Följ oss

Nyheter

CLOU ETF satsar på molntjänster

Publicerad

den

Global X Cloud Computing ETF (CLOU ETF) ger exponering mot ett marknadsvärdevägt globalt aktieindex för företag som är involverade i molndatorbranschen. Global X Cloud Computing ETF (CLOU ETF), som handlas på Nasdaq, är en utdelande ETF. Denna börshandlade fond kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,68 procent.

Global X Cloud Computing ETF (CLOU ETF) ger exponering mot ett marknadsvärdevägt globalt aktieindex för företag som är involverade i molndatorbranschen. Global X Cloud Computing ETF (CLOU ETF), som handlas på Nasdaq, är en utdelande ETF. Denna börshandlade fond kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,68 procent.

CLOU Factset Analytics Insight

CLOU erbjuder aktieexponering till molnföretag. Det innehar företag som licensierar och levererar programvara över internet genom prenumeration, tillhandahåller en plattform för att skapa programvara via internet, tillhandahåller virtualiserad datoranvändning via internet, äger eller hanterar datacenter eller tillverkar eller distribuerar relaterad hårdvara. Företag måste ha en inkomst på minst 50 % från dessa aktiviteter för att klara nedskärningen.

Indexet tillåter också alla företag som tjänar mer än 500 miljoner USD på sådana åtgärder, oavsett intäktsprocent. Den sammanlagda exponeringen mot sådana företag är begränsad till 10 %. Indexet väljer företag över hela cap-spektrumet och på utvecklade och tillväxtmarknader. Den tillämpar inga ytterligare filter utöver de som definierar utrymmet. Aktier är cap-viktade.

Skäl att överväga CLOU

Hög tillväxtpotential. Den globala molntjänstmarknaden ökade med 11 % från 2019 till 2020 och översteg 270 miljarder USD. Prognoser tyder på att marknaden kan nå nästan 400 miljarder dollar 2022.

Strukturella medvindar. Efterfrågan på molntjänster ökade under pandemin och verkar osannolikt att avta, eftersom arbete, skola och sociala aktiviteter alltmer övergick till digitala upplevelser.

Obegränsad inställning. Cloud computing spänner över flera segment, och dess mest innovativa företag inkluderar både kända namn och nykomlingar från hela världen. CLOU investerar därefter, utan hänsyn till sektor eller geografi.

Fondsammanfattning

Investeringen syftar till att ge investeringsresultat som generellt motsvarar pris- och avkastningsutvecklingen, före avgifter och utgifter, för Indxx Global Cloud Computing Index. Fonden investerar minst 80 % av sina totala tillgångar i värdepapper i det underliggande indexet och i amerikanska depåbevis (”ADRs”) och Global Depositary Receipts (”GDRs”) baserat på värdepapperen i det underliggande indexet.

Det underliggande indexet är utformat för att ge exponering mot börsnoterade företag som är positionerade för att dra nytta av den ökade användningen av cloud computing-teknik. Det är icke-diversifierat.

Handla CLOU ETF

Global X Cloud Computing ETF (CLOU ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i CLOU ETF. Till IGs ETF Screener.

Även CMC Markets erbjuder handel med Global X Cloud Computing ETF (CLOU ETF)i form av CFDer. Till  CMC Markets

Största innehav

Vikt (%)KortnamnNamn
6.63ZSZSCALER INC
5.69PCTYPAYLOCITY HOLDING CORP
5.23PAYCPAYCOM SOFTWARE INC
4.72SHOPSHOPIFY INC – CLASS A
4.72CRMSALESFORCE.COM INC
4.47NFLXNETFLIX INC
4.32WKWORKIVA INC
4.22DBXDROPBOX INC-CLASS A
4.13WDAYWORKDAY INC-CLASS A
4.00PLANANAPLAN INC

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.