Nyheter

CHRG ETF ger exponering mot batterisektorn

Publicerad

den

WisdomTree Battery Solutions UCITS ETF USD Acc (CHRG ETF) försöker spåra priset och nettoutdelningsresultatet före avgifter och kostnader för WisdomTree Battery Solutions Index (”Indexet”).

Varför investera i CHRG?

  • Batteri är en revolutionerande teknik med potential för att avsevärt förändra industrier, tjänster, arbetskraft och konsumtion
  • Fonden erbjuder tillgång till företagen genom direktinvesteringar i börsnoterade företag, som huvudsakligen är involverade i lösningar för batteri- och energilagring
  • Fokuserad exponering för företag som drar nytta av tillväxten i införandet av batterilösningar och energilagringslösningar
  • Undersökningen för urval av företag i indexet och därefter fonden genomförs av experter inom batteri- och energilagringsutrymmet, vilket säkerställer att portföljen förblir fokuserad och relevant

Denna ETF arbetar med fysisk replikering, och är helt replikerande vilket betyder att den äger alla de aktier som ingår i det underliggande indexet. Den årliga förvaltningskostnaden, TER, ligger på 0,4 procent per år. CHRG äger aktier i 94 olika företag.

WisdomTree Battery Solutions Index designades i samarbete mellan WisdomTree och experter på marknaden för energilagring Wood Mackenzie (“WM”) för att spåra resultat för företag som främst arbetar med batterilagringslösningar (“BESS”). För att vara berättigad att inkluderas i indexet måste en säkerhet ingå i en eller flera av följande BESS-kategorier: råvaror, tillverkning, aktiverare eller framväxande teknik. Inom varje grupp tilldelas varje företag en intensitetsbetyg som fångar upplevelsen av ett företags totala BESS-engagemang över kategorier. Varje företag från BESS-universum tilldelas också ett sammansatt riskresultat, som består av kvalitets- och momentumfaktorerna, som båda har samma viktning. Ombalanserna sker på halvårsbasis.

Fondöversikt

WisdomTree Battery Solutions UCITS ETF (”Fonden”) försöker spåra pris och avkastningsprestanda, före avgifter och kostnader, för WisdomTree Battery Solutions Index (”Index”).

Handla CHRG ETF

WisdomTree Battery Solutions UCITS ETF USD Acc (CHRG ETF) handlas på tyska Xetra i Euro under kortnamnet W1TA. Den handlas även på London Stock Exchange under kortnamnet CHRG. Samma ETF återfinns under kortnamnet VOLT på den mexikanska börsen Bolsa Institucional de Valores, Borsa Italiana och på SIX Swiss Exchange.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

BörsValutaKortnamn
LSEGBxCHRG
LSEUSDVOLT
Borsa ItalianaEURVOLT
BMVMXNVOLT
SIXUSDVOLT
XetraEURW1TA

Största innehav

NamnKortnamn% kapitalet
Plug Power IncPLUG7.44%
Contemporary Amperex Technology Co Ltd Class A3007507.14%
SolarEdge Technologies IncSEDG6.36%
Ganfeng Lithium Co Ltd24604.59%
Ecopro BM Co Ltd Ordinary Shares247540.KS3.78%
Shenzhen Capchem Technology Co Ltd3000373.42%
GEM Co Ltd23403.26%
Livent CorpLTHM3.17%
Simplo Technology Co Ltd6121.TW3.09%
TDK Corp67622.96%

Innehaven kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version