Följ oss

Nyheter

Brasiliansk värdepappersregulator godkänner Ether ETF

Publicerad

den

Brasiliens Comissão de Valores Mobiliários (CVM), landets värdepappersregulator, har godkänt en Ether ETF (ETH) börshandlad fond (ETF), enligt ett meddelande från QR Capital, holdingbolaget för QR Asset Management.

Brasiliens Comissão de Valores Mobiliários (CVM), landets värdepappersregulator, har godkänt en Ether ETF (ETH) börshandlad fond (ETF), enligt ett meddelande från QR Capital, holdingbolaget för QR Asset Management.

Fonden, som handlas under kortnamnet QETH11, kommer att handlas på Brasiliens högt ansedda B3-börs, som fungerar som en regional börs och betjänar kunder över hela världen. QETH11 kommer att använda samma Ether-index som det som används av CME Group och kommer att använda institutionella vårdtjänster som tillhandahålls av Winklevoss tvillingarnas Gemini.

I sitt tillkännagivande placerar fondens emittent produkten som ”ett enkelt, säkert och reglerat alternativ för alla investerare att få direkt exponering mot Ethereum genom deras föredragna mäklare, utan att oroa sig för registreringar i börser, plånböcker eller privata nycklar.” QR Asset Management köper fysisk ETH för produkten och lovar att säkerställa en hög grad av transparens och säkerhet för QETH11-investerare.

Fernando Carvalho, VD för QR Capital säger “Brasilianska tillsynsmyndigheter erkänner mognaden på kryptomarknaden och förstår att det är viktigt att erbjuda reglerade produkter till investerare som ser fram emot att utforska dessa nya tillgångsklasser. Vi hoppas att dessa signaler från Brasilien kommer att uppmuntra SEC att godkänna den första amerikanska krypto-ETF . “

Nyheter om CVM:s gröna ljus följer tätt efter två tidigare ETF-godkännanden för kryptovaluta i mars, en 100% Bitcoin och den andra omfattar fem kryptovalutor, förutom Bitcoin (BTC). Båda handlas också på B3, och Bitcoin-produkten hanteras på samma sätt av QR Asset Management. Den började handlas under kortnamnet QBTC11 i slutet av juni.

En månad tidigare, i februari, gav Kanadas Ontario Securities Commission grönt ljus för världens första fysiskt avvecklade Bitcoin ETF. På andra håll, särskilt i USA, försenar värdepappersregulatorer fortfarande krypto-ETF-godkännanden trots en konsekvent efterfrågan.

Static - Blue - 500x500

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *