Följ oss

Nyheter

Analys av Vanguards VIG ETF

Publicerad

den

Analys av Vanguards VIG ETF

Utdelningsaktier kommer tillbaka i stil efter viss turbulens förra året, vilket innebär att kostnadsmedvetna investerare kanske vill besöka en välbekant vän i Vanguard Dividend Appreciation Index Fund ETF (VIG ETF).

VIG försöker spåra resultatet för ett jämförelseindex som mäter investeringsavkastningen för vanliga aktier i företag som har rekord för att öka utdelningen över tiden. Fonden använder en strategi för indexeringsinvesteringar som är utformad för att spåra resultatet för Nasdaq US Dividend Achievers Select Index, som består av vanliga aktier i företag som har rekord för att öka utdelningen över tiden.

Kravet på inträde i VIG:s underliggande index är att företagen ska möta en utdelningsökning på minst 10 år.

Varför VIG ETF kan lysa 2021

När inkomstinriktade investerare letar efter sätt att stärka avkastningen i en låg ränta kan olika börshandlade fonder stå upp för utmaningen.

Exponering för värdefaktorn kan vara i spel efter rotation bort från hög tillväxt, som har överträffat i år, till billigare cykliska sektorer. Värdeaktier tenderar att handlas till ett lägre pris i förhållande till deras grundläggande (inklusive utdelning, resultat och försäljning).

Utdelningar efterfrågas eftersom ränteplaceringsinvesterare står inför en lägre för längre ränteklimat. Federal Reserve förväntas upprätthålla sin räntepolitik nära noll för att driva inflationen upp, stärka ekonomin och sänka arbetslösheten. Fed har redan sagt att de är villiga att låta inflationen gå högre för att kompensera för år inflationen sjönk under sitt 2% mål. Historiskt sett är utdelningstillverkare, inklusive de som finns i VIG, starka inflationskämpar.

Utdelningsaktier kan också hjälpa till att isolera investerare från en bred marknad. Det gäller särskilt VIG-komponenter, som på grund av sina kvalitetsegenskaper tenderar att visa mindre volatilitet på grova marknader.

VIG ”fokuserar på utdelningstillväxt snarare än utdelningsavkastning”, sa Morningstar i en ny analys. ”Detta tillvägagångssätt minskar fondens exponering mot företag med svaga grundläggande faktorer som kanske inte kan upprätthålla sina utdelningar, vilket är en risk som ofta åtföljer ett snävt fokus på avkastning. Fonden bygger sin portfölj genom att endast välja bland aktier som har ökat sin utdelning i minst tio år i rad. Detta stränga hinder begränsar fonden till att hålla mycket lönsamma företag med aktieägarvänliga ledningsgrupper som konsekvent har höjt utdelningen”

Handla VIG ETF

Vanguard Dividend Appreciation Index Fund ETF (VIG ETF). finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i Vanguard Dividend Appreciation Index Fund ETF (VIG ETF).

Läs mer om ETFer från IG Market

CFDer är komplexa finansiella instrument och att investera i dem innebär en stor risk att snabbt förlorar pengar på grund av hävstången. 75 procent av icke-professionella kunder förlorar pengar när de handlar med dessa produkter. Du bör överväga om du förstår hur CFDer fungerar och om du har råd att ta risken att förlora dina pengar.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.