Följ oss

Nyheter

Betalar Du för mycket för Dina obligationer, använd en ETF

Publicerad

den

Betalar Du för mycket för Dina obligationer, använd en ETF

Betalar Du för mycket för Dina obligationer, använd en ETF. På första sidan på gårdagens Wall Street Journal kunde vi ta del av den artikel som heter Muni Bond Costs Hit Investors in Wallet, som visar att den som köpt amerikanska kommunobligationer i december betalade en spread (se förklaring längre ned) på 1,73 procent jämfört med 0,87 procent för företagsobligationer.

Market Vectors (vars ETFer bland annat distribueras av Van Eck Securities Corporation) var snabba att utnyttja detta och gick ut med ett mail som sade att Market Vectors Intermediate Municipal Index ETF (ITM) har handlats till en genomsnittlig spread på mellan 0,06 och 0,21 procent under de senaste tolv månaderna. (Källa NYSE Arca Vision)

Market Vectors erbjuder i dag inte mindre än sju (7) börshandlade fonder som investerar i de amerikanska kommunobligationerna, det stora utbudet beror på olika inriktningar i fråga om löptider och kreditexponering.

”Spread” är skillnaden i volymvägda genomsnittliga köp-och sälj för alla utförda order mindre än 10 000 andelar. Betalar Du för mycket för Dina obligationer, använd en ETF så får Du behålla mer av kapitalet, spreaden är den högsta transaktionskostnaden, men och med att denna är en dold kostnad som inte redovisas på någon avräkningsnota tenderar de flesta, till och med professionella placerare, att glömma bort denna.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.