Följ oss

Nyheter

A diary of a daytrader

Publicerad

den

A diary of a daytrader - Inbunden, Svenska, 2022 Författare: Massimiliano Franzé 1996 gick det redan fort i finansbranschen. Och med nymodigheten internets intåg skulle allt komma att gå ännu fortare

A diary of a daytrader – Inbunden, Svenska, 2022

Författare: Massimiliano Franzé

214kr

Beskrivning

1996 gick det redan fort i finansbranschen. Och med nymodigheten internets intåg skulle allt komma att gå ännu fortare. På kort tid kom aktier att bli hetare och mer lättillgängliga än någonsin. Så jävla heta och ALLA skulle köpa dem direkt via sina hemdatorer samtidigt som kvällstidningarna höll aktieskola och det gjordes tv-underhållning av aktiehandel på bästa sändningstid.

Men när varningsklocka efter varningsklocka ringde var det så livat i jakten på snabba cash att ingen hörde dem. Medan kultur-eliten trängdes på PA & Co så festade finansfolket, modellerna och bratsen vidare som om det inte fanns någon morgondag.

Efter smällen – när krutröken skingrats runt Stureplan, Norrmalmstorg och Biblioteksgatan – så var Finansstockholm inte längre sig likt. Och för mig kom det att stänga sina dörrar och jag var inte längre önskvärd. Jag hade blivit en persona non grata.

Denna berättande roman tar läsaren med in bakom tradingrummens dörrar och på en resa genom 90-talets Finansstockholm, över millen-niumskiftet och in i 2000-talets upptakt till finanskrisen.

Ryggdunkningar, knivstick, svek och självdestruktivitet. Flärd, maktmissbruk och jakten på personlig upprättelse bortom Sveriges gränser.

Massimiliano S. Franzé har ägnat de senaste 22 åren åt daytrading. Först som anställd proprietary trader i Stockholm och Luxemburg, därefter de senaste nio åren i egen regi. Under pseudonymen A diary of a Daytrader har han inspirerat och motiverat många att öppna ögonen för aktiv trading men heller inte hymlat med dess baksidor och de mentala utmaningar som det innebär.Daytrading är en del av Massimiliano’s DNA och kommer så alltid att vara även om han idag ägnar alltmer tid till affärsängel-verksamhet och alternativa investeringar i mindre bolag, inte sällan start-ups. A diary of a Daytrader är Massimiliano’s debut som romanförfattare.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.