Följ oss

Nyheter

Inflation kan minska riskaptiten, vilket är bra för guld

Publicerad

den

På kapitalmarknaderna pratas de allt mer om en stigande inflation, och guldinvesterare lyssnar noga för en lägre riskaptit är bra för guld och kan vara till nytta för ädelmetallens framtida prisutveckling.

På kapitalmarknaderna pratas de allt mer om en stigande inflation, och guldinvesterare lyssnar noga för en lägre riskaptit är bra för guld och kan vara till nytta för ädelmetallens framtida prisutveckling.

Hittills under veckans handelssession är guld fortfarande begränsat av det tak på 1 800 dollar per troy ounce som ädelmetallen inte verkar kunna slå igenom ännu. Framgent, eftersom investerare känner att inflationen kanske inte är så övergående som marknadsexperter förutspådde, kan en risk-off-känsla driva en övergång till guld.

”Vi ser undertoner av stöd från den allmänna idén att inflationstryck kommer att räcka för att hålla guld mitt i en miljö där vi ser Federal Reserve sakta gå mot att minska tillgångsköp”, säger David Meger, handelschef för ädelmetaller på High Ridge Futures.

Guldets roll som inflationssäkring kan tjäna sitt syfte när investerare börjar oroa sig mer för stigande konsumentpriser. Dessutom kan en miljö där stigande inflation paras med långsam ekonomisk tillväxt (stagflation) ge ytterligare medvind för efterfrågan på guld.

Det finns mer riskaversion på marknaden och guld drar nytta av det, tillsammans med oro för inflation och kylning av den globala ekonomin”, säger Commerzbank -analytiker Daniel Briesemann.

Briesmann noterade också i att stagflation kan driva guldpriserna upp till 1 900 dollar per troy ounce. Samma miljö kan också pressa silverpriserna högre.

Om vi har en svag ekonomi i kombination med en strävan mot att behöva och använda mer silver, kommer du att få se nedstängningar av gruvor som producerar silver som en biprodukt, precis som en enorm efterfrågan på silver kommer fram.” säger James Anderson, VD och ordförande i Guanajuato Silver Company. ”I den miljön kunde du enkelt se att silver gick till 40 USD per troy ounce. Men det är mer troligt att vi kommer att se silver på 30 dollar per ounce innan det når 40 USD per troy ounce. Jag kan se att den når 40 dollar halvvägs nästa år. ”

Två ädelmetaller, en fond

Även om guld har sina fördelar som ett värdebevarare, kan silver ha högre nytta med dess användning i en mängd olika applikationer. Om investerare är osäkra på om de ska lägga till guld eller silver i sin portfölj kan de ha få exponering mot båda med Sprott Physical Gold and Silver Trust (CEF).

CEF är en fond som investerar i fullt uppbackad fysisk guld- och silver i form av tackor som håller London Good Delivery kvalitet. Målet med CEF är att tillhandahålla ett säkert, bekvämt och börshandlat investeringsalternativ för investerare som vill ha fysiskt guld och silver utan de besvär som är typiska för en direktinvestering i fysisk bullion.

Handla CEF

Sprott Physical Gold and Silver Trust (CEF). finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i CEF. Till IGs ETF Screener.

Även CMC Markets erbjuder handel med Sprott Physical Gold and Silver Trust (CEF) i form av CFDer. Till  CMC Markets

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *