Följ oss

Nyheter

Coinbase erbjuder kryptoinvesteringar för individer och institutioner

Publicerad

den

Coinbase är bäst för aktiva handlare som är intresserade av att handla och lagra flera kryptovalutor. Investeringsplattformen är också ett konkurrenskraftigt alternativ för företag och institutioner som är intresserade av kryptoinvesteringar och att använda kryptovalutor.

Coinbase är bäst för aktiva handlare som är intresserade av att handla och lagra flera kryptovalutor. Investeringsplattformen är också ett konkurrenskraftigt alternativ för företag och institutioner som är intresserade av kryptoinvesteringar och att använda kryptovalutor.

Minsta konto2 USD
Avgifter0,50 % spread för köp/säljtransaktioner; transaktionsavgift från $0,99 till $2,99; upp till 0,50 % för Coinbase Pro
InvesteringstyperKryptovalutor

Overall rating

FunktionInsider rating (out of 5)
Avgifter4.00
Utbud5.00
Tillgänglighet4.10
Etik3.00
Kundtjänst5.00
Genomsnittsbetyg4.22

Är Coinbase rätt för dig?

Coinbase, som lanserades tre år efter skapandet av bitcoin 2009, är en kryptovalutabörs som tillåter aktiva handlare att köpa, sälja eller inneha mer än 100 virtuella tillgångar, inklusive bitcoin, ethereum, den grundläggande uppmärksamhetstoken (BAT) och andra.

Coinbase erbjuder också en rad investeringsalternativ för företag och institutioner, inklusive kryptolagring, handelstjänster och mer. Och i början av juni 2021 rullade börsen ut dogecoin-åtkomst för Coinbase Pro-användare, såväl som för dess standardkonton och mobilappar. Se mer här.

Coinbase, som grundades 2012 av Brian Armstrong och Fred Ehrsam, säger att det har ungefär 73 miljoner verifierade användare, 10 000 institutioner och 185 000 ekosystempartners över hela världen.

Bolaget gick också nyligen till börsen genom en direktnotering på Nasdaq-börsen.

Coinbase vs. Kraken

CoinbaseKraken Exchange
Minsta investering $2Minsta investering $10; Kryptovaluta minimum kan variera
Avgifter 0,50 % spread för köp/säljtransaktioner; transaktionsavgift från $0,99 till $2,99; upp till 0,50 % för Coinbase ProAvgifter 0% – 0.26%
Investeringsval   KryptovalutorInvesteringsval   Kryptovalutor
Öppna ett konto

Coinbase och Kraken erbjuder båda stora val av kryptovaluta, men börserna skiljer sig åt när det kommer till avgifter och kontoförmåner. Om du letar efter de lägsta avgifterna och tillgång till alternativ som terminshandel, kan Kraken vara den bästa passformen för dig.

Coinbase erbjuder dock ett lite större urval av kryptovalutor, och det passar bättre för nybörjare. Till exempel, förutom det enkla gränssnittet, ger funktioner som Coinbase Earn dig en kryptovaluta för att du tar kurser och lär dig om olika kryptovalutor som plattformen tillhandahåller.

Coinbase vs. Binance.US

CoinbaseBinance.US
Minsta investering $2Minsta investering $10
Avgifter 0,50 % spread för köp/säljtransaktioner; transaktionsavgift från $0,99 till $2,99; upp till 0,50 % för Coinbase ProAvgifter 0,1 % spothandelsavgift; 0,5 % omedelbar köp-/säljavgift (4,5 % avgift för insättningar med amerikanskt betalkort)
Investeringsval   KryptovalutorInvesteringsval   Kryptovalutor
Öppna ett konto

Coinbase och Binance.US skiljer sig åt när det kommer till avgifter och tillgängliga investeringsprodukter. Om du är en nybörjare som värdesätter utbildningsresurser och andra verktyg som kan hjälpa dig att vänja dig till krypto mer effektivt, är Coinbase det bättre alternativet. Binance.US har ett mer begränsat urval av resurser för nybörjare.

Binance.US har också ett mindre kryptourval, men det erbjuder lägre avgifter.

Men medan Binance.US spothandelsavgift på 0,1 % är lägre än Coinbase avgift på 0,50 %, erbjuder Coinbase ett bredare utbud av kontoalternativ för individer och institutioner.

Sätt att investera med Coinbase

Coinbase mäklarkonto

Så länge du har minst $2 kan du handla mer än 100 kryptovalutor med Coinbases standardhandelskonto. Men även om du inte aktivt köper, säljer eller använder kryptovalutor, kan du dra nytta av flera andra produkter, inklusive dess webb- och mobilgränssnitt.

Coinbase erbjuder stationära och mobila alternativ för handlare.

Coinbase Earn-funktionen låter dig tjäna gratis kryptotillgångar genom att lära dig om olika kryptovalutaämnen. Så här fungerar det: Du tittar på korta utbildningsvideor (vanligtvis inte längre än fyra minuter vardera) på olika kryptovalutor, men du måste göra ett frågesport efter att du har slutfört varje lektion. Coinbase kommer att sätta in krypto i din Coinbase lagringsplånbok för varje frågesport du genomför.

Coinbase erbjuder också USD Coin (USDC), en kryptovaluta som backas upp av amerikanska dollar. Företaget hänvisar också till dessa som stablecoins eftersom du – till skillnad från vanliga flyktiga kryptovalutor – alltid kan lösa in ett USD-Coin för en USD, enligt Coinbases hemsida. Faktum är att appen tillåter berättigade USD Coin-kunder att få belöningar till en APY på 0,15 %.

Om du är en amerikansk investerare måste du tänka på följande avgifter:

BetalningsmetodCoinbase avgift
Amerikanskt bankkonto1.49%
Coinbase USD wallet1.49%
Debit card3.99%
ACH transferFree
Wire transfer$10 ($25 outgoing)
Credit transaction2%
Crypto conversion2%

Dessutom, om du undrar över kryptoförvaring och lagringsalternativ, tillhandahåller Coinbase sina egna onlinelagringsplånböcker. Med Coinbase Wallet-appen (denna app är också separat från sina iOS- och Android-mobilappar) kan du hantera dina privata nycklar och kryptotillgångar online.

En sak att tänka på är att även om Coinbase-plånboken liknar många populära krypto- och bitcoin-plånböcker som ger dig lagring utan förvaring över dina privata nycklar, erbjuder Coinbase-plånboken också sin egen unika funktion. Den användarkontrollerade plånboken ger dig en återställningsfras på 12 ord, eller ”frö”, som bara användare kan komma åt. Det betyder att Coinbase inte kommer att ha tillgång till denna hemliga kod.

Coinbase lanserade också nyligen en annan produkt: NFTs. NFT-fokuserade individer kan skapa och/eller byta NFT:er utan några transaktionsavgifter genom Coinbases betaversion av sin NFT-plattform (tänk på att erbjudandet om 0 % transaktionsavgift endast är tillgängligt under en begränsad tidsperiod).

Static - Blue - 500x500

Coinbase Pro-konto

Om du är mer av en avancerad kryptovalutahandlare kan Coinbases Pro-konto passa dig bra. Kontot inkluderar orderböcker i realtid, diagramverktyg och handelshistorik. Coinbase säger också att dess Websocket Feed ger dig enkel tillgång till marknadsdata, medan dess handels-API ger dig möjligheten att utveckla säkra handelsbots.

Coinbase Pro-konton inkluderar också FDIC-försäkringsskydd upp till $250 000, och högre kontosaldon resulterar i lägre handelsavgifter. Till exempel, Coinbase Pros avgiftsstruktur består av taravgifter och tillverkaravgifter. Om du har ett kontosaldo under 10 000 USD, kan du behöva betala en takaravgift på 0,50 %. Du behöver bara betala 0,04 % om du har mer än 500 miljoner dollar.

Coinbase säger att avgifter tillkommer när du gör en beställning till marknadspriset som fylls omedelbart. Dessa avgifter varierar mellan 0,04 % och 0,50 %, beroende på ditt kontosaldo.

Makeravgifter, å andra sidan, gäller när du lägger beställningar som inte omedelbart matchas med befintliga beställningar, enligt Coinbases webbplats. Plattformen säger att du kommer att betala en tillverkningsavgift om en annan investerare lägger en beställning som matchar din. Maker avgifter varierar från 0 % till 0,50 %.

Ytterligare en viktig detalj: Coinbase säger att du kommer att betala en Makeravgift för den del av dina beställningar som delvis matchas omedelbart. Du måste betala en Makeravgift när den återstående delen av beställningen matchar en annan beställning.

Static - White - 500x500

Institutionella tjänster

Coinbase ger också företag och institutioner ett brett utbud av investeringsalternativ. Dessa inkluderar dess Prime handelsplattform för kryptovaluta, Asset Hub, handelsplattform, lagringsalternativ och venture-tjänster.

Asset Hub låter företag och emittenter lista kryptotillgångar över Coinbase-plattformen för att få tillväxt och exponering. Coinbases handelserbjudanden hjälper kryptoorienterade företag att skapa värdbaserade kassasidor, fakturor, betalningsknappar och mer.

Investeringsplattformen erbjuder även säker kylförvaring (även känd som offlinelagring) för institutioner och företag. Och ventures-funktionen ger nya företag ett utrymme att samla in pengar för expansion.

Betalning och utgifter

Du kan också göra mer än att handla och satsa, tack vare Coinbase-kortet och andra utgiftsfunktioner. Coinbase Card är ett Visa-betalkort som finansieras av ditt kryptokontosaldo. Du måste konfigurera iOS- eller Android-mobilappen för att använda den, och den låter dig spendera krypto globalt samtidigt som du tjänar upp till 4 % tillbaka i kryptobelöningar vid varje köp.

Det tillåter också kontaktlösa betalningar, PIN-betalningar eller uttag från bankomat. Du kunde tidigare bara använda kortet för att antingen tjäna 1% tillbaka i ethereum, dogecoin och bitcoin, eller 4% tillbaka i grafen eller stellar.

Men den 27 september 2021 meddelade Coinbase att kortinnehavare nu också kan spendera USD (plus krypto) med Coinbase-kortet. Och från och med den här veckan kan du tjäna 1 % tillbaka i dai eller 4 % tillbaka i förstärkare eller rally. Kryptobörsen säger att alla amerikanska kunder (exklusive invånare på Hawaii) kommer att vara berättigade att registrera sig för Coinbase-kortet i höst.

Slutligen tillåter Coinbase nu också amerikanska kunder att direkt sätta in valfri summa av sina lönecheckar på sina konton i krypto eller USD. Detta inkluderar möjligheten att få betalt i krypto (den här funktionen gör det möjligt för Coinbase att konvertera din lönecheck från USD till krypto utan några transaktionsavgifter).

Static - White - 500x500

Coinbase: Är det pålitligt?

Coinbase har fått ett F-betyg hos Better Business Bureau.

BBB tar hänsyn till flera faktorer vid utvärdering av företag. Dessa inkluderar tid i verksamheten (liksom typ av verksamhet), kundklagomålshistorik, licensiering, statliga åtgärder och mer. Medan Coinbases betyg är lågt, säger byrån också att dess betyg inte garanterar att ett företag kommer att prestera bra eller uppvisa pålitlighet.

Av denna anledning är det också viktigt att göra din egen due diligence innan du fattar ett slutgiltigt beslut. BBB säger att det tilldelade Coinbase ett F-betyg eftersom företaget inte svarade på mer än 2 525 klagomål.

Tidigare i juli 2021 stötte Coinbase Global, Inc. på en för påstådd överträdelse av värdepapperslagar. Byrån listar också ett mönster av klagomål bland kunder som beskriver att de är utestängda från sina konton och inte kan nå kundtjänst.

Coinbase har stängt mer än 1 900 klagomål under de senaste 12 månaderna.

Static - White - 500x500

Coinbase — Vanliga frågor (FAQ)

Hur tjänar du pengar på Coinbase?

Coinbase erbjuder flera sätt att tjäna pengar när du använder sin plattform. Den främsta bland dessa är handel med kryptovaluta (plattformen tillåter för närvarande handel för mer än 100 tillgångar). Även om kryptohandel är det primära sättet att tjäna pengar genom företaget, har du också några fler alternativ.

Dessa inkluderar insats – en process som ger dig räntebelöningar för att hålla fasta belopp av vissa kvalificerade kryptovalutor under en viss tid – och Coinbase Earn, en funktion som betalar dig i krypto för att titta på utbildningsvideor om olika tillgångar. Dessutom erbjuder Coinbase-kortet upp till 4% tillbaka i kryptobelöningar när du använder det för att betala för varor och tjänster.

Hur tar man ut pengar från Coinbase?

Du kan ta ut dina pengar både på Coinbases webbplattform och mobilapp. Om du använder en webbläsare måste du först välja ditt kontosaldo under ”Tillgångar”. Du hittar sedan fliken ”Utbetalning” där du kan ställa in det belopp du vill ta ut. Slutligen, när du väl har valt överföringsdestination kan du slutföra transaktionen genom att klicka på ”Ta ut nu.”

Processen är ännu enklare genom mobilappen. Observera dock att Coinbase lägger en kort lagringstid på dina uttagna medel när du flyttar dem från ditt Coinbase-konto till ditt bankkonto.

Kan du lita på Coinbase?

Detta är till stor del en fråga som du måste svara på själv. Coinbase är dock en av de äldsta och mest erkända kryptovalutabörserna. Det grundades 2012, tre år efter att den första kryptovalutan, bitcoin, dök upp.

Potentiella investerare bör dock notera att Better Business Bureau har gett företaget ett F-betyg. BBB betygsätter företag baserat på hur väl de tror att de interagerar med kunder, så tänk på detta när du väger dina alternativ.

Static - White - 500x500

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.