Följ oss

Nyheter

Aerospace & Defense ETFs kan flyga högre

Publicerad

den

åsikter och dessutom agerat gentemot Nordkorea. Trots de goda resultaten i år finns det många som anser att Aerospace & Defense ETFs kan flyga högre.

Några av årets bästa börshandlade fonder har varit Aerospace & Defense, det vill säga flyg och försvar. Det var en ren ”Trump trade” eftersom USAs president visat mycket protektionistisk åsikter och dessutom agerat gentemot Nordkorea. Trots de goda resultaten i år finns det många som anser att Aerospace & Defense ETFs kan flyga högre.

Medan dessa fonder redan befinner sig på en hög kursnivå, som ligger nära sin all time high, tror vissa marknadsobservatörer att rymd- och försvarsaktierna och de ETFer som investerar i sektorn kan fortsätta leverera till investerare.

Flyg- och försvarsaktier har varit industriledare

IShares US Aerospace & Defense ETF (BATS: ITA), den största börshandlade fonden i denna sektor, har stigit med cirka 27 procent sedan årets början. ITA är en storleksviktad ETF, vilket betyder att den har allokerat större vikter till stora försvarsaktier, inklusive Dow-komponenter som Boeing (NYSE: BA) och United Technologies (NYSE: UTX). Flyg- och försvarsaktier är en del av den bredare industrisektorn och har varit viktiga drivkrafter för branschens prestanda under det gångna året. Faktum är att flyg- och försvarsaktier har varit industriledare.

Globala geopolitiska spänningar har gett upphov till kursökningar för dessa aktier; S & P 500 rymd- och försvarsindex visar sin bästa veckoprestation sedan maj, rapporterar CNBC. Matt Maley, aktiestrateg på Miller Tabak, gillar försvarsaktier på lång sikt men pekade på några frågor nyligen.

En av ITAs rivaler

PowerShares Aerospace & Defense Portfolio (NYSEArca: PPA) är en av ITAs rivaler. PPA har investerat i 53 aktier och är starkt allokerat till rymd- och försvarsaktier, inklusive Boeing och United Technologies. PPA rapporterar en ökning med 22 % från årsskiftet.

Vi har en situation där president Trump vill öka försvarsbudgeten. Vi har också en orolig situation med Nordkorea, och det är sannolikt att det kommer att eskalera. På en grundläggande och lång sikt ser denna grupp aktier fortfarande bra ut.

Likaviktad exponering

SPDR S & P Aerospace & Defense ETF (NYSEArca: XAR) ger investerare en likaviktad exponering mot rymdindustrin. Denna ETF har stigit med över 25 % i år. XAR har aktier i 38 företag, varav ingen står för mer än 4,4 % av denna börshandlade fondsvikt. XARs vägda genomsnittliga marknadsvärde är 24 miljarder dollar, mindre än vad investerare finner i ITA och PPA, vilket understryker att vissa strategier med lika vikt ger ökad exponering för mid caps och small caps.

Traders som letar efter ett mer aggressivt spel på flygfartsaktier kan överväga Direxion Daily Aerospace & Defense Bull 3X-Shares (NYSEARCA: DFEN). DFEN, som debuterade tidigare i år, syftar till att leverera tre gånger den dagliga avkastningen i Dow Jones US Select Aerospace & Defense Index.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *