Följ oss

Nyheter

AWAY ETF för när du kan resa igen

Publicerad

den

AWAY ETF för när du kan resa igen

ETFMG Travel Tech ETF (NYSEArca: AWAY ETF) syftar till att ge investeringsresultat som före avgifter och kostnader i allmänhet motsvarar det totala avkastningsresultatet för Prime Travel Technology Index NTR. Fonden investerar minst 80% av dess totala tillgångar, exklusive värdepapper som innehas av värdepappersutlåning, i komponentens värdepapper i indexet och i ADR och GDR baserat på komponentens värdepapper i indexet. Indexet spårar resultatet av globalt börsnoterade aktier i företag över hela världen som bedriver ”Travel Technology Business” som definieras som tillhandahållande av teknik via internet och internetanslutna enheter.

AWAY är alltså inte en satsning på vare sig flygbolag eller en ”Beach ETF”, utan satsar istället på företag som arbetar med teknik för denna sektor.

Om AWAY

AWAY ™ spårar Prime Travel Technology Index, utformat för att mäta prestanda hos teknikföretag som arbetar för att inleda en ny era av global resa och turism.

• Den första ETF som ger investerare direkt tillgång till den teknikfokuserade globala rese- och turistbranschen.

• Globala resor och turism som kategori är en av de största ekonomiska sektorerna och utgör 10,4% av den globala BNP.7

• En av tre millenials är villiga att spendera 5 000 dollar eller mer på en semester.6

Om indexet

Indexet har skapats för att ge investerare en referensåtgärd som gör det möjligt för dem att spåra både händelsestyrda nyheter och långsiktiga trender hos reseteknologiföretag. Indexets tickersymbol är PTRAVEL.

Reseteknologiföretag är en delmängd av den globala rese- och turistbranschen som bedriver ”Travel Technology Business”. Reseteknologiföretag definieras som tillhandahållande av teknik via internet och internetanslutna enheter som mobiltelefoner för att underlätta följande kategorier: resebokningar och bokningar, resedelning och hyllning, prisjämförelse och reserådgivning. Dessa företag fungerar både direkt till konsumenter och som leverantörer till företag. Företag med produkter och tjänster som huvudsakligen är knutna till någon av kategorierna Reseteknologiföretag kallas kollektivt ”Reseteknologiföretag.”

Handla AWAY ETF

ETFMG Travel Tech ETF (NYSEArca: AWAY ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i ETFMG Travel Tech ETF (NYSEArca: AWAY ETF).

Största innehav

NAMn% TOTAL ASSETSTICKER
EXPEDIA GROUP INC5.01%EXPE
TRIVAGO N V4.77%TRVG
BOOKING HOLDINGS INC4.65%BKNG
UBER TECHNOLOGIES INC4.62%UBER
AIRBNB INC4.45%ABNB
DESPEGAR COM CORP4.31%DESP
TRIPADVISOR INC4.23%TRIP
LYFT INC4.15%LYFT
TONGCHENG ELONG HL4.02%780 HK
WEBJET LTD3.99%WEB AU

De tio största innehaven svarar för 48,63 procent av det totala kapitalet.

Fondinnehav och sektorallokeringar kan komma att ändras när som helst och bör inte betraktas som rekommendationer för att köpa eller sälja värdepapper.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *