Följ oss

Nyheter

Bästa handelsstrategier och tips för naturgashandel

Publicerad

den

Naturgashandel är populär bland handlare på grund av dess volatilitet. Detta beror på en mängd orsaksfaktorer som kan kapitaliseras med grundlig analys och lämplig marknadstidpunkt.

Naturgashandel är populär bland handlare på grund av dess volatilitet. Detta beror på en mängd orsaksfaktorer som kan kapitaliseras med grundlig analys och lämplig marknadstidpunkt.

Det är viktigt för handlare att veta vad som påverkar naturgaspriser, till exempel väder, utbud och efterfrågan.

Teknisk analys tillsammans med grunderna gör det möjligt för handlare att fatta välgrundade beslut om sin handelsaktivitet.

Att bekanta sig med naturgas handelstider kan bidra till att förbättra en handelsstrategi.

Hur fungerar handel med naturgas?

Naturgas är en mycket populär vara bland daytraders, varvid den fysiska varan inte hanteras eller levereras vid utgången. Spreaden är rimlig med hög likviditet, vilket gör det lätt för handlare att komma in och ut ur affärer utan svårigheter.

Exponering för naturgas är inte bara tillgänglig via själva varan, utan också flera naturgasfonder. Naturgashandel innebär liknande strategier som används för att handla med andra eåvaror, till exempel guld och råolja. Fundamental och teknisk analys är mycket användbar, liksom en god förståelse för vad som påverkar naturgaspriser – till exempel väder, lagring, utbud och efterfrågan.

Många handlare vänder sig också till de stora naturgasproducenterna, som BP, Royal Dutch Shell och den största naturgasproducenten i världen Gazprom. Handel med dessa företag gör det möjligt för handlare att spåra det underliggande priset på naturgas. I den här artikeln kommer vi att täcka grunderna i naturgashandel, samt mer avancerade tips för handlare som vill förbättra sin strategi.

Grunderna för handel med naturgas

Nedanstående tips är de grundläggande färdigheterna och kunskaperna för att komma före kurvan vid handel med naturgas

Förstå vad som påverkar naturgaspriserna

Priset på naturgas tenderar att korreleras med tillgångens och efterfrågans inventeringar av själva varan. Historiskt sett stämde grundläggande ekonomi för utbud och efterfrågan med naturgaspriserna – vilket skulle stiga när produktionsnivåerna sjönk och minska när produktionen ökade.

Fyra viktiga saker som påverkar utbud och efterfrågan på naturgas är:

Väder: Extrema eller onormala väderförhållanden kan driva och dra på utbud och efterfrågan.

Lagring: Tillförseln av naturgas i lagring påverkar priset beroende på om det finns överskott/underskott. Om det finns överskott i lagring kommer priserna sannolikt att hållas nere på grund av ett gott utbud och vice versa.

Alternativ: Ersättande produkter, särskilt mer miljövänliga energikällor som sol- och vindkraft påverkar naturgaspriserna. Med ett ökat fokus på att ”bli grönt” kan dessa miljövänliga energikällor bli mer relevanta i framtiden.

Ekonomisk tillväxt: Ökad tillväxt, särskilt inom industrisektorer, kommer vanligtvis att höja priset på naturgas eftersom efterfrågan kommer att stiga efter förbrukningsvaror och tjänster.

Håll ett öga på stora producenter av naturgas

En välplanerad naturgasshandelsstrategi handlar om att hålla ett öga på de stora producenterna av naturgas. En stark ekonomi resulterar i en hög efterfrågan på kraft, gödningsmedel och kommersiella/industriella varor och tjänster. Därför korrelerar en uppgång i en ekonomi till högre priser, till följd av den ökade efterfrågan.

Om man tittar på diagrammet nedan har USA och Ryssland huvuddelen av naturgasreserverna globalt. Övervakning av den övergripande situationen (politiskt, klimat etc.) i dessa respektive länder kommer att vara fördelaktigt i handelsanalysen. USD EIA Naturgaslagringsförändring och USD EIA Working Natural Gas Implied Flow är viktiga datum att tänka på. DailyFX ekonomiska kalender innehåller dessa tillkännagivanden som släpps varje torsdag klockan 10:30 EST.

Naturgasproduktion per land

Handla Naturgas med teknisk analys

Teknisk analys gör det möjligt för handlare att utvärdera tidigare trender med hjälp av olika indikatorer, oscillatorer och prisrörelser. Handel med naturgas kan ibland vara repetitiv, vilket kommer att förbättra användningen av teknisk analys för att dra nytta av dessa rörelser.

Naturgaspriserna rör sig i ett återkommande mönster som kan ses som cykliskt i sin disposition. Mycket av detta beror på vädret. Priserna tenderar att vara högre under vintern (december – februari) och sommarperioden (juli – augusti) medan de återstående månaderna i allmänhet återspeglar lägre priser på grund av svagare väderprognoser]. Den cykliska rörelsen i naturgas gör den något efterlängtad vilket möjliggör spekulativ handel.

Swing trading är en populär teknik som används av handlare när man handlar naturgas, men grundläggande analys beaktas också. Handlare kan handla baserat på trender som gör det möjligt att ställa in stopp, gränser och positiva risk-belöningsförhållanden. Indikatorer används för att bekräfta trender och på så sätt förstärka näringsidkarens riktning.

Grundläggande teknisk analys för handel med naturgas (se diagram nedan):

Nybörjare tenderar att föredra trendlinjer, diagrammönster och stöd/motståndsnivåer. Till exempel, när det nuvarande priset på naturgas närmar sig det tidigare höga (motståndet) kommer detta att användas som ett uppenbart mål. Detsamma kan sägas om tidigare nedgångar.

Trendlinjer används för att identifiera och godkänna en riktning som kan uppnås genom att gå med högre toppar (upptrend) eller lägre nedgångar (nedtrend). Dessa trendlinjer kan också fungera som stöd/motståndsnivåer.

RSI -indikatorer används vanligtvis inte bara för att visa överköpta/översålda nivåer, utan också för divergens. Divergens kan användas för att indikera en potentiell trendomvändning. Om marknaden är i ett baisseartat tillstånd kan RSI indikera högre nedgångar medan det underliggande instrumentet visar lägre nedgångar. Denna åtskillnad (divergens) mellan pris och indikator kan potentiellt förutsäga en vändning av det underliggande instrumentet.

Avancerad teknisk analys

Den mer sofistikerade handlaren kommer att ta sig in på marknaden med hjälp av tekniker som Elliot Wave Theory, Fibonacci retracement och Ichimoku. När tradern uppskattar de grundläggande faktorerna som påverkar naturgaspriserna, kan teknisk analys användas för att tidsbestämma inträdet på marknaden.

Tidpunkten för din inträde är nyckeln för att säkerställa en framgångsrik handel, därför rekommenderas det att utforska dessa tekniker. Om du till exempel tittar på diagrammet nedan kan du se den 25 augusti 2018 rapporterades om farligt låga lager av naturgas på grund av ökad efterfrågan under hela sommaren. Denna höga efterfrågan var ett resultat av utarmat lager under vintersäsongen, och sådan kritisk information är den grundläggande analys som näringsidkaren kommer att integrera i sin naturgasstrategi.

Förväntningen om högre priser kan nu bekräftas genom teknisk analys. Med hjälp av Relative Strength Index (RSI) märker vi en situation med positiv divergens som är tydlig på diagrammet mellan september och oktober.

Noggrann forskning om grundläggande och teknisk analys – i kombination med försiktig risk och hävstångseffekt – är avgörande för både nybörjare och avancerade naturgashandlare. Att införliva ovannämnda dynamik kommer att visa sig fördelaktigt som en samlad bedömning av naturgasmarknaden.

Handelstider

Att vara bekant med naturgashandelstiden är nyckeln till att säkra en solid grund när man bedriver handel med naturgas. Baserat på NYMEX Henry Hub Natural Gas futures (NG) som har blivit den globala standardprisreferensen för naturgas, är marknadstiderna nedan viktiga att notera:

17.00-16.00 (sön-fre) CT med en 60-minuters paus varje dag som börjar 16.00 CT.

Att handla naturgas

Handla naturgas hos CMC Markets

CMC Markets är ett globalt företag med en handelsplattform för onlinetrading av finansiella derivatinstrument, i huvudsak handel med CFD:er på aktier, index, råvaror, ETF, valutor och kryptovalutor. Till CMC Markets.

Handla naturgas hos IG Markets

IG är ett företag som specialiserar sig på finansiella derivatinstrument, huvudsakligen handel med CFD på aktier, index, råvaror och valutor. IG har även handel med CFD på många amerikanska ETF. Till IGs ETF Screener

Handla naturgas hos AvaTrade

Även AvaTrade erbjuder handel med naturgas i form av CFDer. Till AvaTrade.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.