Följ oss

Nyheter

AGG ETF för amerikanska obligationer

Publicerad

den

iShares Core U.S. Aggregate Bond ETF (NYSEArca: AGG ETF) försöker spåra investeringsresultaten för ett index som består av den amerikanska obligationsmarknaden

iShares Core U.S. Aggregate Bond ETF (NYSEArca: AGG ETF) försöker spåra investeringsresultaten för ett index som består av den totala amerikanska obligationsmarknaden. Denna börshandlade fond har en förvaltningskostnad på 0,04 procent.

AGG spårar ett index över amerikanska obligationsräntor. Det marknadsviktade indexet inkluderar statsobligationer, byråer, CMBS, ABS och företag med kreditbetyget investment grade.

AGG Factset Analytics Insight

AGGs totalkostnad är låg och mer förutsägbar än konkurrenterna. I ett segment där det finns en handfull liknande fonder som i huvudsak spårar samma underliggande index, är innehavs- och handelskostnaderna drivande faktorer. AGG levererar sitt underliggande indexavkastning med precision och konsekvens. Fonden har också en historia av massiv handelsvolym och snäva spreadar. AGG följer vårt segment jämförelseindex och ger utmärkt exponering mot den amerikanska obligationsmarknaden. Observera att fonden använder en noggrann optimeringsstrategi som bara innehåller en bråkdel av namnen i sitt index, vilket är en nästan nödvändighet bland ETF:er på obligationsmarknaden.

Varför AGG?

  1. Bred exponering mot amerikanska obligationsräntor
  2. Ett billigt enkelt sätt att diversifiera en portfölj med ränteintäkter
  3. Använd kärnan i din portfölj för att söka stabilitet och driva inkomster

iShares Core U.S. Aggregate Bond ETF försöker spåra investeringsresultaten för ett index som består av den totala amerikanska obligationsmarknaden.

Fondöversikt

Investeringen syftar till att spåra investeringsresultaten för Bloomberg Barclays U.S.Aggregate Bond Index. Indexet mäter resultatet av den totala amerikanska obligationsmarknaden. Fonden investerar i allmänhet minst 90% av sina nettotillgångar i komponentpapper i sitt underliggande index och i investeringar som har ekonomiska egenskaper som är väsentligen identiska med de ekonomiska egenskaperna hos komponentpapper i dess underliggande index.

Handla AGG ETF

iShares Core U.S. Aggregate Bond ETF (NYSEArca: AGG ETF) är en börshandlad fond som handlas i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i denna börshandlade fond. Till IGs ETF Screener.

Innehav

EmittentVikt (%)
UNITED STATES TREASURY37.97
FEDERAL NATIONAL MORTGAGE ASSOCIATION10.38
GOVERNMENT NATIONAL MORTGAGE ASSOCIATION II6.01
UNIFORM MBS5.22
FEDERAL HOME LOAN MORTGAGE CORPORATION4.13
FEDERAL HOME LOAN MORTGAGE CORPORATION -GOLD1.05
BANK OF AMERICA CORP0.67
JPMORGAN CHASE & CO0.55
CITIGROUP INC0.42
MORGAN STANLEY0.41

Innehaven kan komma att ändras.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.