktig investering, förenklar Coinbase processen. Du kan helt enkelt köpa dina mynt, lämna dem på Coinbase och spåra deras värde över tid.

Men det är också ett bra alternativ att växa med dig när du lär dig mer om krypto. Det saknas inga större tjänster du skulle hitta någon annanstans, mellan många olika valutaanbud och alternativet Coinbase Wallet. Om du så småningom väljer att investera bortom Bitcoin eller hålla dina egna privata nycklar är Coinbase fortfarande en bra utgångspunkt.

Den största nackdelen med Coinbase är dess avgifter, som kan vara högre än vissa andra börser. För de flesta allmänna investerare är de dock ett litet pris att betala för bekvämligheten, utbudet av funktioner och säkerheten du får i gengäld.

Coinbase jämfört med andra kryptoplattformar

CoinbaseGemenieToro 
Coins50+ kryptovalutor40+ kryptovalutor20+ kryptovalutor
Avgifter0.50% spread Avgifter mellan 1.49% och 3.99% (eller $0.99 till $2.99 flat fee)0.50% convenience fee Avgifter mellan $0.99 till $2.99; 1.49% transaktionskostnader över $2000.75%-4.9% spread (Varierar mellan olika kryptovalutor)
PlånböckerBehåll mynt på Coinbase -konto, Coinbase Wallet – eller överför till din egen plånbokBehåll mynt på Gemini-konto, Gemini Wallet – eller överför till din egen plånbokBehåll mynt på eToro -handelsplattformskontot, flytta dem till en eToro -plånbok eller överför till din egen plånbok
Minimum Trade$2Lika med det minsta beloppet för varje mynt som kan handlas (0.00001 BTC)$25

Är Coinbase säkert och legit?

Att investera i kryptovaluta är i sig riskabelt, och din krypto är i bästa fall en spekulativ tillgång. Men om du är OK med risken (och har dina andra ekonomiska prioriteringar täckta), är Coinbase en säkert och legitimt börs att använda.

Du kan inte skydda dina innehav mot marknadssvängningar, men Coinbase har ett relativt långvarigt rykte och säkra säkerhetsåtgärder för att skydda de pengar du lägger ner på det.

Hur får jag ut mina pengar från Coinbase?

Du kan föra över dina pengar från Coinbase tillbaka till din bank. Du behöver bara sälja din kryptovaluta på börsen. Pengarna från försäljningen kommer in i din USD -plånbok på Coinbase, och sedan kan du ta ut pengarna till din bank.

Du kan också skicka krypto från ditt Coinbase -konto till din egen plånbok så länge du har din plånbokadress, även om det kan medföra en avgift.

Static - White - 1024x768

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *