Följ oss

Nyheter

Blackrock lanserar S&P 500 ETF i Brasilien

Publicerad

den

Blackrock lanserar S&P 500 ETF i Brasilien

Världens största kapitalförvaltare, Blackrock lanserar S&P 500 ETF i Brasilien. Den börshandlade fonden som kommer att heta iShares S&P 500 FIC FI Investimento no Exterior, kommer att vara den första ETFen i Brasilien som erbjuder placerarna en exponering mot aktiemarknader utanför Latinamerikas största ekonomi, det vill säga Brasilien. Blackrock har sedan tidigare åtta börshandlade fonder i Brasilien.

Enligt BM&F Bovespa som driver börsen i Brasilien, så är det brasilianska pensionsfonder och hedgefonder som har visat ett stort intresse för iShares S&P 500 produkter som har legat bakom lanseringen. I USA erbjuder Blackrock iShares Core S&P 500 ETF (NYSEArca: IVV), USAs näst största ETF med tillgångar på mer än 56 miljarder USD.

Börshandlade fonder är en stor sparform i framförallt USA, men nu väljer allt fler av de nordamerikanska ETF-utgivarna att bege sig söder ut, över Rio Grande och ned i Latinamerika som verkar vara den marknad som växer snabbast just nu.

Tidigare i veckan har WisdomTree (NasdaqGS: WETF), USAs femte största ETF-förvaltare att den mexikanska pensionsövervakningsmyndigheten, La Comisión Nacional del Sistema de Ahorro para el Retiro (CONSAR), har godkänt sex av WisdomTrees ETFer för försäljning i det mexikanska pensionssystemet. WisdomTree har sedan tidigare fått samma godkännande i Chile och Peru.

I november 2013 blev Global X den första ETF-förvaltaren från USA att lista tre börshandlade fonder i Colombia.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.