Följ oss

Nyheter

8PSG ETC, en av Europas billigaste sätt att investera i börshandlat guld

Publicerad

den

Invesco Physical Gold ETC (8PSG ETC) syftar till att tillhandahålla London Bullion Market Association ("LBMA") guldpris i USD. Varje guld-ETC motsvaras av ett certifikat som är fysiskt uppbackat av guldtackor som innehas i J.P.Morgan Chase Banks valv i London

Invesco Physical Gold ETC (8PSG ETC) syftar till att tillhandahålla London Bullion Market Association (”LBMA”) guldpris i USD. Varje guld-ETC motsvaras av ett certifikat som är fysiskt uppbackat av guldtackor som innehas i J.P.Morgan Chase Banks valv i London. Detta certifikat handlas även under kortnamnet SGLD och SGLP på vissa börser.

Den senaste indikationen från denna custodian visar att 100% av guldtackor som hålls på det segregerade kontot för Gold ETC präglas efter 2012, vilket innebär att de följer LBMA:s ansvariga guldvägledning i överensstämmelse med de högsta etiska standarderna.

Utfärdaren av certifikaten, Invesco Physical Markets PLC (Invesco PMP), är ett irländskt custodian företag som administreras av J.P.Morgan Administration Services (Ireland) Limited.

Investeringsavkastningen uppnås genom att hålla guldmetaller som värderas dagligen till auktionspriset i London PM. ETC kommer att använda en ”sväng tacke” -metod, där guld lika med åtminstone hela värdet av certifikaten kommer att förvaras på ett allokerat konto i emittentens namn. Invesco Physical Gold ETC är ett börshandlade certifikat och inte en börshandlad fond.

Observera att före den 27 mars 2018 var namnet på denna produkt Source Physical Gold ETC. Denna förändring har ingen inverkan på investeringsmålet eller någon annan aspekt av produkten.

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,15% p.a. Denna ETC replikerar resultatet för det underliggande indexet med en säkerhetsförpliktelse som stöds av fysiska innehav av ädelmetallen. Invesco Physical Gold A är ett mycket stort ETC med 11 052 miljoner euro tillgångar under förvaltning. Denna ETC är äldre än 5 år och har sitt säte i Irland.

Investeringsstrategi

Spotpriset på guld är priset på guld i amerikanska dollar.

Handla 8PSG ETC

Invesco Physical Gold ETC (8PSG ETC) handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra, Euronext Amsterdam och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på detta certifikat.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Borsa ItalianaEURSGLD
London Stock ExchangeGBXSGLP
SIX Swiss ExchangeUSDSGLD
XETRAEUR8PSG
Euronext AmsterdamEURSGLD
London Stock ExchangeUSDSGLD

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.