Följ oss

Nyheter

Bästa Hedgefond ETFerna

Publicerad

den

Bästa Hedgefond ETFerna

Utbudet av hedgefond-ETFerna har länge varit begränsat, men på senare tid har det kommit ett flertal intressanta alternativ, här redovisar vi för de bästa Hedgefond ETFerna. I Sverige finns det tyvärr inga noterade hedgefond-ETF:er men på tyska XETRA-börsen och på amerikanska NYSE-börsen finns det några intressanta alternativ, se tabell.

Traditionella hedgefond-ETF:er brukar ta ut en fast förvaltningsavgift på cirka 1% och en prestationsbaserad avgift på upp till 20%. Ingen var våra favorit ETF:er tar ut någon prestationsbaserad avgift. Nedan presenteras våra två amerikanska hedgefondfavoriter i mer detalj.

IQ Hedge Multi-Strategy Tracker ETF (ticker QAI)

Underliggande index är ett egenframtaget index som heter IQ Hedge Multi-Strategy index. Indexet avser att följa samma karakteristika som hedgefonder som följer multipla hedgefond strategier och kan ses som en hedgefond- i-fond, i ETF-format. Betavärdet uppgår till 0,3 jämfört med det amerikanska indexet S&P 500. ETF:en har ett förvaltat kapital på omkring 1,1 miljarder kronor. Utvecklingen i år är en uppgång på cirka 2,40%, vilket får ses som godkänt under de svåra förutsättningar som gällt i år. QAI har totala avgifter på 1,13% (förvaltningsavgift 0,75%) per år.

Proshares Hedge Fund ETF (ticker HDG)

Underliggande index är Merrill Lynch Factor Model-Exchange Series index. Målsättningen med detta index är att uppnå en hög korrelation med det välkända hedgefond-indexet HFRI Fund Weighted Composite index. HFRI-indexet är designat att följa den globala Hedgefondindustrin. Indexet är likaviktat och följer utvecklingen av 2 000 globala hedgefonder. HDG är relativt ny (14 juli 2011) och har ett förvaltat kapital på strax över 100 miljoner kronor. Utvecklingen under den senaste månaden uppgår till 2,0%. HDG har en förvaltningsavgift på 0,95% per år.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.