Följ oss

Nyheter

AgioFunds TFI lanserar Polens första ETF

Publicerad

den

AgioFunds TFI lanserar Polens första ETF

Polsk grupp bakom utvecklingen av ETF produkt. Till namnet är det AgioFunds TFI lanserar Polens första ETF, men det är en större grupp som ligger bakom denna börshandlade fond. Dom Maklerski BOŚ agerar som den första market markern för Beta ETFen.

Warsawabörsen meddelar att represententer för GPW, AgioFunds TFI, Israeli-uppbackade Beta Securities Poland och Dom Maklerski BOŚ har undertecknat ett avtal. Detta avtal innebär att företagen skall stödja produktutvecklingen på den polska kapitalmarknaden. Företagen skall dessutom arbeta för att utbilda investerare. Warsawabörsen arbetar för att utveckla nya finansiella produkter, i syfte att göra den polska kapitalmarknaden mer attraktiv.

Beta Securities Poland, i samarbete med AgioFunds TFI

Beta Securities Poland, i samarbete med AgioFunds TFI och DM BOŚ, arbetar för att utveckla och lansera Beta ETFs, GPW’s första börshandlade fonder. Dessa skall replikera Warsawabörsens index, men även flera internationella index. Beta Securities ägs av israeliska finansiärer som deltar i uppbyggandet av ETF-marknaden i Polen.

Baserad på WIG20TR

Den första av Beta Securities börshandlade fonder som lanseras baseras på WIG20TR och bör täcka investerarnas behov skriver Warsawabörsen. Det är den första produkten av detta slag som utfärdas enligt polsk lag, utvecklad och hanterad av polska experter med erfarenhet från Israels avancerade ETF-marknad.

”Det är ett enkelt och öppet sätt för investerare att ta del av utvecklingen av den polska aktiemarknaden genom WIG20TR, det totala avkastningsindex som inkluderar utdelningar som betalas till aktieägarna. Utdelningar läggs på lång sikt till värdet av WIG20TR, säger Warsawabörsen.

”Vårt mål är att erbjuda ett erkänt, beprövat investeringsinstrument som är populärt på marknaderna över hela världen på grund av sitt bredda användningsområde. ETFer är ett ledande segment av kapitalmarknaderna på samtliga större börser, liksom en central del av investeringsportföljer. Den globala ETF-marknaden är värd mer än 5 000 miljarder dollar och omfattar över 5 700 ETF-produkter som replikerar en rad aktier-, obligationer- och råvaror. ETFer är flexibla, transparenta, realtidsinstrument. Vi planerar att lansera fler ETFs nästa år, säger Robert Sochacki, styrelseledamot i Beta Securities Poland.

GPW listar nu tre ETF utgivna av Lyxor Asset Management.

GPW skriver att Beta ETFs är ett bra val för investerare som är intresserade av transparenta billiga investeringsprodukter och för finansiella rådgivare och kapitalförvaltare som letar efter snabba och effektiva sätt att skapa välfungerande investeringsportföljer.

”Jag tror att samarbetet kring utvecklingen av börshandlade fonder snart kommer att bli effektivt, vilket lockar nya polska och internationella investerare till vår kapitalmarknad. Vi planerar ytterligare initiativ, inklusive utbildning och marknadsföring, för att stödja utvecklingen av ETF-marknaden i Polen ”, säger Marek Dietl.

”Även om våra ETF ännu inte är tillgängliga för försäljning ser vi redan stort intresse, säger Adam Dakowicz, VD för AgioFunds TFI. ”Investerare frågar om operativa förfaranden, lanseringsdatum och planen att genomföra fler ETFs. Det här är väldigt uppmuntrande. ”

Radosław Olszewski, VD för DM BOŚ, säger: ”Vi har många års erfarenhet och aktivt engagemang som market makers. Vi ska ta hand om likviditet så att investerare med framgång kan investera och avyttra på sekundärmarknaden. Vi tror på den starka tillväxtpotentialen i Polens ETF-marknad. Vi förväntar oss att fler börshandlade fonder kommer att lanseras för att aktivera fler investerare. ”

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

XUS1 ETF investerar i korta amerikanska statsobligationer

Publicerad

den

Xtrackers II US Treasuries 1-3 UCITS ETF 1C (XUS1 ETF) med ISIN LU1920015523 försöker följa iBoxx® USD Treasuries 1-3-index. iBoxx® USD Treasuries 1-3-index följer amerikanska statsobligationer. Tid till förfall: 1-3 år.

Xtrackers II US Treasuries 1-3 UCITS ETF 1C (XUS1 ETF) med ISIN LU1920015523 försöker följa iBoxx® USD Treasuries 1-3-index. iBoxx® USD Treasuries 1-3-index följer amerikanska statsobligationer. Tid till förfall: 1-3 år.

Den börshandlade fondens TER (total cost ratio) uppgår till 0,06 % p.a. Xtrackers II US Treasuries 1-3 UCITS ETF 1C är den billigaste ETF som följer iBoxx® USD Treasuries 1-3 index. ETFen replikerar det underliggande indexets prestanda genom samplingsteknik (köper ett urval av de mest relevanta indexbeståndsdelarna). Ränteintäkterna (kupongerna) i ETFen ackumuleras och återinvesteras.

Xtrackers II US Treasuries 1-3 UCITS ETF 1C är en liten ETF med tillgångar på 24 miljoner euro under förvaltning. ETF lanserades den 13 december 2021 och har sin hemvist i Luxemburg.

Referensindex nyckelfunktioner

iBoxx® $ Treasuries 1-3 Index strävar efter att spegla utvecklingen på följande marknad:

  • USD-noterade obligationer emitterade av den amerikanska staten
  • Obligationer vars löptider är mellan 1 och 3 år
  • Minsta utestående belopp på 1 miljard USD per obligation

Handla XUS1 ETF

Xtrackers II US Treasuries 1-3 UCITS ETF 1C (XUS1 ETF) är en börshandlad fond (ETF) som handlas på London Stock Exchange.

London Stock Exchange är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
London Stock ExchangeUSDXUS1

Största innehav

ISINNamnVikt%Land
US912828G385UNITED STATES TREASURY NOTE/BOND 11/241,57%United States
US912828J272UNITED STATES TREASURY NOTE/BOND 2/251,56%United States
US912828XB14UNITED STATES TREASURY NOTE/BOND 5/251,55%United States
US912828M565UNITED STATES TREASURY NOTE/BOND 11/251,55%United States
US912828K742UNITED STATES TREASURY NOTE/BOND 8/251,54%United States
US91282CBH34BBG00Z0G3YM4 TREASURY NOTE 1/261,48%United States
US912828P469UNITED STATES TREASURY NOTE/BOND 2/261,47%United States
US9128282A70UNITED STATES TREASURY NOTE/BOND 8/261,45%United States
US912828R366UNITED STATES TREASURY NOTE/BOND 5/261,44%United States
US91282CCF68BBG0115Q78T7 WI TREASURY NOTE 5/261,43%United States
US91282CBQ33BBG00ZCLW1Y7 TREASURY NOTE 2/261,42%United States
US91282CCW91BBG0127QL0Z7 WI TREASURY NOTE 8/261,41%United States
US91282CCZ23BBG012PP9F99 UNITED STATES TREAS 00875 26 9/261,39%United States
US91282CCP410.625 US TR NTS 261,39%United States
US91282CBC47BBG00YPGC5B5 TREASURY NOTE 12/251,39%United States

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa

Nyheter

Bygga din Shariah-kompatibla portfölj med ETFer

Publicerad

den

Titta på inspelningen av detta webbseminarium när HSBC diskuterade den växande aptiten för Shariah-kompatibla investeringsprodukter och utforska hur du kan få tillgång till möjligheten genom en mängd olika Shariah-kompatibla exponeringar, från Shariah-equity-ETFer till Sukuk-ETFer.

Titta på inspelningen av detta webbseminarium när HSBC diskuterade den växande aptiten för Shariah-kompatibla investeringsprodukter och utforska hur du kan få tillgång till möjligheten genom en mängd olika Shariah-kompatibla exponeringar, från Shariah-equity-ETFer till Sukuk-ETFer.

Handla HBKU ETF

HSBC Global Sukuk UCITS ETF (HBKU ETF) är en börshandlad fond (ETF) som handlas på London Stock Exchange.

London Stock Exchange är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Fortsätt läsa

Nyheter

Kryptoföretaget Copper startar digital värdepappersmäklare i Abu Dhabi

Publicerad

den

Kryptoföretaget Copper planerar att börja erbjuda en mäklartjänst för digitala värdepapper i Abu Dhabi i början av nästa år, sade företaget på onsdagen.

Kryptoföretaget Copper planerar att börja erbjuda en mäklartjänst för digitala värdepapper i Abu Dhabi i början av nästa år, sade företaget på onsdagen.

Copper Securities, den nya enheten som erbjuder exekutions- och förvaringstjänster, arbetar med emiratets Financial Services Regulatory Authority (FSRA) för att ha de nödvändiga godkännandena på plats i början av 2024.

Flytten har underlättats av Coppers nyligen förvärvade Securrency Capital, en Abu Dhabi-baserad division av Securrency-tokeniseringsplattformen som inte ingick i förvärvet av Securrency Inc. av Depository Trust & Clearing Corp. (DTCC) i oktober.

Kryptoföretaget Copper ansluter sig till en växande kohort av kryptoföretag som ser till Förenade Arabemiraten, som erbjuder större regleringstydlighet för digitala tillgångar än många andra jurisdiktioner. Coppers vd Dmitry Tokarev hänvisade till Abu Dhabi som ”kapitalets huvudstad”, och pekade på regionens ackumulering av institutionella tillgångar.

”Abu Dhabi är mer institutionellt och mer fokuserat kring kapitalförvaltning, och det är precis vad Copper är; vi har bara institutionella kunder”, sa Tokarev. ”Även om det inte finns en stor detaljhandelsmarknad här, hittar du alla stora institutioner, hedgefonder och statliga förmögenhetsfonder.”

En stadig konvergens mellan traditionella finansiella (TradFi) VVS och blockchain-teknik är på gång, när banker och kapitalförvaltare pressar på för att symbolisera traditionella finansiella tillgångar.

Copper Securities kommer att erbjuda saker som automatiserad behandling av företagsåtgärder, avvecklingar, påfyllningar och ombalanseringar, och det finns planer på att införa tillämpningar för värdepappersfinansiering, utlåning och betalningar under det kommande året.

Fortsätt läsa

Populära