Följ oss

Nyheter

MOAT ETF satsar på företag med konkurrensfördelar

Publicerad

den

VanEck Vectors Morningstar Wide Moat ETF (MOAT ETF) följer ett förskjutet, jämviktat index på 40 amerikanska företag som Morningstar bestämmer sig för att ha det högsta verkliga värdet bland företag med en hållbar konkurrensfördel. VanEck Vectors Morningstar Wide Moat ETF (MOAT), som handlas på amerikanska BATS, är en utdelande ETF. Denna börshandlade fond kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,47 procent.

VanEck Vectors Morningstar Wide Moat ETF (MOAT ETF) följer ett förskjutet, jämviktat index på 40 amerikanska företag som Morningstar bestämmer sig för att ha det högsta verkliga värdet bland företag med en hållbar konkurrensfördel. VanEck Vectors Morningstar Wide Moat ETF (MOAT), som handlas på amerikanska BATS, är en utdelande ETF. Denna börshandlade fond kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,47 procent.

MOAT Factset Analytics Insight

MOAT har en koncentrerad portfölj av aktier som är attraktivt prissatta och har hållbara konkurrensfördelar (patent, höga växlingskostnader, etc.). Morningstars aktieundersökningsgrupp bestämmer fondens urval genom att tilldela företagen i Morningstar US Market Index ett ekonomiskt betyg och ett uppskattat verkligt värde.

Trots sitt säkert klingande namn gör MOAT radikala avvikelser från marknadsliknande täckning. Fonden gynnar positioner med ett enda namn och kan ha betydande sektorsfördelar. Den följer ett jämviktsindex med en förskjuten ombalansering-halva portföljen rekonstitueras med lika vikter var sjätte månad och den andra hälften följer tre månader senare. MOAT täcker också omsättning och sektorexponering. Detta resulterar i att fonden ibland har mer än 40 namn.

• MOAT har en imponerande långsiktig prestationshistoria.

• Morningstar tar regelbundet upp värderingar och har långsamt flyttat från en värdelutning tillbaka till en ganska jämn exponering för tillväxt, värde och exponering för blandat stil.

• MOATs YTD -överträffande S&P 500 -index har främst drivits av starkt val av aktier över sektoröver-/undervikt. Aktieval inom finans, informationsteknologi, konsumentklammer, kommunikationstjänster och konsumenternas diskretionära sektorer har varit de mest anmärkningsvärda områdena för framgång.

MOAT satsar på amerikanska företag, men det finns en börshandlad fond som heter VanEck Vectors Morningstar International Moat ETF (MOTI) med samma tema, som satsar på internationella företag med konkurrensfördelar.

Termen ekonomisk vallgrav, populär av Warren Buffett, hänvisar till ett företags förmåga att bibehålla konkurrensfördelar gentemot sina konkurrenter för att skydda sina långsiktiga vinster och marknadsandelar från konkurrerande företag. Precis som ett medeltida slott tjänar vallgraven till att skydda dem som befinner sig inne i fästningen och deras rikedomar från utomstående.

Fondöversikt

Investeringen försöker replikera så nära som möjligt, före avgifter och kostnader, pris- och avkastningsprestanda för Morningstar® Wide Moat Focus IndexSM. Fonden placerar normalt minst 80% av dess totala tillgångar i värdepapper som utgör fondens jämförelseindex. Indexet består av värdepapper utgivna av företag som Morningstar, Inc. (”Morningstar”) bestämmer sig för att ha hållbara konkurrensfördelar baserat på en proprietär metod som tar hänsyn till kvantitativa och kvalitativa faktorer (”wide vollföretag”).

Handla MOAT ETF

VanEck Vectors Morningstar Wide Moat ETF (MOAT ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i (MOAT ETF). Till IGs ETF Screener.

Även CMC Markets erbjuder handel med VanEck Vectors Morningstar Wide Moat ETF (MOAT ETF) i form av CFDer. Till  CMC Markets

Största innehav

KortnamnFöretagVikt %
NOW USServicenow Inc3.27
GOOGL USAlphabet Inc3.06
MSFT USMicrosoft Corp2.95
FB USFacebook Inc2.83
PFE USPfizer Inc2.79
LNG USCheniere Energy Inc2.73
GWRE USGuidewire Software Inc2.69
CRM USSalesforce.Com Inc2.68
PM USPhilip Morris International Inc2.62
TYL USTyler Technologies Inc2.61

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *