Följ oss

Nyheter

CNXT ETF investerar i kinesiska aktier noterade på Shenzhen Stock Exchange

Publicerad

den

VanEck Vectors ChinaAMC SME-ChiNext ETF (CNXT ETF) följer ett cap-viktat index på 100 små och medelstora företag som handlas på SME Board och ChiNext Board på Shenzhen Stock Exchange.

VanEck Vectors ChinaAMC SME-ChiNext ETF (CNXT ETF) följer ett cap-viktat index på 100 små och medelstora företag som handlas på SME Board och ChiNext Board på Shenzhen Stock Exchange. VanEck Vectors ChinaAMC SME-ChiNext ETF (CNXT ETF), som handlas på NYSEArca, är en utdelande ETF. Denna börshandlade fond kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,65 procent.

CNXT Factset Analytics Insight

CNXT är en av de mer innovativa kinesiska ETFerna att lansera på flera år. Det är en mycket nischad ETF som riktar sig till 100 av de största aktierna noterade på Shenzhens SME och ChiNext Boards, som vänder sig till mindre och medelstora företag. Många företag som ingår i indexet lutar mot teknik- och konsumentrelaterade företag och nystartade företag som behöver mindre stränga noteringskrav. CNXT är en del av en ny klass av Kina-fonder som kallas RQFII ETFs, som direkt innehar fastlandsnoterade aktier genom ett kvotsystem.

Nyckelord

Konsumentdrivet, ”ny ekonomi” sektorfokus. Nya ekonomisektorer som informationsteknologi, konsumentprodukter, dagligvaror och hälsovård är väl representerade i fondens underliggande index.

Erbjuder i första hand exponering för privatägda små och medelstora företag (SMF). Icke-statligt ägda små och medelstora företag har drivit majoriteten av den senaste tidens tekniska innovation och ekonomisk tillväxt i Kina.

Historiskt hög ROE kan stödja tillväxtpotential. Det underliggande indexet har historiskt haft en högre genomsnittlig avkastning på eget kapital (ROE) jämfört med Kinas A-aktie benchmarks för småbolag.

Fondsammanfattning

Investeringen strävar efter att replikera så nära som möjligt, före avgifter och utgifter, pris- och avkastningsutvecklingen för SME-ChiNext 100 Index. Fonden investerar normalt minst 80 % av sina totala tillgångar i värdepapper som utgör fondens jämförelseindex. Indexet är ett modifierat, free float justerat index avsett att spåra utvecklingen för de 100 största och mest likvida aktierna som är noterade och handlas på ChiNext Board of Shenzhen Stock Exchange och ursprungligen noterade på Small and Medium Enterprise (”SME”). )

Handla CNXT ETF

VanEck Vectors ChinaAMC SME-ChiNext ETF (CNXT ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i CNXT ETF. Till IGs ETF Screener.

Även CMC Markets erbjuder handel med VanEck Vectors ChinaAMC SME-ChiNext ETF (CNXT ETF) i form av CFDer. Till  CMC Markets

Största innehav

InnehavKortnamn% Vikt
CONTEMPORARY AMPEREX TECHNOLOGY CO LTD300750 CH10.77
EAST MONEY INFORMATION CO LTD300059 CH5.03
BYD CO LTD002594 CH3.72
SHENZHEN MINDRAY BIO-MEDICAL ELECTRONIC300760 CH3.02
LUXSHARE PRECISION INDUSTRY CO LTD002475 CH2.92
SUNGROW POWER SUPPLY CO LTD300274 CH2.60
GANFENG LITHIUM CO LTD002460 CH2.40
YUNNAN ENERGY NEW MATERIAL CO LTD002812 CH2.31
MUYUAN FOODS CO LTD002714 CH2.25
AIER EYE HOSPITAL GROUP CO LTD300015 CH2.24

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.